Gebruik gebaren om te bellen, sms’en, chatten, e-mails en meer op Android

Eerder hebben we een heleboel apps voor contactbeheer voor Android behandeld, waaronder Go Contacts, Hoiio Live en Contact Analyzer, om er maar een paar te noemen. Het voordeel van het gebruik van externe contactmanagers ten opzichte van de native oplossing is meestal dat ze gebruikers enkele extra functies bieden die niet in het aandelenaanbod te vinden zijn. PureContact is zo’n oplossing die is ontworpen om gebruikers eenvoudig sms-berichten en e-mails te laten verzenden of te laten bellen door toegang te krijgen tot een groot aantal apps, waaronder WhatsApp, Viber enz., onder één dak, met behulp van eenvoudige snelkiesgebaren die ook naar wens kunnen worden geprogrammeerd. Details na de sprong.

  Schermfilters inschakelen om kleurenblindheid in Android te compenseren

De navigatie van PureContact is supereenvoudig dankzij de no-nonsense, duidelijke gebruikersinterface die vrij is van opdringerige functies om u in verwarring te brengen. Eenmaal gelanceerd, leidt PureContact u door een korte instructieswizard om u vertrouwd te maken met hoe het werkt. De app heeft in feite meerdere programmeerbare gebaren om verschillende acties uit te voeren. Als u bijvoorbeeld met uw vinger op een leeg gebied op het startscherm tikt en deze vasthoudt, kunt u nieuwe snelkiescontacten invoegen. Evenzo kunt u door op een bestaand snelkiesnummer te tikken en vast te houden, de bijbehorende contactgegevens bewerken, zoals het hernoemen of verwijderen van het geselecteerde item en het wijzigen van het nummer, de afbeelding of het e-mailadres, enz.

  Verdachte Android-apps melden

Wanneer u een nieuw snelkiesnummer aanmaakt, importeert PureContact alle gegevens die aan het geselecteerde item zijn gekoppeld uit de standaard contactdatabase, inclusief foto, naam, nummer, e-mailadres en andere details. Nadat u de lijst met contacten hebt ingevuld, kunt u elk van de ondersteunde gebaren gebruiken om een ​​specifieke actie uit te voeren. U moet deze gebaren echter eerst configureren vanuit het scherm Instellingen.

U kunt bijvoorbeeld een veegbeweging naar links toewijzen aan een snelkiesnummer om een ​​nieuw sms-bericht te openen of een e-mail te verzenden. Evenzo kunt u vanaf de onderkant naar boven vegen om dat contact te bellen, of naar rechts vegen om een ​​bericht te verzenden via Viber, WhatsApp of de stock Messaging-app. Elk gebaar kan afzonderlijk worden geprogrammeerd vanuit het instellingenscherm. U kunt een gebaar ook uitschakelen door ‘Niets’ te selecteren in de lijst met acties. Hoe meer gebarentypes je aan boord hebt, hoe gemakkelijker je meerdere acties kunt uitvoeren. In het instellingenscherm kun je het thema van PureContact ook wisselen tussen Pure en Dark.

  Hoe QR-codes op een Android-telefoon te scannen

De app heeft ook een betaalde variant genaamd PureContact+ met extra functies. Downloadlinks van beide versies vindt u hieronder.

Installeer PureContact vanuit de Play Store (Vrij)

Installeer PureContact+ vanuit de Play Store (Betaald)