gFile is een eenvoudige Android-bestandsbeheerder met een op Gmail geïnspireerde interface

Het beheren van bestanden op uw Android-apparaat kan lastig zijn als u niet over de juiste tool beschikt. Gelukkig is de categorie voor bestandsbeheer van Play Store gevuld met een aantal geweldige namen – zoals Solid Explorer, ES File Explorer en Astro File Manager – die deze taken vrij eenvoudig maken. Voer gFile in, een gratis app die is ontworpen om bestandsbeheer nog eenvoudiger te maken dankzij het kale ontwerp. Het is vrij duidelijk dat gFile niet is ontworpen met krachtige gebruikers in gedachten. Het is waarschijnlijk voor de traditionalisten onder ons die gewoon snel naar hun bestanden en mappen moeten gaan zonder onderweg ingewikkelde instellingen te hoeven maken. Maar dat betekent niet dat gFile geen geavanceerde functies biedt. Lees verder voor details.

  Wi-Fi-wachtwoorden delen van Android naar elke smartphone

Het platte ontwerp van gFile doet denken aan de officiële Gmail-app voor Android. Elke map heeft een kleurcode en is gestempeld met de eerste letter van zijn naam. De gratis versie van gFile geeft u alleen toegang tot voor de gebruiker toegankelijke opslag. Om root-toegang te krijgen, moet je de in-app Pro-upgrade kopen.

gFile geeft ook rechten weer die betrekking hebben op elk item aan de rechterkant. Om deze machtigingen te wijzigen, tikt u eenvoudig op het gewenste item en houdt u het ingedrukt, drukt u op menu en tikt u vervolgens op Machtigingen.

Wanneer een bestand is geselecteerd, geeft gFile u bovenaan de basisopties voor kopiëren, plakken, selecteren, hernoemen en knippen. Met de knop ‘+’ in de rechterbovenhoek kun je nieuwe mappen maken. Anders dan dat, kunt u ook schakelen tussen lichte en donkere achtergrondthema’s vanuit het scherm Instellingen.

  Numix is ​​een materiaalontwerpcalculator met geavanceerde trig-functies [Android]

Met hetzelfde scherm kun je ook upgraden naar de Pro-variant van gFile die, behalve de bovengenoemde roottoegangsfunctie, bestandszoekopdrachten, afbeeldingsminiaturen, de optie om de standaardmap op te geven wanneer de app wordt gestart, en meer toevoegt.

Hoewel ik gFile niet een van de beste in de branche zou willen noemen, is het een geweldig, elegant ogend bestandsbeheeralternatief voor gebruikers die alleen de essentie willen.

Installeer gFile vanuit de Play Store