Geeft WhatsApp u een telefoonnummer?

WhatsApp is een online berichtenapp. Het kan gratis worden gebruikt, omdat het uitsluitend afhankelijk is van de internetverbinding en het netwerk van het apparaat waarop het is geïnstalleerd. Het werkt en is gebaseerd op concepten als end-to-end-codering en een gecentraliseerd netwerksysteem. Het bericht dat via WhatsApp wordt verzonden, wordt 30 dagen in de database bewaard als de ontvanger het nog niet heeft ontvangen. Daarom is WhatsApp een veelzijdig online berichtenplatform. WhatsApp gebruikt alleen het contactnummer van de gebruiker om een ​​account aan te maken. Vandaar dat WhatsApp je telefoonnummer aan elke andere gebruiker laat zien. Als u een WhatsApp-gebruiker bent en wilt weten of WhatsApp u een telefoonnummer geeft, moet u dit artikel doornemen om de antwoorden op uw vragen te krijgen.

Geeft WhatsApp u een telefoonnummer?

U zult later in dit artikel te weten komen of WhatsApp u een telefoonnummer geeft. Blijf lezen om er meer over te weten te komen.

Is een WhatsApp-nummer een echt telefoonnummer?

Ja, het WhatsApp-nummer is een echt telefoonnummer of contactnummer van een persoon. WhatsApp is slechts een berichtenplatform waarmee u verbinding kunt maken met uw bekende en hen berichten, foto’s, enz. Kunt sturen. Daarom creëert WhatsApp geen uniek nummer voor een individu; in plaats daarvan gebruikt het alleen uw telefoonnummer om een ​​gebruikersaccount aan te maken, waardoor uw nummer wordt verbonden met het gecentraliseerde netwerk van WhatsApp.

Is een WhatsApp-telefoon hetzelfde als een gewoon telefoonnummer? Is uw WhatsApp-nummer hetzelfde als uw mobiele telefoonnummer?

Ja, het telefoonnummer van WhatsApp is hetzelfde als dat van een gewoon telefoonnummer. WhatsApp is niet geautoriseerd om contactnummers aan te maken. WhatsApp-nummer is hetzelfde als dat van een mobiel telefoonnummer, aangezien u uw telefoonnummer alleen hoeft te gebruiken om in te loggen op WhatsApp.

  WhatsApp-links voor audio- en videogesprekken maken en delen

Geeft WhatsApp u een telefoonnummer?

Nee. WhatsApp maakt een gebruikersaccount aan op zijn portal door te linken naar het unieke nummer of telefoonnummer van een gebruiker. Het genereert nooit een uniek nummer of telefoonnummer voor een individu, omdat het gewoon werkt als een boodschapper die de ene persoon met de andere verbindt met behulp van hun telefoonnummers. Daarom kan WhatsApp je nooit een telefoonnummer maken of geven, omdat het hiertoe niet bevoegd is.

Geeft WhatsApp je een gratis telefoonnummer?

Nee, zoals eerder vermeld, heeft WhatsApp geen enkele vorm van autoriteit die nodig is om iemands telefoonnummer aan te maken, zelfs niet gratis. Je telefoonnummer dat aan je WhatsApp is gekoppeld, is zichtbaar voor iedereen op je contactenlijst die beschikbaar is op WhatsApp.

Gebruikt WhatsApp telefoonnummer of e-mail?

Ja. Een WhatsApp-account is altijd gekoppeld aan of gekoppeld aan het contact- of telefoonnummer van de persoon. Het werkt net als normale sms-berichten, maar in tegenstelling tot sms is het niet gebonden aan de factuur van het contactnummer. Het gebruikt de mobiele data en het netwerk van het apparaat om berichten te verzenden en te ontvangen. Het biedt ook een groot aantal extra functies in vergelijking met normale sms-berichten, zoals de overdracht van bestanden, multimediaberichten en emoji’s. En het heeft onlangs een nieuwe functie toegevoegd voor het plaatsen van verhalen die zijn geïnspireerd op Instagram. Het maakt geen gebruik van e-mail om een ​​gebruikersaccount aan te maken.

Toont WhatsApp uw telefoonnummer?

Ja. Aangezien WhatsApp is verbonden met uw telefoonnummer, kan elke gebruiker in uw contactenlijst of elke gebruiker die uw nummer op zijn apparaat heeft opgeslagen en beschikbaar is op WhatsApp, uw telefoonnummer bekijken. Soms is je telefoonnummer ook zichtbaar voor degenen die niet eens in je contactenlijst staan, maar wel in dezelfde WhatsApp-groep zitten als jij. Daarom laat WhatsApp je telefoonnummer zien aan iedereen die beschikbaar is op dit online platform en op de een of andere manier met jou verbonden is.

Kan iemand uw echte nummer van WhatsApp krijgen?

Ja, iedereen kan zijn echte nummer van WhatsApp krijgen. Als WhatsApp aan uw e-mail was gekoppeld, had het enkele functies kunnen hebben om uw nummer voor andere gebruikers te verbergen of in te kapselen. Helaas biedt het dergelijke functies niet om uw privacy te verbeteren. In sommige gevallen, als je je vorige WhatsApp-nummer online ziet, ook al gebruik je dat nummer niet meer, hoef je je geen zorgen te maken, aangezien je oude nummer mogelijk is hergebruikt en aan andere gebruikers is gegeven.

  Hoe een back-up te maken van WhatsApp-berichten op een iPhone

Hoe kan ik mijn WhatsApp-nummer online zien?

Je telefoonnummer is zichtbaar voor alle andere WhatsApp-gebruikers. WhatsApp toont je telefoonnummer op je profiel. Als je je WhatsApp-nummer online wilt zien, volg je de komende stappen in je WhatsApp-app:

1. Openen WhatsAppen app op je telefoon.

2. Tik op het pictogram met de drie stippen > Instellingen in de rechterbovenhoek.

3. Tik vervolgens bovenaan op uw profielnaam.

4. Je ziet je WhatsApp-nummer onder het gedeelte Telefoon.

Zodra u naar mijn profielgedeelte gaat, krijgt u uw telefoonnummer samen met mijn naam, profielfoto en status. WhatsApp biedt ook een bewerkingsoptie om ze te wijzigen.

Hoe controleer je of je een WhatsApp-account hebt?

Je kunt pas controleren of een nummer op WhatsApp staat als je dat nummer opslaat. Hier zijn enkele stappen die u moet volgen om te controleren of het nummer een WhatsApp-account heeft:

1. Open de WhatsApp-app op de andere telefoon.

2. Tik op het chatpictogram in de rechterbenedenhoek.

3. Tik op de optie Nieuw contact.

4. Typ uw telefoonnummer in het vak en tik op het vinkje in de rechterbovenhoek.

Als je WhatsApp gebruikt, wordt het groene WhatsApp-pictogram weergegeven onder het nummer van de gebruiker. Anders wordt de WhatsApp-optie niet weergegeven. In plaats daarvan wordt een optie UITNODIGEN voor WhatsApp weergegeven.

Hoe kan ik WhatsApp gebruiken zonder mijn nummer te tonen?

WhatsApp kan alleen een gebruikersaccount aanmaken als deze is gekoppeld aan het contactnummer van de gebruiker. Helaas kan iedereen in uw contactenlijst en degenen die dat niet zijn, uw profiel samen met uw telefoonnummer bekijken. WhatsApp biedt geen optie om uw nummer voor gebruikers te verbergen. WhatsApp heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele teksten. Toch is het enige grote nadeel dat het geen functies heeft om uw contactnummer te verbergen en dat het niemand contactnummers kan geven.

  11 Beste veilige WhatsApp-chatalternatieven in 2022

Maar er is één methode waarmee u uw huidige contactnummer voor gebruikers kunt verbergen. U kunt het oude nummer wijzigen met een nieuw contactnummer.

1. Koop een nieuwe simkaart om een ​​alternatief telefoonnummer te krijgen.

2. Verwijder de WhatsApp-applicatie van uw apparaat.

3. Verwijder de oude simkaart waarop uw oude nummer staat en plaats de nieuwe.

4. Installeer opnieuw de WhatsApp-app op uw apparaat.

Opmerking: zodra je WhatsApp hebt geïnstalleerd, wordt je om je contactnummer gevraagd om verder te gaan.

5. Start WhatsApp en tik op AKKOORD EN DOORGAAN op de welkomstpagina.

6. Voer uw oude telefoonnummer in samen met uw staatscode. Tik vervolgens op VOLGENDE.

Let op: plaats je oude simkaart in een andere telefoon om toegang te krijgen tot de berichten die zijn ontvangen voor het verificatieproces.

7. Tik in de bevestigingspop-up op de optie OK als het weergegeven nummer correct is.

Opmerking: anders kunt u op de optie BEWERKEN tikken om uw nummer opnieuw toe te voegen.

8. Voer de ontvangen code op uw oude telefoonnummer in om het nummer te verifiëren.

Nadat je de code hebt ingevoerd, kun je WhatsApp bedienen met je oude geregistreerde nummer. En je nieuwe nummer blijft voor iedereen verborgen.

***

We hopen dat je hebt vernomen of WhatsApp je een telefoonnummer geeft. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons ook weten over welk onderwerp u meer wilt weten in ons volgende artikel.

gerelateerde berichten