GBA4iOS 2.0 brengt iPad-ondersteuning, Dropbox Sync en een nieuwe gebruikersinterface voor iOS 7

Toen we vorig jaar GBA4iOS behandelden, was het al een behoorlijk nette emulator met veel functies, maar sindsdien is er geruime tijd verstreken zonder dat de app veranderingen onderging. Na de release van iOS 7 ontvingen bijna alle grote apps updates die overeenkwamen met de nieuwe platte gebruikersinterface, dus het is logisch dat GBA4iOS zich ook bij de club heeft aangesloten, zij het een beetje laat. GBA4iOS 2.0 wordt geleverd met een vernieuwde interface en een aantal geweldige nieuwe functies. Je kunt de status van je games opslaan in Dropbox en ROM’s kunnen ook in de cloud worden opgeslagen voor eenvoudiger beheer. Om de nieuwe gebruikersinterface uit te breiden, heeft GBA4iOS 2.0 ook ondersteuning toegevoegd voor skins van derden voor de controller van de emulator. Als u een iPad bezit, is GBA4iOS eindelijk geoptimaliseerd voor het grotere scherm van uw tablet, zodat gebruikers nog meer kunnen genieten van hun favoriete kindergames.

Apple heeft Game Boy Advance-emulators altijd afgekeurd, daarom mocht GBA4iOS de laatste keer dat het werd uitgebracht niet te lang in de App Store blijven. Dat gezegd hebbende, er zijn altijd achterdeurtjes en alternatieve manieren om te krijgen wat je wilt op je iPhone. Binnen een paar dagen na het verwijderen van de app maakte de ontwikkelaar achter GBA4iOS het voor gebruikers mogelijk om de emulator via Safari te downloaden. Deze methode werkt nog steeds voor GBA4iOS 2.0.

  Voeg bestanden toe aan een zip-archief en deel ze via e-mail of iMessage [iOS]

Ga naar het gedeelte Algemeen van Instellingen en wijzig de datum van uw apparaat in 18 februari 2014 (of een datum die ouder is dan die datum).
Ga op je iDevice naar de hoofdpagina van GBA4iOS (link aan het einde van dit bericht) en ga naar de downloadsectie.
Tik op de downloadlink van de emulator en klik op de optie ‘Installeren’ in de resulterende pop-up.
Op het startscherm wordt u om bevestiging gevraagd. Druk op ‘Doorgaan’ om verder te gaan.
Nadat de app is geïnstalleerd en u deze voor de eerste keer met succes hebt uitgevoerd, kan de datum worden teruggezet naar de huidige staat.

De nieuwe en nettere gebruikersinterface van GBA4iOS 2.0 is vanaf het begin duidelijk, met de menu’s en bedieningselementen die er veel platter uitzien dan voorheen. De instellingen van de app zijn grotendeels ongewijzigd, maar er is nog steeds een belangrijke toevoeging aan de mix in de vorm van Dropbox-synchronisatie. Deze synchronisatie is van toepassing op zowel gamestatussen als ROM’s die in de emulator zijn opgeslagen.

  Hoe de iOS 7 Photo Booth-app op iPhone of iPod touch te krijgen

Je kunt nog steeds op de oude manier nieuwe ROM’s die je bezit aan GBA4iOS 2.0 toevoegen (via iTunes), maar het is ook mogelijk om de ingebouwde browser van de app te gebruiken om naar je favoriete games te zoeken. GBA4iOS 2.0 toont een waarschuwing tegen piraterij voordat gebruikers een game kunnen downloaden. Het idee is om gebruikers een plek te bieden waar ze kopieën kunnen krijgen van games die ze al hebben. De GBA4iOS 2.0-verzameling games kan worden gesorteerd op populariteit en het aantal keren dat elke ROM is gedownload.

Met het verstrijken van de tijd zijn we er zeker van dat er meer controller-skins zullen worden toegevoegd aan de GBA4iOS 2.0-downloadsectie, maar voor nu zijn de keuzes vrij beperkt. Net als voorheen kunnen games zowel in landschaps- als portretmodus worden gespeeld, met telkens verschillende bedieningselementen. Als je de app op een iPad gebruikt, kan het spelen in landschap een beetje hectisch worden, maar desalniettemin heeft de ontwikkelaar de besturing behoorlijk goed geoptimaliseerd.

  Toegang krijgen tot iOS-spraakmemo's op Windows 10

Een ding dat altijd ontbrak in Game Boy Advance-emulators op iOS, is ondersteuning voor cheats. GBA4iOS 2.0 lost dit probleem op en nu kun je elke gewenste cheatcode toepassen op elk spel dat je op de emulator speelt. Dit maakt de GBA-ervaring vrijwel compleet en zal zeker een populaire toevoeging aan de emulator zijn.

GBA4iOS 2.0 is een gratis app en werkt op alle iDevices met iOS 7 en hoger. Probeer het eens door naar de volgende link te gaan vanaf je iPhone, iPad of iPod touch.

GBA4iOS 2.0 voor iOS downloaden