GCam installeren op niet-Google Pixel-telefoons

Tegenwoordig zijn mobiele telefoons niet alleen apparaten om je familie te bellen of je vriendin te sms’en. De diensten die het biedt, gaan de menselijke verbeelding te boven.

De camera is een van de kritische aspecten bij het kopen van een smartphone. De camera is niet beperkt tot een influencer vanwege het veelzijdige gebruik. Het kan worden gebruikt om foto’s van heerlijk eten in een restaurant te sturen om je vrienden te laten kwijlen of door een YouTuber om hun video’s te maken.

Als we het hebben over mobiele fotografie, komen er maar twee namen bij iedereen op: Apple voor elke iOS-gebruiker of Google’s Pixel-camera voor elke Android-liefhebber.

Volgens een enquête die in 2021 werd gehouden, slaagde Google er niet in om even 5% smartphonemarkt in elk land van de wereld. Ondanks zo’n geweldige camera en andere specificaties, zijn alleen al vanwege de dominantie van verschillende merken en de slechte prijsklasse de redenen voor deze statistieken.

GCam versus stockcamera

Zijn G-Cams beter dan de stockcamera van een smartphone? Dit is een interessante vraag, en het antwoord is een groot ‘Ja’! GCam doet geweldig werk in belichting, helderheid, scherpte, bokeh-effect en de meest opvallende functie, “Nachtmodus”. De nachtmodus van elke GCam is gewoon magisch in vergelijking met elke Stock Camera, alleen vanwege de software van Google die het beschikbare licht zelfs in de donkerste omstandigheden verbetert.

De stroom Marktaandeel van Android Smartphone-bedrijf is als volgt: Samsung leidt de race met 37%, Xiaomi met slechts 11,2% marktaandeel, en dan komen de kleine spelers zoals Huawei, Oppo en Vivo.

  Nog een paar Mac OS X-tips om dit weekend te proberen

Deze top 5-bedrijven gebruiken hun eigen stock-ROM via Android, en dat geldt ook voor hun stockcamera. De meeste budget-smartphones worden geleverd met vergelijkbare camerahardware, maar hoe de algoritmen van een stockcamera beter werken dan de andere, is de belangrijkste onderscheidende factor.

Geen van hen kan het software-algoritme van Google verslaan, waardoor het de beste is. Het trieste is dat het niet rechtstreeks vanuit Google Playstore op een smartphone kan worden geïnstalleerd, behalve die op voorraad Android-ROM’s. Maak je geen zorgen, want na het lezen van dit artikel kun je GCam op je Android-smartphone installeren.

GCam installeren op elke Android-smartphone

Dankzij de geweldige gemeenschap van Android-gebruikers en ontwikkelaars die er zijn voor Android-gebruikers door aangepaste ROM’s en aangepaste GCam MOD APK’s te promoten en te maken. Na het installeren van aangepaste ROM’s kan elke cameraliefhebber de nieuwste premium camerafuncties van Pixel gebruiken.

Om GCam op uw smartphone te installeren, doorloopt u deze stapsgewijze procedure. Dit zal u helpen om alle premiumfuncties van GCam te installeren en ervan te genieten.

Camera2 API-functie controleren

De eerste en enige vereiste om GCam te downloaden, is dat uw smartphone de Camera2 API-functie moet ondersteunen. Zodra aan deze voorwaarde is voldaan, kunt u doorgaan naar de volgende stappen voor het installeren van GCam. Laten we dus controleren of uw telefoon compatibel is of niet.

Hier moet u controleren of uw smartphone deze functie heeft of niet. Hieronder vindt u de eenvoudige methode om te controleren of Camera2 API is ingeschakeld of niet op uw smartphone:

Stap 1: Open Google Play Store en ga naar Camera2 API-sonde ontwikkeld door March Media Lab.

  13 Ultrawide-monitoren om nu te kopen

Stap 2: Installeer de hierboven getoonde applicatie en open deze. Hier vindt u een gedeelte van Camera 2 API. Ga daar door het Hardware Support-niveau. U vindt vijf verschillende ondersteuningsniveaus: Legacy, External, Limited, Full en Level 3. U vindt dus een van die ondersteuningsniveaus met een groen vinkje, wat betekent dat uw apparaat dat ondersteuningsniveau heeft.

Hieronder vindt u de volledige beschrijving van alle ondersteuningsniveaus:

Legacy: deze apparaten worden niet ondersteund door de Camera2 API-functie.

Beperkt: deze apparaten ondersteunen slechts enkele Camera2 API-mogelijkheden.

Extern: dit zijn de apparaten die lijken op beperkte apparaten, met enkele uitzonderingen op de beperkte apparaten. De sensor- of lensinformatie van deze Android-apparaten wordt mogelijk niet gerapporteerd of heeft minder stabiele framesnelheden in vergelijking met het beperkte niveau. Dit niveau wordt gebruikt voor externe camera’s zoals USB-webcams.

Volledig: deze apparaten ondersteunen alle belangrijke mogelijkheden van Camera2 API.

Niveau 3: Deze apparaten ondersteunen alle mogelijkheden van Camera2 API, YUV-reprocessing en RAW-beeldopname.

Dus als je merkt dat je apparaat de Camera2 API-module heeft ingeschakeld, ga je gang. Zo niet, dan heeft u helaas maar één optie: uw stockcamera-applicatie gebruiken.

GCam Mod downloaden en installeren

Stap 1: Bezoek dit site.

Stap 2: Klik op de nieuwste of meest geschikte versie voor uw smartphone. We gaan bijvoorbeeld voor de nieuwste hier, Google Camera 8. x (Android 10.0+)

Stap 3: Daarna toont de volgende pagina alle beschikbare MOD’s die door verschillende ontwikkelaars zijn ontwikkeld. Als je een persoonlijke keuze hebt, ga ervoor, of een willekeurige selectie zal ook werken.

Stap 4: Alle oudere en huidige versies, samen met andere informatie en instructies, worden geopend. Klik op de juiste .apk-link. Nadat je op iemand hebt geklikt, verschijnt er een pop-up met de opties Annuleren en OK. Klik op OK zodat het downloaden begint.

  Voeg kleurfilters toe aan video's op je iPhone

Stap 5: Installeer de gedownloade apk door op de knop INSTALLEREN te klikken en vervolgens op openen te klikken om de GCam Mod apk te starten. U moet de app toestemming geven voor het maken van foto’s, het opnemen van video, de locatie van het apparaat, audio en opslagrechten.

Stap 6: Klaar! U bent klaar om op uw fantastische foto’s te klikken met de geheel nieuwe GCam geïnstalleerd in een niet-pixelapparaat.

Belangrijkste kenmerken van G-Cam

  • Automatische DND-modus tijdens video-opname
  • Opnieuw ontworpen configuratie UI 24FPS video
  • Belichtingsregeling om de helderheid van de foto en HDR aan te passen
  • Astrofotografie van afbeeldingen bij weinig licht geïmplementeerd
  • Krijg veel gezichten om u te helpen topfoto’s te maken
  • Houd de snelkoppeling in de ontspanknop ingedrukt om een ​​topfoto te maken
  • Video-, timelaps- en slow motion-opname
  • AR-/speeltuinstickers

Conclusie

Dus daar ben je! Na een paar minuten en een beetje moeite, kun je nu klikken met GCam op je Android-apparaat dat op een Stock ROM draait. Deze upgrade van de applicatie van Stock naar GCam zal een paradigmaverschuiving in uw foto’s brengen.

U kunt nu kijken naar enkele van de beste antivirus-apps voor Android-telefoons.

gerelateerde berichten