GeoGuessr-tips: consequent winnen

Het lijkt misschien moeilijk om je exacte locatie op een wereldkaart te vinden op basis van wat je om je heen ziet, maar honderden top GeoGuessr-spelers kunnen het met weinig moeite.

Beginnend met het aardrijkskundespel, vind je het misschien handig om een ​​paar tips en suggesties te horen voor beginners. Het zal veel werk en tijd kosten om hun vaardigheidsniveau te bereiken.

De essentiële tips hieronder helpen u op weg met uw zoektocht naar een totaalscore. Om dat te doen in een GeoGuessr-ronde, moet je weten waar op de planeet je camera is.

Als je eenmaal de basis kent van het raden van een land, hoef je je niet al te veel zorgen te maken over het proberen te achterhalen van de exacte stad en straat in dat land. Je kunt goed worden in het spelen van de spelmodus “Country Streak”.

Google Street View is beschikbaar in bijna 100 landen, waardoor het onmogelijk lijkt om slechts één plek te kiezen om te verkennen. De onderstaande tips zouden u echter moeten helpen om dat te doen.

Wat bedoel je met GeoGuessr?

GeoGuessr is een op geografie gebaseerd spel dat het vermogen van spelers om hun omgeving op verschillende plaatsen over de hele wereld te herkennen en te onthouden zal testen met behulp van Google Street View. De kaart wordt aan elke speler gegeven zodat ze ernaar kunnen kijken. Tijdens het spel kunnen spelers kiezen uit veel verschillende manieren om te spelen.

Je moet op een plaats op een kaart naast je klikken. Het aantal punten dat u krijgt, hangt af van hoe goed uw keuze overeenkomt met waar u zich in Street View bevindt.

Normale GeoGuessr-spellen hebben puntenscores variërend van 0 voor een antipodean-gissing, die op zichzelf moeilijk te krijgen is, tot 5000 punten voor een gok binnen ongeveer 150 meter. In één spel zijn er vijf ronden en heb je de kans om een ​​perfecte score van 25.000 punten te behalen.

De uitdrukking “leuk en leerzaam” moet samen worden gebruikt om het primaire doel van GeoGuessr te beschrijven, aangezien dit is waar de app over gaat.

Je zou kunnen spelen als je je vrienden wilt laten zien dat je meer over aardrijkskunde weet dan zij. Als u een geschil wilt beslechten over wie beter is in het aanwijzen van oriëntatiepunten tijdens het rijden, dan is dat ook gunstig.

Concept van GeoGuessr

Google Street View zal worden gebruikt om te zien hoe goed de spelers hun omgeving in verschillende delen van de wereld in GeoGuessr kunnen herkennen. Tijdens het spel kunnen spelers kiezen uit verschillende manieren om te spelen. Battle Royale, Daily Challenge, Country Streak en Explorer Mode zijn speltypen.

Battle Royale

In deze spelmodus moeten de spelers tegen andere online spelers spelen. Het kan een willekeurige groep spelers bevatten of alleen je vrienden. Om vooruit te komen in het spel, moeten spelers uitzoeken waar ze zijn voordat ze geen tijd of levens meer hebben. Het spel haalt elke speler uit het spel totdat er nog maar één persoon over is.

Dagelijkse uitdaging

Je kunt dit deel van het spel maar één keer per dag spelen. Hier krijgen de spelers een unieke uitdaging. Als je de uitdaging kunt verslaan, kun je speciale items in het spel ontgrendelen.

Country’s Streak

Deze spelstijl kan alleen worden gespeeld of in een modus genaamd “Challenge Mode”, waarin de gebruiker het opneemt tegen een willekeurig persoon of een vriend. Het doel van deze spelmodus is om spelers veel kansen op een rij te geven om landen te raden om te winnen. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, is de winnaar.

  Apparaten verwijderen uit uw Google Home

Verkenner-modus

Spelers krijgen een kaart en kunnen een land uit die kaart kiezen in Explorer Mode. In het spel voor één speler moeten ze hun best doen om medailles te krijgen door plaatsen in het hele land correct te noemen.

In deze spelmodus kunnen spelers hun algehele voortgang controleren, over de kaart bewegen en uitdagingen voltooien in elk gebied dat ze bezoeken om gouden medailles te krijgen.

Trevor Rainbolt uit de Verenigde Staten speelt GeoGuessr, maar hij is beter bekend onder zijn bijnaam Rainbolt. In video’s die Rainbolt uitbrengt, kunnen kijkers meer te weten komen over de instellingen van virale en populaire muziekvideo’s.

Rainbolt publiceert zijn korte films en andere korte video’s op TikTok onder de naam “Georainbolt”. Daarnaast zet hij ook video’s op zijn YouTube-kanaal.

Tijdens de uitbraak begon Rainbolt zijn GeoGuessr-vaardigheden te verbeteren door dagelijks vier tot vijf uur te kijken.

Hij concentreerde zich op gemakkelijk herkenbare oriëntatiepunten zoals borden en telefoonpalen en keek naar de live feeds van andere GeoGuessr-gebruikers. Evenzo plaatsten meerdere TikTok-makers hun GeoGuessr-video’s op TikTok, waardoor deze game zo populair werd.

In dit artikel geef ik je tips en trucs om je te helpen erachter te komen waar je nu bent. Gebruik deze tips om erachter te komen waar u zich in de wereld bevindt, inclusief in welk land en deel van de wereld u zich bevindt en in welke stad u zich bevindt. Laten we er op ingaan.

GeoGuessr-tips en -trucs

#1. Landen elimineren die geen Street View-dekking hebben

Zoek eerst uit welke landen Google Street View niet dekken, zodat u door kunt gaan naar de volgende stap. Aangezien GeoGuessr Google Street View gebruikt, kunt u het eliminatieproces gebruiken om uw vaardigheden te verbeteren door te weten welke landen en regio’s Google Street View niet bestrijkt.

Het spelen van een klassiek spel zal waarschijnlijk eindigen in een van de meest bevolkte landen, zoals de Verenigde Staten, Rusland of Australië.

#2. Heb je een idee van de linker- of rechterrijstroken voor bepaalde landen

Stel dat u niet weet welke landen links rijden en welke rechts; je komt niet ver. Wereldwijd rijden mensen met hun auto aan de rechterkant van de weg.

Met uitzondering van het VK, Ierland, Malta en Cyprus, rijdt heel Europa aan de rechterkant van de weg. Alle landen in Noord-Amerika en Zuid-Amerika zijn hetzelfde. GeoGuessr heeft de Verenigde Staten van Amerika niet.

Kenia, Oeganda, Botswana, Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland zijn enkele landen waar mensen aan de linkerkant van de weg rijden. Aan de andere kant rijden alle Noord-Afrikaanse landen met hun auto aan de rechterkant van de weg (Nigeria, Senegal, Ghana, Tunesië).

In Zuidoost-Azië en Oceanië rijden de meeste mensen aan de linkerkant van de weg. De enige plaatsen die dat niet doen, zijn Cambodja, Laos, Vietnam en de Filippijnen. Slechts vier landen in Azië waar mensen aan de linkerkant rijden zijn Japan, Bangladesh, Bhutan en Sri Lanka. Overal in Azië rijden mensen aan de rechterkant van de weg.

In het begin lijkt dit misschien veel, maar naarmate je meer speelt, leer je de verschillende landen snel kennen. Kijk om je heen of er andere auto’s aan dezelfde kant van de weg rijden om erachter te komen aan welke kant van de weg je je nu bevindt.

Als er geen andere auto’s op de weg zijn, moet u naar verkeersborden kijken om te zien waar ze naar wijzen. Als er geen zijn, zoek dan naar de schaduw van de auto en zoek uit in welke richting je kijkt.

  Cursussen en bronnen om uw carrière in gespreksontwerp een kickstart te geven

#3. Gebruik je kompas

Je kompas bevindt zich aan de linkerkant van het scherm. Dit is het eerste waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken waar uw thuisland is. Als u de zon in het midden van uw scherm plaatst, kunt u erachter komen of u zich op het noordelijk of zuidelijk halfrond bevindt, omdat de rode pijl altijd naar het noorden wijst.

Als de zon ten zuiden van je staat, moet je ten noorden van de evenaar zijn. Als het ten noorden van je is, moet je ten zuiden van de evenaar zijn. Als we vanaf deze plek naar de zon kijken, is het duidelijk dat we in de algemene richting van het zuidwesten kijken. Hierdoor bevinden we ons nu op het noordelijk halfrond.

Je kunt ook kijken naar de zon aan de hemel en hoe ver naar het zuiden. Als de zon bijvoorbeeld laag aan de horizon staat maar nog steeds vrij ver naar het zuiden, bevindt u zich verder ten noorden van de evenaar dan u anders zou zijn.

Als de zon begint onder te gaan maar al het hoogste punt heeft bereikt, kunnen we erachter komen dat we maar een klein beetje ten noorden van de evenaar zijn omdat het maar een klein beetje naar het zuiden ligt.

#4. Op zoek naar taal/scripts op verkeersborden

Je kunt misschien veel vertellen over waar je bent in de wereld door de scripts en talen die je ziet. Als je bijvoorbeeld mensen in het Cyrillisch ziet schrijven, kun je erachter komen dat je nu in Rusland bent.

Het Cyrillische alfabet wordt ook gebruikt om de alfabetten van tientallen andere talen te schrijven, zoals Bulgaars, Kazachs, Oekraïens, Macedonisch, Wit-Russisch en nog tientallen andere. Maar omdat Rusland zo groot is, is de kans groot dat je in Rusland bent en niet ergens zoals Kirgizië, dat veel kleiner is.

Sommige talen, zoals Italiaans, Frans en Duits, zijn misschien gemakkelijk van elkaar te onderscheiden, zelfs als u niet weet hoe u ze moet spreken.

Aan de andere kant zijn andere talen misschien moeilijk van elkaar te onderscheiden. Hier zijn enkele tips om u te helpen het verschil te zien tussen talen die veel op elkaar lijken. Je leert er zelf meer over terwijl je speelt. Enkele handige tips voor taal zijn:

  • De letters ç en ã worden gebruikt in het Braziliaans en Portugees, maar niet in het Spaans.
  • Zweedse, Finse, Deense en Noorse letters onderscheiden hen. Fins heeft bijvoorbeeld veel dubbele letters (zoals aa of ii). Alleen Denemarken en Noorwegen gebruiken de ø.
  • In het Oekraïens worden Ò, Д, І en Ї gebruikt, maar niet in het Russisch. In het Russisch worden Ð, ÑŠ, Ñ‹ en Ð gebruikt, maar niet in het Oekraïens.
  • Ests is de enige taal die õ gebruikt. Litouws is de enige taal die —Ä— gebruikt, en Pools heeft veel z’s.
  • Er zijn veel accenten op klinkers in het Sloveens, Slowaaks en Tsjechisch. Alleen het Slowaaks heeft de letters ä, ľ, ĺ, Å• en ô. Alleen Tsjechen hebben de letters ů, Ä› en Å™. Er zijn veel j’s in het Sloveens.
  • Er is niet veel verschil tussen Deens en Noors. Zoek naar ae, dat veel meer wordt gebruikt in het Deens, maar nog steeds in het Engels.

Als u niet kunt achterhalen welke taal u op uw scherm ziet, kunt u de GeoGuessr-kaart gebruiken. Op de kaart kun je inzoomen op een land waarvan je denkt dat je er bent. Als je naar de namen van de steden kijkt en ze vergelijkt met de personages die je vindt, kun je misschien je stad achterhalen.

  Wat is foutcode 36 op Mac?

#5. Internationale symbolen op verkeersborden

Van land tot land kunnen verkeersborden heel verschillend zijn. Als u zich in Europa bevindt, ziet u een witte lijn in het midden van de weg. De lijn tussen twee rijstroken in de Verenigde Staten is meestal geel.

In het VK zijn wegen uniek en interessant gemarkeerd. Maar er is meer aan dit probleem dan alleen de tekens. Kijk ook uit voor straatnaamborden, snelwegborden en markeringen.

In Brazilië bijvoorbeeld, zullen de namen van wegen die door de staat worden onderhouden, ook de naam van de staat bevatten. Dit zou worden teruggebracht tot MG voor de staat Minas Gerais en RJ voor de hoofdstad Rio de Janeiro.

In elk land zijn wegen anders gemarkeerd. In Italië zijn wegen met namen die beginnen met SS echter nationale wegen. Tegelijkertijd zijn wegen met namen die beginnen met SR of SP gewestwegen.

Je moet dus in Italië zijn als je een weg ziet die begint met een SS, SR of SP. Aan de zijkanten van de wegen in Thailand staan ​​witte borden met nummers en de namen van steden. Kijk naar de stopborden en andere waarschuwingsborden om erachter te komen waar je bent. Kleine taalveranderingen kunnen je soms helpen om erachter te komen waar je op tijd bent.

Als u bijvoorbeeld een stopbord ziet met de tekst ‘Alto’, kan dit betekenen dat u zich in Mexico of een van de nabijgelegen landen, zoals Guatemala, bevindt. Als u daarentegen een stopbord ziet met de tekst ‘Pare’, bevindt u zich waarschijnlijk in een Zuid-Amerikaans land als Colombia, Chili of Argentinië.

Hoewel “Alto” en “Pare” beide Spaanse woorden zijn en “Spaans” de officiële taal is in al die landen, kunnen de talen die voor straatnaamborden worden gebruikt van land tot land sterk verschillen.

De meeste stopborden in Frankrijk zeggen nog steeds “Stop”, maar de meeste stopborden in Quebec zeggen “Arrêt”. In verschillende situaties zeggen mensen in New Brunswick vaak zowel Stop als Arrêt.

Misschien heb je in Wales borden gezien met de tekst ‘Araf’, wat ‘Langzaam’ betekent in het Welsh. In de VS zeggen meer borden “Opbrengst”, terwijl in het VK meer borden “Give Way” zeggen. Als u borden in het Frans ziet, maar omringd bent door borden die naar het VK leiden, bevindt u zich mogelijk in Jersey.

Aan de andere kant wordt de maximumsnelheid op een stedelijke weg geschreven als 60 km/u. U kunt er zeker van zijn dat de maximumsnelheid in kilometers is geschreven, wat betekent dat u zich niet in de VS bevindt. Als de maximumsnelheid op een snelweg 60 is, bevindt u zich waarschijnlijk in de VS.

Conclusie

Goed worden in GeoGuessr heeft niets te maken met toeval. Weten waar dingen zich op een kaart bevinden is belangrijk, maar niet genoeg. Het vereist dat je naar veel verschillende aanwijzingen kijkt en met veel verschillende dingen rekening houdt.

Het omvat het terrein, de straatnaamborden, de wegmarkeringen, de auto’s op de weg, de bouwontwerpen, de taal en nog veel meer. Hoe meer je speelt, hoe meer je leert over dingen die alleen in bepaalde landen, steden of gebieden gebeuren.

Als je geïnteresseerd bent in aardrijkskundespellen, kun je ook enkele waardige GeoGuessr-alternatieven bekijken.

gerelateerde berichten