[Fixed] “Twitch Network Error Code 2000”: een complete gids

Het is niet leuk om te worden geslagen met fout #2000 tijdens het streamen op Twitch.

Twitch heeft livestreaming naar een heel ander niveau getild. Er gaan op elk moment veel dingen live en een steeds groter wordende gemeenschap is eraan verslaafd.

Momenteel heeft Twitch meer dan twee miljoen kijkers en meer dan 80.000 streamers, volgens TwitchTracker. Dit is dus heel veel amusement en proberen hun brood te verdienen met datgene dat ze het leukst vinden.

Foutcode 2000 speelt echter soms een schurk, wat meestal een probleem is aan de kant van de kijker waardoor ze niet live kunnen streamen, terwijl andere functies, zoals chatten, prima werken. Het is echter ook de makers (livestreamers) overkomen.

Bron: reddit.com

Hoewel er veel manieren zijn om ernaar te kijken, is de meest voorkomende oorzaak een browserextensie.

De meesten van ons gebruiken adblockers, en Twitch lijkt het niet leuk te vinden, wat begrijpelijk is, aangezien advertenties een van hun belangrijkste bronnen van inkomsten zijn, vooral als je niet geabonneerd bent op Twitch Turbo.

Bovendien zijn het soms de DNS-servers (later uitgelegd) die problemen veroorzaken.

We hebben echter deze oplossingen opgesomd, die u hoogstwaarschijnlijk weer op het goede spoor hebben gezet met Twitch.

Controleer de servicestatus

Er is een kleine kans dat Twitch-servers in onderhoud zijn of zelf problemen hebben.

Het is dus het beste om de Twitch-status te controleren en af ​​te wachten als er een probleem aan de serverzijde is. Ga echter verder met de vermelde oplossingen als alle Twitch-systemen operationeel lijken.

  Twitch op school deblokkeren

Opnieuw laden en opnieuw opstarten

Een simpele herlaadbeurt lost de meeste problemen gemakkelijk op.

Op basis van de browser kan het anders zijn om een ​​webpagina te vernieuwen. Maar over het algemeen kunt u op een desktopbrowser op F5 drukken en op een smartphone naar beneden vegen.

Toch kunt u gewoon de browser of het tabblad sluiten en opnieuw openen om de status te zien. Trouwens, je kunt proberen je machine opnieuw op te starten om te zien of je weer kunt livestreamen.

Schakel Extensies uit

Veel Twitch-gebruikers meldden normaliteit nadat ze de browserextensies hadden verwijderd, met name adblockers en anti-trackers.

Om dit te controleren, kun je overschakelen naar een andere browser of incognitomodus als je daar geen extensies hebt toegestaan. Verwijder hoe dan ook al dergelijke extensies en probeer opnieuw te streamen.

En als je het kunt oplossen, probeer dan de add-ons een voor een uit te schakelen om de boosdoener te pakken te krijgen.

Ten slotte kunt u een uitzondering maken voor Twitch, wat over het algemeen een taak met één klik is, maar afhankelijk is van de beschikbare extensie. Als alternatief kunt u die extensie helemaal verwijderen.

(Niet) VPN gebruiken

In dit geval staan ​​er mensen aan beide kanten van het hek. Over het algemeen vervalsen VPN’s uw geolocatie door het IP-adres te wijzigen. Voor sommigen verleende het hen Twitch-toegang.

Het kan echter het tegenovergestelde doen, vooral als u op het werk een zakelijk VPN-netwerk gebruikt, waardoor mogelijk enkele domeinen volledig zijn geblokkeerd.

  Livestream naar YouTube, Twitch, Facebook en meer met deze 10 tools

Probeer dus een VPN zoals NordVPN, ProtonVPN, enz., als u uw persoonlijke netwerk gebruikt, en gebruik een ander apparaat dan uw kantoorlaptop als u op het werk bent.

Wijzig DNS-instellingen

Beschouw DNS-servers als tussenpersonen tussen een browser en de websites die u bezoekt. Ze fungeren als matchmakers en helpen u op een website te surfen met alleen de domeinnaam (bijv. epcdream.nl.com) zonder dat u het IP-adres van de server hoeft in te voeren (bijv. 51.78.23.202).

Bijgevolg kunt u netwerkfouten tegenkomen als uw DNS-server verouderde informatie heeft. Daarom hoeft u alleen maar de DNS-instellingen aan te passen om uw DNS-query’s om te leiden naar een andere server.

En dit is gemakkelijk; het proces is echter afhankelijk van het platform. Maar we hebben u gedekt voor het wijzigen van DNS-servers op Windows, Mac en Linux.

Cache wissen

Cache versnelt netwerkverbindingen, maar kan soms problemen veroorzaken als de informatie bij de bron verandert voordat de cache wordt vernieuwd.

Deze stap gaat dus over het wissen van de cache met uw webbrowser. Ik heb een paar artikelen gelinkt die je een paar zoekopdrachten kunnen besparen: cachegeheugen en cookies wissen in Google Chrome en Firefox.

Router opnieuw opstarten

Dit is een typische oplossing voor veel internetproblemen. Het enige wat u hoeft te doen is de wifi-router uit te schakelen en enige tijd te wachten (15-30 minuten) en hem opnieuw op te starten.

Hierdoor worden de netwerkinstellingen vernieuwd en wordt u hoogstwaarschijnlijk een ander IP-adres toegewezen.

Probeer een ander apparaat

Eén Redditor meldde dat Twitch prima werkte op een smartphone, maar deze fout 2000 gaf op Amazon Fire TV.

Idealiter zou dit niet gebaseerd moeten zijn op het apparaat en in plaats daarvan een incompatibele softwareconfiguratie signaleren. Toch is het de moeite waard om het op een paar andere apparaten te proberen om te zien of het daar werkt.

  Hoe de streamtitel op Twitch te wijzigen

Hoe Twitch Error 2000 te vermijden?

Als je dit hebt gelezen, weet je wat er nodig is om naadloos te streamen.

 • Gebruik geen adblockers: hoewel veel Twitch-streamers dit uit pure passie doen, proberen anderen de eindjes aan elkaar te knopen. Het is dus het beste om het gebruik van dergelijke adblockers te vermijden om de makers te ondersteunen en dergelijke fouten ook niet te krijgen.
 • Vermijd het gebruik van een VPN: als u niet aan het werk bent, omdat het gebruik van dergelijke tools vaker wel dan niet problemen kan veroorzaken met Twitch-livestreams.
 • Gebruik gereputeerde DNS-providers: de meeste ISP’s werken prima. Men kan echter ook proberen te kiezen voor openbare DNS-servers zoals Google, Cloudflare, enz., als er netwerkproblemen zijn.
 • Opnieuw installeren: verwijder Twitch en installeer het opnieuw als je de native applicatie gebruikt. Hiermee worden de toepassingscache en alle bijbehorende gegevens gewist en worden eventuele problemen ermee opgelost.
 • Het kan een probleem aan de serverzijde zijn: het kan zelfs gebeuren als u op uw best bent. Dus even afwachten of contact opnemen met ondersteuning of je Twitch-vrienden kan je helpen het beter te begrijpen.
 • Twitch het!

  Netwerkfout: 2000, zoals de naam al zegt, is een netwerkfout die van invloed is op de livestream en andere functies zoals chat onaangeroerd laat.

  De meest voorkomende boosdoener van dergelijke fouten is meestal een browserextensie. Toch hebben we ook andere oplossingen vermeld.

  Maar we begrijpen de drang om advertenties te blokkeren, dus hier is onze gids over het blokkeren van advertenties op Twitch.