Gebruik Edge Gestures voor talloze acties op Android

Ik ben een grote fan van het gebruik van gebaren in plaats van knoppen om snel verschillende acties op onze apparaten uit te voeren. Nokia heeft het precies goed gedaan met hun versie van MeeGo op de geweldige N9, maar dat apparaat was helaas gedoemd te mislukken voordat het werd gelanceerd, dankzij Nokia’s exclusieve Windows Phone-deal met Microsoft. Vervolgens kwam Ubuntu Touch met een vergelijkbare edge-gebaargestuurde interface, waar ik helemaal verliefd op werd toen ik het uitprobeerde voor mijn recensie. Hoewel Android dergelijke systeembrede edge-bewegingen niet standaard biedt, hebben we gezien dat apps van derden zoals Switchr deze functionaliteit naar ons favoriete mobiele besturingssysteem hebben gebracht. Hoewel geen van de opties die we eerder hebben gezien, de robuuste functionaliteit van de app biedt die we gaan uitproberen. Navigatielaag is misschien wel de ultieme oplossing voor edge-bewegingsbesturing voor Android, met meerdere gebaren vanaf de linker-, rechter- en onderrand van uw scherm, die elk kunnen worden geconfigureerd om een ​​actie naar keuze uit te voeren, zoals OS-navigatie, controle over het afspelen van muziek , taakbeheer en zelfs het starten van apps.

Voordat u de randbewegingen kunt gaan gebruiken, moet u de service van Navigation Layer starten met de eerste knop op het startscherm. En om te voorkomen dat Android zijn service beëindigt om geheugen vrij te maken terwijl het op de achtergrond draait, is het een goed idee om daar ook de tweede optie in te schakelen, die een blijvende melding van de app toevoegt. Ten slotte, als u het niet elke keer dat u uw apparaat opnieuw opstart, wilt starten, moet u ervoor zorgen dat u de optie Starten bij opstarten inschakelt. Elke keer dat u een van de gebaren van de app gebruikt, krijgt u standaard trillingsfeedback, die u kunt wijzigen in geluid of geen van de optie Feedback bewerken onder Personalisatie.

  Focal (bèta) wil de enige camera-app zijn om ze allemaal te regeren [Android]

Voordat we beginnen met het configureren van alle gebaren die door de app worden aangeboden, moeten we eerst de gebarenbalken configureren. Dit zijn regio’s van waaruit u de gebaren kunt starten. Hier zijn drie opties beschikbaar: de linker-, rechter- en onderrand van uw scherm, die u selectief kunt inschakelen. Klik op de knop ‘Bewerk balken’ en je kunt de lengte en dikte van deze balken aanpassen, en de gloed die voor hen zichtbaar is (die je langs de randen kunt zien in verschillende van deze schermafbeeldingen).

Nu we onze balken hebben geconfigureerd, is het tijd om de daadwerkelijke acties voor onze gebaren in te stellen. Ga daarvoor naar het gedeelte Acties bewerken. Naast de acties Lang PRESS en Double TAP die alle staven gemeen hebben, zijn er voor elke staaf gebaren beschikbaar in drie mogelijke richtingen, afhankelijk van de rand. U kunt OMHOOG, OMLAAG en LINKS vegen vanaf de rechterrand, OMHOOG, OMLAAG en RECHTS vanaf de linkerrand, en OMHOOG, RECHTS en LINKS vanaf de onderste. Dit maakt in totaal vijf gebaren beschikbaar voor elke balk.

  Nokia brengt de baanbrekende Z Launcher voor Android uit

Als het gaat om de acties die aan elk gebaar kunnen worden toegewezen, is er een enorme lijst beschikbaar, waaronder naar het startscherm gaan, de laatste app openen, teruggaan, de notificatielade openen, het apparaat in de slaapstand zetten, Taakbeheer openen , het menu openen, de huidige app sluiten en naar het startscherm gaan, het RAM-geheugen wissen door alle actieve apps te doden, het afspelen van muziek regelen, zoals naar het volgende of vorige nummer springen en het momenteel afgespeelde nummer pauzeren/hervatten, of een van de uw geïnstalleerde apps.

Onnodig te zeggen dat de opties met het label **ROOT** alleen beschikbaar zijn voor geroote apparaten. Als je een geroot apparaat hebt, zal de app bij de eerste keer opstarten om root-toegang vragen, die je moet opgeven om deze alleen-root-opties te gebruiken. Hoewel niet-geroote gebruikers (evenals geroote gebruikers die de app geen rootrechten willen verlenen) ook enkele geavanceerde acties kunnen gebruiken die niet zijn gelabeld als **ROOT**, zoals ‘Ga terug’, ‘Ga naar startscherm’ , ‘Open melding’ of ‘Open Taakbeheer’ door naar Instellingen > Toegankelijkheid te gaan en daar de toegankelijkheidsservice van de app in te schakelen. Evenzo moet u voor de actie ‘Naar slaapstand gaan’ Navigatielaag instellen als apparaatbeheerder via Instellingen > Beveiliging > Apparaatbeheerders.

  Hoe u uw locatie kunt vervalsen op Android, geen rootoplossing

Gezien het enorme aantal apps dat we hier bij wdzwdz dagelijks testen voor beoordelingen, is het vrij zeldzaam dat we een app op onze apparaten laten installeren nadat we de beoordeling hebben voltooid. En voor ons, als we niet op de verwijderknop voor de app drukken, zelfs niet nadat deze is bekeken, markeert deze het echt als een uitzonderlijke, wat het geval is met de navigatielaag. Sinds ik de app tegenkwam, merk ik dat ik steeds meer vertrouw op de gebaren voor de ondersteunde acties. En dankzij de handige Expanded Desktop-modus van de GravityBox Xposed Module die ik gebruik (die ook te vinden is in veel populaire aangepaste ROM’s zoals CyanogenMod, AOKP en Paranoid Android), heb ik mijn navigatiebalk volledig verborgen en gebruik ik de randgebaren om terug te gaan, naar het startscherm te springen en Taakbeheer te openen.

Al deze functies met een prijskaartje van gratis maken deze app een must-have voor iedereen die fan is van het gebruik van gebaren om hun apparaat te navigeren. En gezien het prijskaartje van gratis, is er geen reden om het niet eens te proberen!

Navigatielaag installeren vanuit Play Store