Gegevensbesparing in- of uitschakelen in Android 7.0

Apps worden constant op de achtergrond vernieuwd. Niet alle apps hoeven periodiek nieuwe gegevens op te halen, maar enkele van de meest gebruikte apps zijn actief op de achtergrond. Facebook en je e-mailapp zijn twee voor de hand liggende voorbeelden die in je opkomen. Achtergrondvernieuwing zorgt ervoor dat inhoud sneller wordt geladen wanneer u een app opent, maar het kan uw data-abonnement belasten. Als je onderweg bent en dataverbruik wilt besparen, kun je met Android 7.0 het datagebruik op de achtergrond door apps beperken. De functie heeft de vorm van een eenvoudige schakelaar die u in het meldingsgebied kunt in- of uitschakelen. U kunt voorkomen dat apps op de achtergrond worden vernieuwd en u kunt ook de belangrijkste op een witte lijst zetten. Hier is hoe.

Gegevensbesparing toevoegen aan meldingsgebied

Databesparing kan worden ingeschakeld vanuit het meldingengebied en vanuit de app Instellingen. Als u Chrome opent, wordt u gevraagd Databesparing in te schakelen. Het is waarschijnlijk dat sommige andere apps een vergelijkbare prompt hebben.

Gegevensbesparing is een functie waartoe u snel toegang wilt hebben, dus met Android 7.0 kunt u er een schakelaar voor toevoegen in het systeemvak.

Om de schakelaar toe te voegen, trekt u het gebied Meldingen naar beneden en tikt u op Bewerken. Het wordt uitgevouwen om extra tegels/schakelaars weer te geven die u aan het meldingengebied kunt toevoegen. Sleep Data Saver naar het bovenstaande gedeelte. Wanneer u Databesparing wilt inschakelen, tikt u eenvoudig op de schakelaar. U wordt gevraagd om te bevestigen of u Databesparing wilt inschakelen voordat het wordt ingeschakeld.

  Twitter-threads dempen op iPhone, Android en internet

Witte lijst-apps in gegevensbesparing

Databesparing beperkt het vernieuwen op de achtergrond voor alle apps, behalve om de een of andere reden Google Play-services. Als u echt zo beperkend moet zijn met gegevens, is het misschien het beste om mobiele gegevens uit te schakelen. Als je echter bepaalde apps zoals Gmail, Chrome, Facebook en Twitter nodig hebt om nog steeds op de achtergrond te vernieuwen, moet je ze op de witte lijst zetten.

Open hiervoor de app Instellingen en ga naar Gegevensgebruik. Tik op ‘Gegevensbesparing’. Op het scherm Databesparing ziet u een schakelaar om het aan/uit te zetten. Ongeacht of het aan of uit staat, u kunt nog steeds apps op de witte lijst zetten.

Tik op ‘Onbeperkte gegevenstoegang’ en je wordt naar een lijst geleid met alle apps die op je apparaat zijn geïnstalleerd. Schakel onbeperkte gegevens in voor uw essentiële apps. Als u de gegevenstoegang voor systeem-apps wilt beheren, tikt u op de knop Meer en selecteert u ‘Systeem weergeven’ in het menu. Systeem-apps verschijnen nu ook in de lijst en u kunt onbeperkte gegevens voor hen inschakelen.

  Schermfilters inschakelen om kleurenblindheid in Android te compenseren

U kunt Databesparing inschakelen op zowel een mobiele verbinding als een WiFi-verbinding.

gerelateerde berichten