Foto’s importeren vanaf een camera of telefoon met foto’s op Mac

Met iCloud-foto’s zijn foto’s van al je Apple-apparaten zichtbaar in de Foto’s-app van je Mac. Maar als je een Android-telefoon of digitale camera hebt of gewoon geen ruimte meer hebt in iCloud, moet je ze handmatig importeren.

Het proces is vrij eenvoudig voor elk apparaat dat je hebt. Sluit eerst het apparaat aan en open de Foto’s-app. Je vindt het in het dock van je Mac, of je kunt op Command+Space drukken om Spotlight te openen en naar ‘Foto’s’ te zoeken. Zoek uw apparaat in de zijbalk aan de linkerkant, onder ‘Apparaten’.

Als uw apparaat niet wordt weergegeven, moet u mogelijk controleren of het apparaat in de juiste modus staat voor het importeren van foto’s. Sommige camera’s hebben een importmodus die u mogelijk moet inschakelen, en de meeste telefoons (inclusief Android en iPhone) moeten waarschijnlijk worden ontgrendeld voordat ze hier worden weergegeven. De methode kan per fabrikant verschillen, dus u zult de gebruikershandleiding van uw camera moeten raadplegen als deze niet werkt.

  Vind films op genre, thema, plaats, periode en meer

Zodra het is verbonden, klikt u op de apparaatnaam om de importpagina te openen. Dit toont een lijst van elke foto op het apparaat, waarbij de nieuwe foto’s worden gescheiden van de foto’s die je al hebt geïmporteerd, en je kunt selecteren welke je wilt importeren.

Klik op de knop “Import # Selected” na het selecteren van foto’s. De Foto’s-app zet ze over van je apparaat naar je Mac en voegt ze toe aan je bibliotheek.

Als je gewoon de nieuwste foto’s wilt overzetten die je hebt gemaakt nadat je ze eerder met je Mac hebt gesynchroniseerd, klik je op ‘Alle nieuwe foto’s importeren’ om alles onder ‘Nieuwe foto’s’ aan je bibliotheek toe te voegen. U kunt uw foto’s vinden nadat u ze hebt geïmporteerd door op “Foto’s” of “Importeert” te klikken.

  Waarden sorteren in Microsoft Excel

De Foto’s-app voegt automatisch foto’s toe aan je hoofdbibliotheek. Maar als u meer georganiseerd wilt zijn en ze naar een specifieke map wilt importeren, kunt u op het menu “Importeren naar” bovenaan de bibliotheek klikken. Hiermee kunt u ook handig een nieuw fotoalbum maken zonder het importpaneel te verlaten.

Optioneel kunt u ervoor kiezen om de foto’s na het importeren van de telefoon of camera te verwijderen om ruimte op het apparaat vrij te maken. Dit is volkomen veilig en bovendien optioneel.

Zodra u het importproces begint, kan het even duren, afhankelijk van het aantal foto’s dat u importeert en hoe traag de verbinding met uw apparaat is. Zorg ervoor dat uw apparaat niet wordt uitgeschakeld tijdens het importeren.

  Hoe weet u of iemand u heeft geblokkeerd in WeChat

Als uw apparaat niet wordt weergegeven in de Foto’s-app, moet u de foto’s mogelijk naar uw computer kopiëren en ze vervolgens handmatig naar iPhoto slepen. U kunt er ook voor kiezen om vanuit een map in Finder te importeren door “Importeren” te kiezen in het menu Bestand.

Als u foto’s op film maakt, moet u deze eerst digitaliseren. Dit doe je met de Image Capture app en een scanner.