Flash installeren en bijwerken op uw Mac

Adobe Flash wordt gebruikt voor bepaalde inhoud op websites, meestal video- of webapps. Hoewel het langzaam wordt uitgefaseerd ten gunste van HTML5, vereist een website soms nog steeds dat je de Flash-speler hebt geïnstalleerd. Het is niet meer standaard geïnstalleerd op macOS, maar je kunt het nog steeds downloaden.

Waarschuwing: download Flash nergens anders dan Adobe. Het is een veelgebruikte phishing-tactiek voor een kwaadwillende website om te beweren dat uw Flash-speler “verouderd” is en u naar een valse download te leiden. U moet Flash alleen downloaden van Adobe’s officiële downloadpagina.

Flash installeren

Flash wordt geleverd in een DMG en ze hebben afzonderlijke versies voor verschillende browsers. Kies de browser die u gebruikt, download Flash en open het. Er zou één enkel installatieprogramma moeten zijn om uit te voeren, en het enige dat u hoeft te doen is akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden en uw Mac-wachtwoord in te voeren om de installatie toe te staan.

Het Flash-installatieprogramma zal u vragen hoe u het programma wilt bijwerken: automatisch, handmatig of met een pop-up zoals de meeste App Store-apps gebruiken. Aangezien bekend is dat Flash een ruwe geschiedenis heeft met nogal wat kwetsbaarheden, is het waarschijnlijk het beste om automatisch te updaten.

  Reedy biedt slimme online en offline snelheidsmetingen [Chrome]

Flash handmatig bijwerken

Flash voegt een nieuw voorkeurenpaneel toe aan de Systeemvoorkeuren, van waaruit u de lokale opslag- en camera-instellingen kunt configureren en handmatig kunt controleren op updates. Onder ‘Updates’ kunt u de opties die u tijdens de installatie hebt geselecteerd opnieuw configureren en handmatig controleren op updates door op ‘Nu controleren’ te klikken.

Als Flash verouderd is, downloadt het automatisch een up-to-date versie.

Nadat alles is geïnstalleerd, wilt u er nog steeds voor zorgen dat Flash correct is geconfigureerd in uw browser, vooral wat betreft beveiliging, omdat het uitvoeren van een willekeurige Flash-app (meestal te vinden in kwaadaardige advertenties) u kan blootstellen aan malware. We raden ook aan om click-to-play in te schakelen, waarmee alleen Flash-apps worden uitgevoerd die u handmatig goedkeurt. U kunt onze handleiding over click-to-play voor elke browser lezen om uzelf te beschermen.

  Hoe de grafieklegenda in MS Office aan te passen?

Afbeeldingscredits: Jarretera/Shutterstock