Geld verdienen met streaming (YouTube/Twitch/Facebook)

Miljoenen kijkers stemmen dagelijks af om naar hun favoriete streamers te kijken, aangezien de populariteit van streaming de afgelopen jaren is gestegen.

Bovendien hebben veel mensen ervoor gekozen om te streamen om inkomsten te genereren vanwege deze stijgende populariteit. Maar is streaming het proberen waard als carrièreoptie?

Is streamen een goede carrière?

De streaming-industrie kan een levensvatbare carrièrekeuze zijn als je het leuk vindt om met anderen om te gaan, ze te entertainen en flexibel te zijn.

De top 100 Twitch-streamers verdienen meer dan $ 30.000 per maand via advertenties en donaties. Deze genieten ook van een enorme aanhang op sociale mediaplatforms.

Genoeg geld verdienen om van streaming je carrière te maken, kan even duren als je begint. Voor iemand met een Instagram-volger kan streamen veel gemakkelijker worden dan voor een nieuweling.

De positieve kant is dat je een salaris kunt verdienen door elke dag videogames te spelen of elke dag met duizenden kijkers te communiceren. Klinkt geweldig, toch?

Kun je de kost verdienen als streamer?

Ja, je kunt jezelf ondersteunen als livestreamer. De waarheid is dat duizenden mensen wereldwijd carrière maken door live te streamen; desalniettemin, als je de kost wilt verdienen als livestreamer, zal het tijd en moeite kosten.

Bovendien betalen uw inspanningen u misschien niet snel terug, en het kan maanden of zelfs jaren duren voordat u uw eerste paar dollars via streaming ontvangt.

Een gemiddelde Twitch-streamer met een behoorlijk aantal kijkers kan gemakkelijk elke maand ergens tussen de $ 3000 en $ 5000 verdienen. Houd er rekening mee dat dit het inkomen is van een gemiddelde streamer. Als je bij de top 1% van de streamers komt, kun je net zo goed meer verdienen dan een gewone bureaubaan!

Dit klinkt allemaal geweldig; hoe verdienen streamers echter geld? Laten we een antwoord op deze vraag vinden.

Hoe verdienen streamers geld?

Elk streamingplatform zendt advertenties uit op uw stream en het streamingplatform geeft u daarvoor een stimulans.

De meeste streamers verdienen echter maar een fractie van hun inkomen via advertenties. Het zijn vaak de extra inkomstenstromen die bijdragen aan de inkomsten van streamers.

Talrijke fulltime streamers zijn onafhankelijk van de inkomstenmogelijkheden van het platform om in hun financiële behoeften te voorzien.

Hier zijn enkele manieren waarop streamers hun salaris verdienen:

Donaties

Hoewel u aanvankelijk geen abonnementsniveaus kunt instellen, kunt u nog steeds donaties ontvangen van kijkers van uw videofeeds.

Een extern bedrijf kan deze optie configureren. Maak bijvoorbeeld een PayPal-donatieknop op je account of gebruik een tool als Streamlabs om een ​​fooienpagina te genereren om extra geld te verdienen met fooien en bijdragen op je kanaal.

Amazon-partners

Streamers kunnen het Amazon-specifieke partnerprogramma genaamd Amazon Associates gebruiken om wat bijverdienste te verdienen.

Streamers kunnen Amazon-producten vermelden en er via het Amazon Associate-programma affiliate-links naar opnemen in hun streams en op hun kanalen. De streamer ontvangt een deel van elke aankoop van een kijker die dat item via de affiliate-link koopt.

Patreon-lidmaatschappen

Patreon is een lidmaatschapsplatform dat het voor makers eenvoudig maakt om betaling te ontvangen. Het biedt makers een methode om te worden gecompenseerd voor het werk dat ze momenteel doen (webcomics, video’s, liedjes, podcasts.)

Fans kunnen slechts $ 1 per maand betalen voor elke gepubliceerde post. Na verwerking van de betalingen van uw klanten ontvangt u op de eerste van elke maand het verzamelbedrag.

Patreon is een geweldige manier om inkomsten van abonnees te genereren, omdat het een andere betalingsbron toevoegt aan de inkomsten van de maker. Als streamer kun je op Patreon je abonnementsniveaus en de bijbehorende voordelen specificeren.

  Hoe YouTube op Android TV te bedienen met je iPhone of Android-telefoon

Handelswaar

Als je eenmaal voldoende publiek hebt, is het verkopen van je goederen of merchandise een andere manier om geld te verdienen. Dit kunnen producten zijn met uw merk of ontwerp, zoals T-shirts, dekens, hoodies, pennen en hoeden.

Met behulp van websites zoals Streamlabs kun je je Twitch-winkel opzetten en op de markt brengen met je producten, zodat je kijkers ze kunnen kopen en je nog meer kunnen ondersteunen.

Cursus/mentorschap/lessen maken

Het aanbieden van diensten aan aspirant-Twitch-streamers is een andere manier om te profiteren van uw publiek op het platform. U kunt bijvoorbeeld coachingdiensten aanbieden om uw kennis over het kweken van volgers op Twitch, Facebook of YouTube te delen.

Als je een loyaal publiek hebt, zal het zeker in de smaak vallen om je in te schrijven voor je mentorschap-tutorials. U kunt een prijskaartje aan deze cursussen toevoegen wanneer ze populair worden in de gemeenschap.

Werk samen met merken

Om merksamenwerkingen te beginnen, is er een algemeen idee dat merken alleen samenwerken met eersteklas streamers voor integraties. Micro-influencers zijn echter recentelijk in de belangstelling komen te staan ​​van bedrijven die hun producten onder de aandacht van relevante consumenten willen brengen.

Dit geldt met name wanneer u probeert jongere klanten aan te trekken die loyaal zijn aan het platform. Normaal gesproken respecteer je de meningen en suggesties van een streamer als je er loyaal aan bent.

Naast het geven van kortingen op goederen, zijn er veel andere manieren om met merken samen te werken. Het hosten van unboxing-uitzendingen, weggeefacties, merkuitingen, productplaatsing of het publiceren van nieuwe productlanceringen zijn allemaal manieren om geld te verdienen.

Het typische promotieformaat van merken biedt veel ruimte voor creativiteit op je stream en sociale media.

Bits/Super Chats van fans

Een Super Chat is een bericht met winstoogmerk dat de opmerking van een kijker verbetert door deze levendiger en opvallender te maken dan gewone opmerkingen.

Nieuwe opmerkingen in de gespreksstroom vervangen oudere opmerkingen, maar Super Chats zijn uniek en staan ​​bovenaan het chatvenster.

In wezen betalen kijkers van live-evenementen voor uw aandacht. (Als ze heel aardig zijn, doen ze het misschien om je te steunen; waarschijnlijk allebei.)

Als deze potentiële inkomstenbronnen je aanspreken en je streaming als een carrière beschouwt, wil je misschien de verschillende streamingopties verkennen.

Hier zijn een paar tips om je superchats een boost te geven:

 • Voer interactieve activiteiten uit
 • Leg uit hoe de donaties van je abonnees je kanaal kunnen helpen om het aantal bezoekers aan livestreams te vergroten door ze te promoten
 • Zorg ervoor dat de kijkers zich gewaardeerd voelen.

Welk type streamer kun je worden op verschillende platforms?

Streaming is een geweldige carrièrekans en er is een enorm element van creativiteit bij betrokken. Je moet bij elke stap je creatieve kaliber bewijzen, vanaf het kiezen van de juiste streamingcategorie.

Als er echter zoveel categorieën zijn om uit te kiezen, wordt het vaak moeilijk om de categorie te kiezen die perfect aansluit bij uw sterke punten.

Hoewel gamen bovenaan alle streamingcategorieën staat, zijn er nog veel meer streamingcategorieën die veel kijkers trekken en het potentieel hebben om geweldige carrièremogelijkheden te worden.

Hier zijn een paar streamingcategorieën waaruit u kunt kiezen:

Videospellen

De meest bekeken streamingcategorie is het streamen van videogames, ongeacht het platform. Of het nu YouTube, Twitch of zelfs Facebook is, het streamen van videogames domineert elke andere streamingcategorie.

Maar met veel kijkers komt ook grote concurrentie, en het streamen van videogames zal je geduld tot het laatste beetje op de proef stellen. Het zal moeilijk zijn om kijkers te trekken, maar kijkers van gamestreams zijn een uiterst loyale kijkersbasis.

We raden aan om deze categorie alleen te kiezen als je een passie hebt voor een game en klaar bent om de intense competitie aan te gaan.

Voordelen verbonden aan het streamen van videogames:

 • Geef verhelderend commentaar of analyse over het spel.
 • Meer informatie over de gaminggemeenschap
 • Kennis opdoen van spelmechanismen
 • Maak een naam voor jezelf als een betrouwbare bron onder gameliefhebbers.

Reactie Streamer

We zoeken bevestiging voor onze keuzes en reactiekanalen maken gebruik van deze menselijke behoefte. Als reactiestreamer kun je reageren op de nieuwste video, filmtrailer of meme-compilaties, en je publiek geniet van al deze inhoud terwijl ze ook genieten van je reactie.

Het streamen van reacties is ook een van de gemakkelijkste manieren om nieuwe kijkers te trekken, omdat reageren op een trendy onderwerp je kijkersaantallen gemakkelijk kan vergroten. Aan de andere kant is dit kijkerspubliek misschien niet zo loyaal als een kijkersbestand voor games, en het kijkerspubliek kan ook tijdelijk zijn.

  Hoe te voorkomen dat Facebook u volgt in Firefox

Hier zijn een paar punten om op te letten als je een reactiestreamer wilt worden:

 • Volg alle trendy onderwerpen en reageer zo snel mogelijk.
 • Wees zo geestig mogelijk om de kijkers vast te houden en om te zetten in abonnees.
 • Zorg ervoor dat de inhoud waarop u reageert auteursrechtvrij is.

Muziek Streamer

Als je een indiemuzikant bent die graag aan deuntjes sleutelt, wil je misschien proberen om muziek te streamen. Er zijn momenten waarop de chartbusters eentonig worden en het publiek wil luisteren naar iets nieuws en ongehoords.

Zo’n publiek vindt het heerlijk om mee te zingen in de stream van een indiemuzikant en hun muziek te waarderen.

Net als kijkers van videogames, zijn muziekkijkers ook buitengewoon loyaal, en ze zijn ook geweldig in het sturen van superchats om hun favoriete makers te ondersteunen.

Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten als je muziek wilt streamen:

 • Probeer alleen muziek te streamen als je echt van muziek houdt.
 • Probeer nieuwe muziek te presenteren terwijl je ook met je publiek praat.
 • Vermijd melodieën die lijken op bestaande muziek op het streamingplatform, omdat dit kan leiden tot waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten.

De Just Chatting-streamer

De streamingcategorie ‘Gewoon chatten’ wint snel aan populariteit omdat het publiek graag hoort van hun favoriete streamers. De charme en het amusement van een chatstreamer trekken hun publiek aan als community-hosts.

Bijna alles kan gebeuren tijdens een “Just Chatting” Twitch-stream, inclusief het bekijken van grappige video’s, een karaoke-avond, het koesteren van een gemeenschap of zelfs koken.

Als je een ‘Just Chatting’-streamer wilt worden, zijn hier een paar punten waar je rekening mee moet houden:

 • Terwijl het publiek afstemt om een ​​oprecht gesprek te hebben met hun favoriete streamer, moet je ervoor zorgen dat je constant met het publiek communiceert.
 • Gewoon chatten kan gemakkelijk eentonig worden, dus zorg ervoor dat je nieuwe dingen doet op elk van je streams.

Word een niche- of onderwerpexpert

Laten we zeggen dat je geluidsprogrammering, filmmaken of zelfs kookkennis hebt. Gewoonlijk is het logischer om uw kennis te bundelen in vooraf opgenomen video’s en deze online te plaatsen.

Het zal je echter misschien verbazen hoe snel niche-expertstreamers aan populariteit winnen op streamingplatforms.

Als je iets onder de hemel weet dat je publiek relevant zou kunnen vinden, stream het dan en verspreid je kennis.

Hoewel we streaming in verschillende categorieën hebben ingedeeld, ligt het mooie van streaming in het experimenteren met jouw genre! Je kunt reageren op iets trendy, zelfs als je voornamelijk op je streams gamet. Of je kunt live iets koken met je publiek, zelfs als je een muziekstreamer bent.

Hoe u een succesvolle livestreamer wordt: een complete gids

Eerlijk gezegd bestaat er geen perfecte gids voor een succesvolle streamingcarrière. Hier zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden om sneller een weg te vinden dan andere streamers:

#1. Identificeer uw doel

Schrijf uw doelen op voordat u aan uw streamingreis begint. Hoe zou jouw succes in streaming er volgens jou uit moeten zien? Denk na over je motivaties om live te gaan en blijf bij deze motivaties, zelfs als je succesvol wordt.

#2. Kies een niche en identificeer uw expertise

Overweeg wat uw kanaal onderscheidt van de rest om zijn niche te bepalen. Wat maakt jou anders dan de miljoenen andere beschikbare streamers?

Bedenk waar je je in kunt specialiseren als het gaat om livestreaming. Zorg ervoor dat u zich concentreert op activiteiten die u leuk vindt of die u niet erg vindt om te herhalen.

#3. Zorg ervoor dat je jezelf in goed licht afbeeldt

Je persoonlijkheid speelt een belangrijke rol in waarom kijkers afstemmen. Je publiek verwacht dat je oprecht bent, hoe boeiend en benaderbaar je ook bent.

#4. Schroom niet om te investeren in goede hardware

Van live streaming content wordt een hoog kwaliteitsniveau verwacht. De kwaliteit van je stream zal kijkers niet geïnteresseerd houden als deze ondermaats is of als de verbinding steeds wegvalt. Investeer in een goede webcam en microfoon om een ​​stream te creëren waar kijkers van zullen genieten.

#5. Voldoen aan de voorschriften van het streamingplatform

Een overtreding van de regels van het streamingplatform kan uw streamingcarrière zelfs maar doden voordat deze zelfs maar begint. Lees de servicevoorwaarden voordat je begint met uitzenden om later voor onaangename verrassingen te komen.

Let ook op hoe je overkomt tijdens livestreaming. Streamingdiensten zullen u bestraffen als u slecht taalgebruik gebruikt of nare standpunten uit, waardoor u uw droomcarrière niet kunt nastreven.

  Hoe u een melding krijgt wanneer een Facebook-pagina live is

#6. Stoom consequent

Het is onmogelijk om een ​​publiek te laten groeien als je inconsistent bent. Zorg ervoor dat je consistent streamt, bij voorkeur op een vaste dag van de week of op een vast tijdstip. Zodra je je consistentie bewijst, zal je publiek ook consistent naar je livestreams kijken.

Om je streamschema bij te houden wanneer je weg bent, kun je je streams vooraf opnemen en plannen met behulp van Restream-evenementen.

Voorkom een ​​burn-out

Live streaming verbruikt snel uw tijd, waardoor er weinig tijd overblijft voor iets anders. Het handhaven van een gezonde balans tussen werk en privéleven kan niet genoeg worden benadrukt, vooral als u voor uzelf werkt.

Is het de moeite waard om streamer te worden?

Streaming is de moeite waard als je graag anderen vermaakt en communiceert. Elke dag leven steeds meer mensen fulltime van hun passie voor streaming. Om nog maar te zwijgen van het feit dat u moeite zult doen voor een hobby.

Streaming kan de moeite waard zijn, zelfs als het veel werk kan zijn. Ook al kan het enige tijd duren om daar te komen, streamen kan een geweldige klus zijn.

Het kan veel werk vergen om te slagen als streamer. Veel streamers blijven jarenlang streamen met weinig tot geen verbetering. Het kan echter een geweldige klus zijn voor de geselecteerde enkeling die erin slaagt door te breken en een gemeenschap te creëren die hen ondersteunt.

Hier zijn een paar voordelen, afgezien van het geldelijke voordeel dat streaming met zich meebrengt:

Livestreaming is een geweldige manier om uw merk op te bouwen en meer mensen te bereiken. Je kunt in contact komen met nieuwe doelgroepen, ze het gevoel geven dat ze deel uitmaken van de show en hun loyaliteit aan jou vergroten.

Het is ook een geweldige manier om uw bedrijf of product te promoten en waardevolle inzichten van het publiek te krijgen.

Een van de beste dingen van livestreaming is dat het heel gemakkelijk is om te beginnen. Alles wat je nodig hebt is een webcam, computer en internetverbinding!

Hier zijn een paar nadelen van het worden van een streamer:

Live streaming kan gemakkelijk uw tijd in beslag nemen en uw dag in beslag nemen. Bovendien kan urenlang streamen gemakkelijk je mentale en fysieke welzijn aantasten.

Bovendien kan het hartverscheurend zijn om moeite te doen en je kanaal niet te zien groeien.

Wat is het slagingspercentage en hoeveel geluk komt er kijken om een ​​succesvolle streamer te worden?

Alleen al op Twitch zijn er meer dan 8,5 miljoen streamers en de site host duizenden live-uitzendingen tegelijk. Op Twitch, YouTube, Facebook en andere live-platforms zijn er talloze omroepen, maar de meeste hebben weinig kijkers.

Om kijkers te trekken, moet je concurreren met al die andere streamers, wat moeilijk is. Het opbouwen van een fanbase vereist veel inspanning buiten het streamen om en kost tijd, zelfs jaren.

Als je echter bereid bent om je best te doen of al een trouwe aanhang hebt op een ander platform, kun je uiteindelijk van livestreaming je fulltime carrière maken.

Laatste gedachten

Daar ga je dan! De bovenstaande punten zijn slechts enkele dingen die u kunt doen om uw Twitch-, Facebook- of YouTube-streamingkanaal uit te breiden. Je creativiteit en je aanpak zullen grotendeels het traject van je kanaal bepalen.

Het is onmogelijk om een ​​oplossing te vinden die voor iedereen werkt, dus experimenteer met verschillende benaderingen om te zien welke het beste werkt voor jou en je publiek. Uiteindelijk draait het allemaal om plezier maken.

Het gebruik van deze tactieken zal uw zichtbaarheid op internet verbeteren en u helpen een loyale aanhang op te bouwen. Het is tijd om je camera en microfoon te activeren, een streamingkanaal te starten en je best te doen.

Tot slot, wees geduldig en blijf gemotiveerd, ongeacht de cijfers. Uiteindelijk zullen er vruchtbare resultaten zijn!

Vervolgens kun je de beste webcams voor YouTube/Twitch-streaming bekijken.

gerelateerde berichten