Foto’s en video’s vastzetten op je Instagram-profiel

Instagram geeft je eindelijk meer controle over je fotoraster, zodat je bovenaan je favoriete berichten kunt laten zien. Instagram is begonnen met het uitrollen van de mogelijkheid om berichten op je profiel vast te zetten. Je kunt in totaal drie berichten bovenaan je profiel vastzetten, terwijl de rest van de zes plekken gereserveerd zijn voor je meest recente berichten. In dit artikel hebben we de stappen beschreven voor het vastzetten van foto’s, video’s of rollen op je Instagram-profiel.

Foto’s en video’s vastzetten op Instagram (2022)

Berichten vastzetten op Instagram-profiel op Android

1. Open de Instagram-app en ga naar je profiel. Selecteer hier het bericht dat je aan je profiel wilt vastzetten en tik op het verticale pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek. Tik in het pop-upmenu dat verschijnt op ‘Aan je profiel vastmaken’. Instagram zal het bericht nu vastzetten op je profiel en iedereen die je profiel bezoekt, ziet het als eerste.

  Hoe deel je een Instagram-bericht in je verhaal

2. Vastgezette berichten hebben een visueel pin-pictogram in de rechterbovenhoek om aan te geven dat je ze hebt vastgezet. Deze pin is zowel zichtbaar voor jou als voor iedereen die je profiel bezoekt.

Berichten losmaken van Instagram-profiel op Android

Als je een bericht op Instagram wilt losmaken met de Android-app, open je het bericht en tik je nogmaals op het verticale pictogram met drie stippen. Kies vervolgens “Losmaken van profiel”. Als u alle vastgezette berichten verwijdert, wordt uw feed in omgekeerde chronologische volgorde weergegeven zoals voorheen.

Foto’s vastzetten op Instagram-profiel op iPhone

1. Open de Instagram-app op je iPhone en open het bericht dat je wilt vastzetten. Tik nu op het horizontale menu met drie stippen en kies ‘Aan je profiel vastmaken’.

  Kun je zien wie je Instagram-rollen heeft bekeken? Nee!

Als alternatief kunt u een afbeelding lang ingedrukt houden om de optie “Pin to Profile” in het pop-upmenu te zien. Dit is hoe het werkt:

2. Net als de Android-app zie je een speldpictogram dat vastgezette Instagram-berichten aangeeft.

Berichten losmaken van Instagram-profiel op iPhone

Als je een bericht wilt losmaken dat je eerder hebt vastgezet op Instagram voor iOS, open je het vastgezette bericht en druk je op het horizontale menu met drie stippen. Wanneer de lijst met opties verschijnt, kiest u “Losmaken van profiel”.

Als alternatief kunt u een bericht lang ingedrukt houden om de optie “Losmaken van profiel” te zien. Dit is de gemakkelijkste manier om vastgezette foto’s en video’s van je Instagram-profiel op je iPhone te verwijderen.

Veel Gestelde Vragen

Vraag: Kun je een bericht op Instagram vastzetten?

Ja, Instagram is begonnen met het uitrollen van de optie om foto’s, video’s en rollen aan je profiel vast te pinnen.

  Hoe oude Instagram-verhalen te bekijken

Vraag: Hoeveel berichten kan ik vastzetten op Instagram?

Op Instagram kun je momenteel in totaal 3 berichten op je profiel vastzetten. Als je een vierde foto of video probeert vast te zetten, wordt het oudste vastgezette bericht vervangen.

Vraag: Kan ik foto’s vastzetten op de Instagram-website?

Op het moment van schrijven van dit artikel kun je geen foto’s en video’s van de Instagram-website vastzetten. Berichten die u vastzet vanuit de mobiele app, verschijnen echter bovenaan, zelfs op de web-tegenhanger.

Markeer je beste Instagram-berichten met pins

Dus zo kun je je favoriete Instagram-foto’s, -video’s en rollen bovenaan je profiel vastzetten. De optie om berichten vast te zetten is handig voor Instagram-makers die bepaalde momenten of gelegenheden op hun profiel willen benadrukken. Als je ondertussen genoeg hebt van het zien van voorgestelde berichten in je Instagram-feed, ga dan naar onze gids over het uitschakelen van voorgestelde berichten op Instagram.

gerelateerde berichten