Gaat uw Chromebook niet aan? Probeer deze 7 beste oplossingen!

Hoewel het zeer zeldzaam is, kunnen het gevallen zijn waarin uw Chromebook niet opstart of enig teken van leven vertoont. Veel gebruikers hebben gemeld dat hun HP en Asus Chromebooks niet worden ingeschakeld. In sommige gevallen wordt het probleem opgelost door de Chromebook terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, maar wat als uw Chrome OS-apparaat helemaal niet wordt ingeschakeld? Als dat het geval is, moet u de geavanceerde herstelmodus openen en Chrome OS opnieuw installeren. We hebben ook enkele basisoplossingen toegevoegd om de Chromebook uit de dode staat te herstellen. Dus wat dat betreft, laten we doorgaan en leren hoe u uw Chromebook kunt repareren die niet wordt ingeschakeld.

Een Chromebook repareren die niet kan worden ingeschakeld (2023)

We hebben stapsgewijze instructies toegevoegd om Chromebooks te repareren die niet kunnen worden ingeschakeld. Zorg ervoor dat u de basisoplossingen volgt voordat u naar de geavanceerde stappen gaat. U kunt de onderstaande tabel uitvouwen om alle methoden in deze zelfstudie te vinden.

Reden waarom uw Chromebook niet kan worden ingeschakeld

Er zijn veel redenen waarom een ​​Chromebook weigert in te schakelen. Het meest voorkomende probleem kan een OS-update zijn die mogelijk sommige partities of systeembestanden heeft beschadigd. Als dat het geval is, kunt u Chrome OS eenvoudig opnieuw installeren en uw Chromebook weer werkend maken. Afgezien daarvan worden Chromebooks niet normaal ingeschakeld vanwege defecte accessoires en problemen met de stroomvoorziening.

Er zijn ook problemen geweest met het inschakelen van Chromebooks, maar binnen een paar minuten weer afsluiten, mogelijk vanwege een defecte batterij of oplader. In sommige gevallen verlagen gebruikers onbedoeld het helderheidsniveau tot het laagste niveau, wat resulteert in een black-out van het scherm, waardoor de indruk wordt gewekt dat de Chromebook dood is en niet kan worden ingeschakeld. En zelden zijn er hardwarestoringen die opduiken op Chromebooks en voorkomen dat Chrome OS opstart, waarvoor u uw Chromebook moet laten repareren door de fabrikant.

Dat gezegd hebbende, je hoeft je helemaal geen zorgen te maken. Doorloop onze onderstaande gids en controleer alle basisstappen om de werkelijke oorzaak te vinden. Als het een OS-probleem is, kunt u uw Chromebook snel herstellen via onze onderstaande instructies.

Basisoplossingen als uw Chromebook niet wordt ingeschakeld

In dit gedeelte hebben we alle voorbereidende stappen toegevoegd om vast te stellen of uw Chromebook een hardware- of softwareprobleem heeft. U kunt onze onderstaande instructies volgen en de echte oorzaak achterhalen waarom de Chromebook niet wordt ingeschakeld.

  Subscript (of Superscript) doen in Google Docs

Controleer Chromebook-oplader

Verwijder voor alles alle USB-randapparatuur die op uw Chromebook is aangesloten. Laad uw Chromebook nu 30 minuten achter elkaar op. Chromebooks worden geleverd met een lichtindicator naast de oplaadpoort, dus controleer of uw Chromebook goed wordt opgeladen. Als het lijkt alsof uw Chromebook niet oplaadt, probeert u een andere USB-C-oplader te gebruiken.

Zorg er ook voor dat de oplader en de adapter volledig zijn aangesloten op je Chromebook en het stopcontact, zodat er geen sprake is van een losse verbinding. Als u geen lampje ziet knipperen, koppelt u de oplader los en probeert u deze gedurende 30 minuten opnieuw op te laden.

Controleer op een beschadigde batterij

We willen de mogelijkheid van een lege batterij uitsluiten. Probeer dus een nieuwe oplader op uw Chromebook aan te sluiten en controleer of de oplaadindicator gaat branden. Als het lampje gaat branden, laat het dan 30 tot 40 minuten opladen. Afgezien daarvan, als uw Chromebook wordt ingeschakeld maar na enige tijd leeg raakt, kunt u snel de batterijstatus van uw Chromebook controleren via de Diagnostische app.

Open de App Launcher op uw Chromebook en start de Diagnostics-app. Hier kunt u de batterijstatus controleren. Als het minder dan 30% is, moet u de batterij van de fabrikant vervangen om vroegtijdige uitschakeling te voorkomen.

Koppel defecte accessoires los

Vaak weigert de Chromebook op te starten vanwege defecte accessoires die op het apparaat zijn aangesloten. Google raadt aan om alle aangesloten randapparatuur los te koppelen van een Chromebook, zodat het besturingssysteem ongestoord kan opstarten. Dus als je een USB-adapter, SD-kaart, USB-stick of harde schijf hebt aangesloten, is het raadzaam om deze te verwijderen en de Chromebook aan te zetten.

Controleer de helderheid van het scherm

Er is één cruciaal ding dat u moet controleren als uw Chromebook niet wordt ingeschakeld. Chrome OS heeft deze rare benadering van schermhelderheid. Als u op de toets voor het aanpassen van de helderheid op de bovenste rij drukt om de helderheid van het scherm tot het laatste niveau te verlagen, wordt het display eenvoudig uitgeschakeld. Het is behoorlijk vervelend. Gebruikers denken misschien dat het scherm dood is, maar dat is niet het geval.

Verhoog de helderheid

Druk gewoon op de helderheidstoets om de helderheid van het scherm te verhogen en het scherm wordt ingeschakeld. Probeer dit voordat u doorgaat met de geavanceerde herstelstappen.

Fix Chromebook-scherm gaat aan maar blijft niet aan

Als uw Chromebook-scherm wordt ingeschakeld maar na een tijdje zwart wordt, kunt u de Chromebook powerwashen (ook wel een harde reset genoemd). Hiermee worden alle lokale bestanden en mappen van uw Chromebook verwijderd, behalve bestanden die zijn gesynchroniseerd met Google Drive. Zorg er dus voor dat u een back-up maakt van al uw lokale bestanden voordat u verder gaat.

  Hoe vindt u uw CMS-certificeringsnummer

1. Om een ​​Chromebook krachtig te wassen, opent u het paneel Snelle instellingen en klikt u op het tandwielpictogram om het menu Instellingen te openen.

2. Vouw vervolgens het menu “Geavanceerd” in het linkerdeelvenster uit en klik op “Instellingen resetten”.

3. Klik nu op “Resetten” en uw Chromebook wordt opnieuw opgestart. Het start het resetproces en alle gegevens en apps worden verwijderd. Ga je gang en stel je Chromebook in. Vanaf nu moet het Chromebook-scherm ingeschakeld blijven.

4. Als het probleem zich blijft voordoen in de huidige versie van Chrome OS, kunt u proberen Chrome OS terug te zetten naar een oudere versie door onze gids te volgen.

Installeer Chrome OS opnieuw op uw Chromebook (harde reset)

Als de Chromebook wordt opgeladen maar niet wordt ingeschakeld, hoeft u zich nergens zorgen over te maken. U hoeft alleen maar naar de herstelmodus te gaan en een nieuwe Chrome OS-installatie uit te voeren. In dit gedeelte hebben we stappen toegevoegd om de Chromebook-herstelmodus te openen. Daarna kunt u de methode kiezen om Chrome OS te installeren.

Ga naar de Chromebook-herstelmodus

1. Zorg ervoor dat uw Chromebook wordt opgeladen. Houd nu de toetsen “Esc” en “Vernieuwen” op de bovenste rij ingedrukt en druk vervolgens op de knop “Aan / uit”. U kunt nu de knop “Power” loslaten. U komt in de herstelmodus.

2. U ziet het scherm ‘Chrome OS ontbreekt of is beschadigd’.

3. Voor Chrome OS-tablets moet u de knoppen “Volume omhoog” en “Aan / uit” 10 seconden tegelijk ingedrukt houden om de herstelmodus te openen.

4. Op sommige Chromebook-modellen moet u op “Esc + Maximaliseren + Power” drukken om de herstelmodus te openen.

5. Oudere Chromebooks zoals die genoemd hieronder worden geleverd met een speciale herstelknop aan de achterkant van de Chromebook. U kunt op de onderstaande link klikken en de herstelknop voor uw Chromebook vinden. Gebruik gewoon een paperclip of speld om op de herstelknop te drukken. Hierdoor wordt automatisch het herstelscherm gestart.

Voer een nieuwe Chrome OS-installatie uit

Zodra u de herstelmodus hebt geopend, is het tijd om een ​​schone kopie van Chrome OS te installeren. Daarvoor moet u een herstelschijf maken via een andere Chromebook, pc of Mac en deze gebruiken om uw Chromebook te herstellen. Houd er echter rekening mee dat al uw lokale gegevens die op de Chromebook zijn opgeslagen, volledig worden gewist. Maar bestanden en mappen die met Google Drive zijn gesynchroniseerd, worden niet verwijderd. Dat gezegd hebbende, volgen hier de stappen die u moet volgen als uw Chromebook niet wordt ingeschakeld.

1. Open de Chrome-browser op een secundaire computer, of dit nu een Windows-pc, Mac of Chromebook is. Installeer vervolgens de Chromebook Recovery Utility (Vrij) app.

2. Plaats daarna een USB-station in uw secundaire computer. Zodra u dat hebt gedaan, start u de Chromebook Recovery Utility-app vanuit de extensiewerkbalk naast de adresbalk.

  Wi-Fi-camera's doen meer dan alleen video opnemen

3. Klik hier op “Aan de slag”.

4. Selecteer op de volgende pagina de fabrikant van uw Chromebook en kies het specifieke Chromebook-model dat u wilt herstellen.

5. Selecteer daarna het USB-station in het vervolgkeuzemenu. Houd er rekening mee dat alle gegevens op het USB-station worden verwijderd, dus zorg ervoor dat u een back-up maakt. Na een paar minuten is de Chrome OS-herstelstick klaar. U kunt nu de USB-stick uit uw secundaire computer verwijderen.

6. Ga naar de Chromebook die niet wordt ingeschakeld. Zorg ervoor dat u zich op het herstelscherm bevindt, ook wel het scherm ‘Chrome OS ontbreekt of beschadigd’ is. Plaats nu de USB-stick en deze zal automatisch de herstelmedia detecteren.

Opmerking: als je een nieuwe Chromebook hebt die na april 2022 is uitgebracht, kun je netwerkgebaseerd herstel gebruiken om Chrome OS opnieuw te installeren vanuit de cloud. Klik gewoon op “Herstel via internetverbinding” en maak verbinding met internet om Chrome OS naadloos opnieuw te installeren.

7. Het verifieert nu de USB-stick en installeert naadloos een nieuw exemplaar van Chrome OS op uw Chromebook. Als u klaar bent, verwijdert u de USB-stick.

8. Nu kunt u uw Chromebook net als voorheen gebruiken.

Neem uw Chromebook mee voor onderhoud/reparaties

Als na het doorlopen van alle stappen de batterij of het scherm leeg blijkt te zijn, kun je je Chromebook laten repareren door de fabrikant. Als de reparatiekosten echter te hoog zijn en de garantie op uw Chromebook is verlopen, raad ik u aan in plaats daarvan een nieuwe Chromebook aan te schaffen.

Er zijn veel uitstekende Chromebooks die u in 2023 kunt kopen voor ongeveer $ 300 die geweldige prestaties en duurzaamheid bieden. In een vergelijkbare prijsklasse kunt u een gloednieuwe Chromebook krijgen met een langere Auto Update Expiration (AUE). En als je geïnteresseerd bent in gamen en topprestaties wilt, kun je in 2023 een kijkje nemen in de nieuwe reeks gaming-Chromebooks.

Breng uw Chromebook tot leven met geavanceerd herstel

Dus als uw Chromebook niet wordt ingeschakeld, zijn dit de stappen die u moet volgen om Chrome OS opnieuw te installeren. Het zal uw Chromebook zeker herstellen van het dode scherm. Hoe dan ook, dat komt allemaal van ons. Als uw Chromebook de foutmelding ‘Chrome OS ontbreekt of beschadigd’ weergeeft, volgt u onze gekoppelde gids om het probleem meteen op te lossen. Tot slot, als u nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in het gedeelte Opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten