Gebruiksmonitor voor pc-netwerk, muis en toetsenbord met heatmaps

Heb je altijd al willen weten hoeveel tijd je op internet doorbrengt, hoeveel woorden je op een dag typt of waar je op je scherm hebt geklikt? WhatPulse voor Windows doet dat allemaal en meer. Het is een programma met veel functies dat uw toetsenbord- en muisgebruik en netwerkbandbreedte controleert en deze statistieken naar een webportaal stuurt, zodat u uw computerleven op de eenvoudigste manier kunt analyseren. Hierdoor kunt u ook concurreren met anderen door deze statistieken te vergelijken met andere WhatPulse-gebruikers.

De WhatPulse-interface is onderverdeeld in tabbladen Overzicht, Invoer, Netwerk, Uptime, Instellingen en Account instellen. De laatste, Accounts instellen, is het tabblad dat u begroet wanneer de app voor het eerst wordt gestart. Je hebt misschien al geraden dat je eerst een account moet aanmaken om je statistieken te kunnen uploaden. Gelukkig kun je dingen versnellen door in te loggen via je Facebook-account. Wanneer u bent aangemeld, zijn de overige tabbladen ontgrendeld.

  Hoe u uw foto's automatisch kunt sorteren met slimme albums op een Mac

Het tabblad Overzicht geeft u een overzicht van alle verschillende informatie die het over uw machine heeft verzameld, bijvoorbeeld de Windows-versie die op uw pc is geïnstalleerd, processormodel, RAM, GPU, totaal aantal klikken, toetsaanslagen en bandbreedtegebruik. Als u hieronder op ‘Pulse’ klikt, worden de verzamelde gegevens geüpload naar een online server.

Voor meer details kunt u natuurlijk overschakelen naar het betreffende tabblad van elke categorie. Op het tabblad Invoer ziet u bijvoorbeeld het aantal toetsaanslagen en klikken dat uw pc gedurende een bepaalde periode heeft geregistreerd. De tijdsperiode kan worden gesorteerd op een dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse, jaarlijkse en all-time basis. De ‘all’-instelling toont natuurlijk statistieken sinds het programma is geïnstalleerd.

Onder de toetsaanslagen vindt u een hittekaart van het toetsenbord, die in feite lichte en warme kleuren gebruikt om te laten zien welke toetsen meer zijn gebruikt dan andere gedurende de geselecteerde periode, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding. Daaronder geeft de app het totale aantal klikken weer dat op de huidige dag is geregistreerd.

  Hoe u de Aandelen-app op uw Apple Watch kunt aanpassen

Er is ook een muis-heatmap in deze sectie. U kunt er naar overschakelen via de pijlknoppen in de rechterbovenhoek. Het geeft geklikte gebieden van het scherm aan met vlekken, waarvan de kleur afhangt van hoe vaak er op een bepaald gebied is geklikt. Rood geeft de gebieden aan waarop het meest is geklikt. Net als de bovengenoemde toetsenbordstatistieken, kan deze informatie in verschillende tijdsperioden worden bekeken.

Op het tabblad Netwerk kunt u uw dagelijkse internetgebruik bekijken. De applicatie kan het bandbreedtegebruik van alle netwerkapparaten volgen en zelfs het bandbreedtegebruik per land weergeven. Nogmaals, u kunt navigeren tussen beschikbare gegevens met behulp van de pijlknoppen in de rechterbovenhoek.

  Een slimme garage opzetten

De applicatie is goed gemaakt, gemakkelijk te gebruiken, en hoewel het misschien niet een van die tools is die je echt nodig hebt, is het zeker de moeite waard om uit te proberen, vooral als je van systeemmonitors en statistieken houdt. Het werkt op Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 8.

Download WhatPulse