Getinte screenshots op Windows 10? Hier leest u hoe u getinte schermopnamen kunt maken

Met Windows 10 kunnen apps er allerlei overlays aan toevoegen. De overlays kunnen het hele scherm bedekken of slechts een deel ervan. Een overlay kan al dan niet worden opgenomen wanneer u een screenshot van uw bureaublad of een app maakt. Het hangt af van de screenshot-tool of van het type overlay dat je hebt toegevoegd.

Repareer getinte schermafbeeldingen op Windows 10

Als u schermafbeeldingen maakt en deze een bepaalde kleur lijken te hebben, bijvoorbeeld blauw, oranje of sepia, kan dit een probleem zijn met de schermafbeeldingstool die u gebruikt of met een app die een filter of overlay aan uw scherm heeft toegevoegd .

1. Gebruik de Windows 10 screenshot-tool

Voordat u controleert op overlays, moet u eerst controleren of de screenshot-tool een kleurfilter aan het scherm of screenshot toevoegt. De beste manier om dit te doen, is door de screenshot-tool van Windows 10 te gebruiken.

  Hoe iCloud-e-mail- en agendatoegang in te stellen op Windows 10

Ga naar je bureaublad.
Minimaliseer alle apps.
Tik op de sneltoets Win+Print Screen.
Bestandsverkenner openen.
Ga naar de map Schermafbeeldingen in de afbeeldingenbibliotheek.
Open de recente schermafbeelding die u hebt gemaakt en onderzoek deze op een tint.

Als de tint afwezig is, is het mogelijk dat uw screenshot-tool de tint toevoegt. Controleer de instellingen voor de tool en schakel eventuele verbeteringen uit die worden toegepast.

2. Controleer overlay-apps

Schakel apps uit die een overlay aan uw scherm toevoegen. Dit kunnen apps zijn die het scherm kleuren. Flux is een app die bedoeld is om het scherm te kleuren, dus als het actief is, schakel het dan uit.

Controleer andere overlay-apps; dit kan alles zijn dat het scherm gedeeltelijk of volledig bedekt. Als je een app hebt geïnstalleerd om de helderheid te verminderen, kan dit problemen veroorzaken.

  Hoe u uw Windows-wachtwoord kunt wijzigen

3. Nachtlicht uitschakelen

Windows 10 heeft een functie genaamd Nightshift die het scherm kleurt. Mogelijk hebt u het ingeschakeld om automatisch volgens een schema in te schakelen.

Open de app Instellingen met de sneltoets Win+I.
Ga naar de systeemgroep met instellingen.
Selecteer het tabblad Weergave.
Zet de Nachtlichtschakelaar uit.

4. Lenovo-laptops

Als u een Lenovo-laptop bezit, veroorzaakt de Eye Care-tool waarschijnlijk de tint en verschijnt deze in de schermafbeelding. Schakel het uit en het probleem zal verdwijnen.

Open de Lenovo Vantage-app.
Klik rechtsboven op Apparaat.
Selecteer Scherm en camera.
Selecteer Oogzorg en schakel het uit.

5. Draai het beeldschermstuurprogramma terug

Als het probleem nieuw is en u onlangs het beeldschermstuurprogramma hebt bijgewerkt, moet u het terugdraaien. Het stuurprogramma kan problemen met het display veroorzaken.

Open Apparaatbeheer.
Vouw Beeldschermadapters uit.
Klik met de rechtermuisknop op de ingebouwde grafische kaart en selecteer Eigenschappen.
Ga naar het tabblad Stuurprogramma.
Klik op Stuurprogramma terugdraaien.
Nadat het stuurprogramma is verwijderd, start u het systeem opnieuw op.

  Kun je AirDrop gebruiken op een Windows-pc of Android-telefoon?

Conclusie

Zeer weinig apps kunnen een tint aan het scherm toevoegen die kan worden vastgelegd met een screenshot-tool. Ze bestaan, maar de kans dat je er een hebt geïnstalleerd is zeldzaam. Als je geen overlay-app hebt geïnstalleerd, probeer dan een andere screenshot-tool. De standaard screenshot-tool van Windows 10 is een goede optie, of je kunt de tool Knippen gebruiken.