Genereer een unieke bedrijfsnaam met deze 10 tools

Het kiezen van een geweldige bedrijfsnaam is waarschijnlijk de meest overweldigende taak, maar ook de belangrijkste.

Een bedrijfsnaam die opvalt en de massa aanspreekt, kan wonderen doen voor uw bedrijf. Het helpt om een ​​geweldige eerste indruk te maken bij uw ideale klanten, naast het feit dat het ook vertrouwen opbouwt.

Je zou iets willen kiezen dat een directe relatie heeft met wat je je klanten gaat aanbieden. Als je kleding voor mannen verkoopt, moet je een naam kiezen die het publiek al een hint geeft over waar het bedrijf om draait. Op dezelfde manier kunt u deze methodologie toepassen op elk bedrijfstype dat u bedenkt.

Er zijn echter een paar dingen die u absoluut moet vermijden bij het kiezen van uw bedrijfsnaam. Hier zijn enkele van die dingen.

Gebruik van duidelijke, zeer beschrijvende woorden

Het kiezen van een geweldige bedrijfsnaam is een kunst om je te onderscheiden van de massa, terwijl het toch behoorlijk relevant en zinvol is. Als u nogmaals een voorbeeld neemt aan de herenkledingzaak, als u uw bedrijf een naam geeft als ‘GoodQualityMenClothes’, is de kans groot dat uw ideale klanten het nooit kunnen vinden.

Je moet een beetje creatief zijn en een korte en lieve naam kiezen die resoneert met wat je aanbiedt. Merk je op hoe merken als Zara, Nike en Levi’s hun bedrijf hebben genoemd?

Vrij memorabel en professioneel klinkend.

Funky worden met spelling

Bewaar in godsnaam de funky spelling voor alleen informeel gebruik van sociale media. Als je bepaalde letters wilt laten vallen of “Z” wilt gebruiken in plaats van “S”, dan moet je je richting heroverwegen. Ik zou aanraden om het woordenboek te gebruiken en dingen zo eenvoudig mogelijk te houden met de letters.

Cijfers of te veel gebruiken

Ik ben geen grote fan van cijfers in een bedrijfsnaam, dus ik zou je willen vragen ze te vermijden. Er kunnen echter enkele uitzonderingen zijn waarin u het gebruik ervan niet kunt vermijden. In die gevallen zou ik aanraden om er niet overboord mee te gaan. 1, 2 of zelfs 3 cijfers zijn prima en zullen niets breken.

  26 Beste dataminingsoftware

Alles meer dan dat ziet er gewoon spam uit, om eerlijk te zijn.

De allereerste naam die in je opkomt afronden

Ik snap het, we worden allemaal enthousiast als we een geweldig idee of een briljante naam vinden, en het gewoon meteen willen gebruiken. Ik ben mijn hele leven zo geweest tot een paar jaar geleden, toen ik me realiseerde hoe belangrijk het is om het rustig aan te doen, vooral in het bedrijfsleven.

Je moet geduld hebben en dingen bedenken voordat je ernaar handelt. Als je een goede bedrijfsnaam vindt, stop daar dan niet. Verzamel nog een paar ideeën en beslis vervolgens uit die opties welke de beste is.

Pro-tip: als je eenmaal een paar geweldige naamideeën hebt verzameld, leg je de pen neer en kom je een dag later terug om te valideren of die ideeën echt “geweldig” waren. Vaak vinden we een idee op dit moment gewoon leuk, maar realiseren we ons dat het niet zo geweldig is als we er later naar kijken.

Nu dat allemaal is opgelost, is het tijd om te kijken naar de beste tools voor het genereren van een unieke bedrijfsnaam.

Shopify

In de volksmond bekend als een eCommerce-platform, Shopify heeft toevallig ook verschillende zijhulpmiddelen die heel nuttig zijn, en een daarvan is hun bedrijfsnaam generator.

Het enige dat u hoeft te doen, is een zoekopdracht met betrekking tot uw merk invoeren, en de tool levert tonnen bedrijfsnamen op die u direct kunt gebruiken. Het interessante is dat je, naast de gegenereerde namen, ook de beschikbaarheid van het domein voor de exacte naam kunt zien. Dit maakt het makkelijker om een ​​keuze te maken uit de vele resultaten.

Een ander zeer nuttig element van deze tool is dat als je een beetje naar beneden scrolt op de pagina, je de categorieën kunt selecteren waarvoor je een bedrijfsnaam nodig hebt.

Bedrijfsnaamgenerator

Bedrijfsnaamgenerator heeft ook categorieën waaruit u kunt kiezen, en u hoeft alleen maar relevante woorden in het veld in te voeren om een ​​heleboel resultaten te genereren. U kunt door de resultaten filteren en zelfs hun domeinbeschikbaarheid controleren.

Met de filteropties kunt u sorteren op branche, aantal tekens en zelfs kiezen uit een/twee woorden. Anders dan dat, kunt u ervoor kiezen om een ​​trefwoord of rijmwoorden op te nemen.

Namelix

Begin met het invoeren van relevante zoekwoorden en zorg voor een korte, merkbare bedrijfsnaam op Namelix. Nadat u een trefwoord heeft ingevoerd, kunt u de lengte en stijl van uw naam kiezen, bestaande uit opties zoals:

  • namen van personen
  • Rijmende woorden
  • Echte woorden (zoals “Giorgio Armani”)
  Wat is Google Stadia?

Wanneer je op “Genereren” klikt nadat je deze opties hebt geselecteerd, krijg je een groot aantal bedrijfsnamen te zien die klaar zijn om te worden gebruikt, samen met kant-en-klare logo’s.

Merkemmer

U kunt op categorie door bedrijfsnamen bladeren of trefwoorden invoeren om uw eigen via te genereren MerkEmmer. Samen met de naam krijg je de mogelijkheid om de domeinnaam meteen te kopen en zelfs het gegenereerde logo te gebruiken.

Je kunt de geschikte bedrijfsnamen ook opslaan in je favorietenlijst om later terug te komen en af ​​te ronden, want, zoals ik eerder in dit artikel al zei, niet alles wat op dit moment geweldig lijkt, is “eigenlijk” geweldig. Dus ik zou zeggen dat dit een behoorlijk handige functie is om te hebben tijdens het zoeken naar bedrijfsnamen.

Novanym

U kunt unieke en gedenkwaardige namen genereren met Novamym. Typ gewoon uw zoekwoord, selecteer uw bedrijfstype en naamstijl om de uwe te krijgen, samen met 3 hoogwaardige logo-ontwerpen voor elke naam. Je kunt er ook meteen een exacte match .com-domeinnaam bij kopen.

Squadhelp

Nog een geweldige bedrijfsnaamgenerator, Squadhelp’s AI-aangedreven naam zoeken, helpt u gepersonaliseerde namen te vinden in elke branche. Ze begrijpen volledig wat een geweldige bedrijfsnaam is en hebben een heleboel categorieën om uit te kiezen. Begin met het invoeren van uw branche, trefwoorden en emoties om uw naam op te nemen, en binnen enkele seconden heeft u resultaten.

Afgezien daarvan kun je een wedstrijd houden om naamideeën van echte mensen te krijgen, en zelfs de namen controleren op domeinbeschikbaarheid en handelsmerkconflicten. Als alternatief hebben ze ook een premium verzameling kant-en-klare namen samengesteld door merkexperts die u kunt gebruiken.

Als u nog steeds niet tevreden bent met een van de bovenstaande opties, kunt u een gesprek plannen met een van hun brandingexperts voor een één-op-één gesprek om uw perfecte bedrijfsnaam te vinden.

Fiverr

Bedrijfsnamen en slogans zijn toevallig een van de vele diensten die u op Fiverr kunt vinden.

U kunt getalenteerde freelancers inhuren die unieke en geschikte bedrijfsnamen voor uw bedrijf bedenken voor een spotlage prijs, vanaf slechts $ 5.

U kunt de beoordelingen, beoordelingen en levertijd controleren voordat u de bestelling plaatst. En zelfs als de service je niet bevalt, kun je een herziening of terugbetaling vragen, zodat je volledig gedekt bent.

  DevOps-introductie voor beginners

De meeste freelancers op Fiverr zullen zeer coöperatief zijn, omdat beoordelingen enorm belangrijk zijn voor hun reputatie op het platform, en ze zouden veel moeite doen om elke keer een positieve beoordeling te krijgen. Dit feit alleen is voldoende om u te laten beseffen dat u een bevredigende ervaring zult hebben.

Zyro

Zyro werkt op dezelfde manier als de andere opties in deze lijst. U voert uw relevante zoekwoorden in, kiest een naam uit de vele verbluffende resultaten en gaat aan de slag met uw bedrijf. Als alternatief kunt u hun websitebouwer gebruiken om online te gaan zodra u uw naam kiest zonder tijd te verspillen.

Ze hebben ook een briljant logo maker dat u kunt uitchecken.

NaamSnack

Krijg direct honderden unieke bedrijfsnamen en domeinbeschikbaarheid met NaamSnack. Nadat u een trefwoord heeft ingevoerd, combineert deze tool andere vergelijkbare trefwoorden om de meest geschikte namen te vinden, samen met verschillende stijlen, waarna u door kunt gaan met de vooraf gemaakte logo’s.

Het beste van NameSnack is dat het de kracht van trefwoorden, machine learning en andere fatsoenstechnieken combineert om de beste selectie bedrijfsnamen te bedenken.

Naamsmid

Met Naamsmid, krijgt u de mogelijkheid om een ​​bedrijfsnaam te genereren die relevant is voor uw merk door meerdere trefwoorden in te voeren of willekeurige naamideeën op te doen. Zodra u uw perfecte match heeft gevonden, kunt u snel de beschikbaarheid controleren voor het exacte matchdomein.

Alle gegevens die u op Namesmith invoert, worden zeer privé gehouden, of het nu gaat om de trefwoorden of de namen die u selecteert.

Conclusie

Ik hoop dat de bovenstaande tools u zullen helpen een geweldige bedrijfsnaam te genereren die het goed zal doen. Nadat je een geschikte naam hebt geselecteerd en het exacte match-domein hebt gekocht, wil je een hostingplatform bekijken om je bedrijf online te brengen.

gerelateerde berichten