Gesloten tabbladen en Windows opnieuw openen in Safari op een Mac

Heb je zojuist een Safari-tabblad of -venster gesloten? Geen probleem, u kunt het terugkrijgen. Zoals alle moderne webbrowsers kan Apple’s Safari voor Mac een gesloten tabblad of venster opnieuw openen, zolang je niet privé aan het browsen was.

Browsen met tabbladen is misschien wel het beste wat je op internet kunt doen sinds Keyboard Cat, en als je op ons lijkt, heb je waarschijnlijk meer tabbladen open dan je ooit hebt kunnen herinneren. Dat leidt helaas soms tot wat we graag ‘The Purge’ noemen – een opschonen van tabbladen die altijd een ongelukkig neveneffect heeft – het sluiten van het enige tabblad dat je absoluut open wilde houden.

  Hoe sfc / scannow (systeembestandscontrole) uit te voeren op Windows 10

Gelukkig heeft iemand bij Apple daar over nagedacht en is er een handige dandy menubalkoptie die dat onlangs gesloten tabblad in zijn oude glorie zal herstellen. Er is zelfs een sneltoets!

Hierbij moet natuurlijk wel een kanttekening worden gemaakt. Als je in de modus voor privé browsen aan het browsen bent en vervolgens een tabblad sluit, heb je pech. Geen enkele hoeveelheid spammen van de juiste knoppen of toetscombinaties zal het terugbrengen. Sorry! Alles wordt verwijderd zodra u een tabblad voor privé browsen sluit. Dat zorgt ervoor dat uw privé browsen privé blijft.

  Hoe te voorkomen dat Skype automatisch start op Windows 10

Als dat uit de weg is, kunt u als volgt uw verloren tabblad terugkrijgen.

Het laatst gesloten tabblad herstellen in Safari

Als u zojuist een tabblad hebt gesloten en besefte dat u dit niet had moeten doen, is het een kwestie van twee muisklikken om het terug te krijgen.

Klik om te beginnen op de optie “Geschiedenis” in de menubalk boven aan het scherm in Safari.

Klik vervolgens op ‘Laatst gesloten tabblad opnieuw openen’.

Klik

Vraag me af als het lipje weer in zicht komt.

  Maak en beheer Windows-gebruikersaccounts of machtigingen met een basisgebruikersinterface

Het laatst gesloten tabblad herstellen met uw toetsenbord

Als je super haast hebt, hoef je niet eens rond te klikken. Druk in plaats daarvan gewoon op Shift ⇧ + Command (of Cmd) ⌘ + T en uw tabblad wordt in zijn oude glorie hersteld.

U kunt gesloten tabbladen in Safari ook op een iPhone of iPad opnieuw openen.