Foto’s zoeken op datum of object in iOS 10

Een ding dat altijd waar is geweest over een iPhone, is dat de camera geweldig is. De iPhone 7 en 7 Plus zijn nu beschikbaar met meer opslagruimte dan ooit tevoren, wat betekent dat er meer ruimte is voor je foto’s. De camera is natuurlijk krachtiger dan ooit en de iPhone 7 Plus heeft dubbele camera’s. Onnodig te zeggen dat er veel foto’s op deze apparaten zullen worden gemaakt. Met de app Foto’s in iOS kun je albums maken om al je foto’s geordend te houden en met iOS 10 is het gemakkelijker om een ​​bepaalde foto te vinden. De Foto’s-app in iOS 10 wordt geleverd met gezichtsherkenning en zoeken naar objecten. Met zoeken naar objecten kunt u naar een foto zoeken op inhoud. Als je foto’s van eten hebt gemaakt, en wie niet, kun je ze in je filmrol zoeken. Je kunt zelfs zoeken naar de foto’s met een drankje of frietjes. Hier is hoe.

  Bluetooth staat altijd aan in iOS 11, tenzij je het uitschakelt

Open de Foto’s-app en je ziet een zoekknop direct naast de knop Bewerken bovenaan. Tik erop en je kunt naar foto’s of video’s zoeken op datum of object.

Het zoeken op datum is beperkt, dwz u kunt zoeken naar foto’s die in een bepaalde maand en een bepaald jaar zijn genomen, maar niet tot op de dag. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar alle foto’s die in september 2015 zijn gemaakt, maar niet naar foto’s die op 15 september 2015 zijn gemaakt.

Het zoeken naar objecten is veel beter. Je kunt een brede term gebruiken, zoals ‘vogels’ of een preciezere term, dwz een bepaalde vogel noemen die je misschien hebt gefotografeerd. De functie is netjes maar niet perfect. U zult merken dat het sommige foto’s met een bepaald object erop niet kan identificeren, hoewel het dit op andere wel correct kan identificeren.

  Wallpaper Plus is een complete app voor het bewerken van afbeeldingen voor iOS [Jailbreak]

Net als de gezichtsherkenningsfunctie kan ook deze een object missen. Het enige dat het niet zal doen, is een object verkeerd identificeren. U kunt items op een foto niet handmatig identificeren. Evenzo kunt u een foto ook niet zoeken op basis van de tekst erin.

De Foto’s-app scant uw foto’s op objecten en gezichten wanneer u ze maakt. Er lijkt geen manier te zijn om de app ze opnieuw te laten indexeren. Het is onduidelijk of de app ooit opnieuw zal proberen objecten te identificeren die hij een keer niet heeft kunnen identificeren. Het is niet duidelijk of nieuwe algoritmen voor het identificeren van objecten op foto’s naar buiten zullen worden geduwd. Voorlopig is de zoekfunctie wat het is.

  Pas iPhone LED-flitslichtintensiteit aan vanuit iOS 7 Control Center

gerelateerde berichten