Geanimeerde cirkeldiagrammen maken in PowerPoint

Grafieken zijn geweldig voor het visualiseren van gegevens. Door animatie aan grafieken toe te voegen, kan die visualisatie nog beter worden, zodat u dingen kunt doen zoals het introduceren van één stuk van een cirkeldiagram per keer, zodat u meer ruimte hebt voor discussie. Hier leest u hoe u dat precies kunt doen in Microsoft PowerPoint.

Een cirkeldiagram animeren in PowerPoint

Open eerst uw PowerPoint-presentatie en ga naar de dia waar u het geanimeerde cirkeldiagram wilt. Om een ​​cirkeldiagram in te voegen, gaat u naar het tabblad “Invoegen” en klikt u op de knop “Grafiek”.

Selecteer in het venster ‘Grafiek invoegen’ dat verschijnt ‘Pie’ in de lijst aan de linkerkant. Selecteer aan de rechterkant de cirkeldiagramstijl die u wilt gebruiken uit de vijf opties die worden weergegeven. Als je je keuze hebt gemaakt, klik je op “OK” rechtsonder in het venster.

  Hoe lid te worden van een groep in de Line Chat-app

U zult zien dat het cirkeldiagram nu op de dia is verschenen en daarmee ook op het Excel-diagram. Wijzig de labels van het cirkeldiagram door de tekst in kolom A te bewerken en voer de respectieve gegevens in kolom B in. Als u klaar bent, sluit u het werkblad.

Selecteer vervolgens het cirkeldiagram en ga naar het tabblad “Animaties”. Selecteer hier de animatie die u wilt gebruiken uit de beschikbare opties. In dit voorbeeld gebruiken we ‘Wipe’.

Klik vervolgens op het “Animatievenster” om dat te openen.

Het animatiedeelvenster verschijnt rechts van uw dia. Dubbelklik hier op de animatie die u aan uw cirkeldiagram hebt toegevoegd of klik op de pijl ernaast en selecteer vervolgens ‘Effectopties’.

  Bereikbaarheid inschakelen en gebruiken op iPhone X

Er verschijnt een venster met opties voor effect, timing en grafiekanimatie. Ga naar het tabblad ‘Grafiekanimatie’. Hier kunt u selecteren hoe de grafiekanimatie zich gedraagt: als één object of per categorie. Als u “Als één object” kiest, wordt de hele grafiek in één keer weergegeven. Als u ‘Op categorie’ kiest, wordt het diagram één segment tegelijk weergegeven, en dat is precies wat we hier willen.

U kunt zelfs beslissen of u de animatie wilt laten beginnen door de kaartachtergrond te tekenen.

Wanneer u op “OK” klikt, ziet uw cirkeldiagram er hetzelfde uit in de bewerkingsweergave, maar druk op Shift+F5 om uw dia af te spelen en klik vervolgens op uw linkermuisknop om uw nieuwe geanimeerde cirkeldiagram in actie te zien.

  Een Slack-kanaal verwijderen, archiveren en bewerken (volledige zelfstudie)