Gegevens overzetten van uw oude pc naar uw nieuwe Mac

Het verplaatsen van uw oude gegevens naar een nieuwe computer kan een beetje hoofdpijn zijn, vooral als u van pc naar Mac gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit aan te pakken, zodat u uw nieuwe Mac kunt instellen en klaar voor gebruik kunt maken.

Er zijn verschillende manieren om gegevens van uw oude pc naar uw nieuwe Mac over te zetten. U kunt uw bestanden naar een externe harde schijf slepen en ze handmatig overzetten, een netwerkshare tussen de twee systemen instellen of ze synchroniseren met een cloudopslagaccount. Er is ook de Windows Migration Assistant, een speciale tool die Apple speciaal voor dit doel heeft gemaakt. Beide computers moeten zich op hetzelfde netwerk bevinden om deze tool te gebruiken, maar verder zijn er geen andere harde vereisten.

Hier leest u hoe u de Windows Migratie-assistent gebruikt om uw bestanden over te zetten.

Stap één: maak uw Windows-machine gereed

Om dit proces te starten, begint u op uw Windows-pc. Open een browser naar keuze. Er is een Apple-pagina bevindt zich in de officiële helpdatabase van Apple met links naar het Windows Migration Assistant-programma voor elk van de verschillende versies van macOS op uw nieuwe Mac. U installeert deze applicatie op uw Windows-computer.

Kies de juiste download voor de versie van macOS op uw nieuwe machine en klik op de link om naar de downloadpagina te gaan. Eenmaal daar, klik op de blauwe knop “Download”.

Nadat u de Migratie-assistent hebt gedownload, controleert u of u alle geopende Windows-apps hebt gesloten en opent u vervolgens de Windows Migratie-assistent door erop te dubbelklikken. Klik in het venster Migratie-assistent op “Doorgaan” om het proces op gang te brengen.

Laat uw pc beschikbaar op het volgende scherm, waar binnenkort een code zal verschijnen. We komen hier nog op terug, maak je geen zorgen.

Stap twee: maak je Mac klaar

Je bent op dit moment klaar met je Windows-machine, dus zet je Mac aan. Open de Mac-migratie-assistent, te vinden in de map Hulpprogramma’s. Het is al voorgeïnstalleerd.

  Waar staat WDYM voor?

Wanneer je de Migratie-assistent op je Mac opent en op ‘Doorgaan’ klikt, worden alle apps op de Mac gesloten, dus zorg ervoor dat je klaar bent om door te gaan voordat je dit doet.

Kies op het volgende scherm de optie om gegevens over te zetten “Van een Windows-pc”. Klik dan op “Doorgaan” via de pijl onderaan het scherm.

Het volgende scherm toont een toegangscode voor de Mac waarnaar u gegevens migreert. U zult zien dat uw pc dezelfde code ook weergeeft op het exemplaar van de Migratie-assistent. De schermen zien er identiek uit terwijl u beide machines aan hebt staan.

Zorg ervoor dat de twee computers dezelfde code weergeven. Klik vervolgens eerst op “Doorgaan” op uw pc en doe hetzelfde op uw Mac.

De rest van het proces concentreer je je op je Mac.

Stap drie: kies welke gegevens u wilt overdragen

Wanneer u op “Doorgaan” drukt, zoekt de Migratie-assistent op uw Mac naar een lijst met bestanden die u naar uw nieuwe computer kunt migreren. Als het klaar is, toont het u alle bestanden die het heeft gevonden, gescheiden door de gebruiker. Selecteer de gegevens die u wilt verplaatsen en klik vervolgens op ‘Doorgaan’.

  Hoe u uw gegevens van Apple kunt downloaden

Nadat u dit hebt gedaan, begint het proces en krijgt u een ETA te zien totdat het is voltooid. Het kan even duren voordat de overdracht is voltooid, afhankelijk van hoeveel gegevens je overzet, en de Assistent zal je laten weten wanneer de overdracht is voltooid.

Gefeliciteerd! Je kunt nu je frisse nieuwe Mac gaan gebruiken.