Gmail werkt nu zonder internet; Hier leest u hoe u de optie “Offline e-mail inschakelen” kunt gebruiken!

Gmail van Google is ongetwijfeld een van de meest gebruikte e-mailservices op de markt en Google verbetert deze vaak door nieuwe functies en wijzigingen toe te voegen. Nu heeft de Mountain View-gigant de mogelijkheid toegevoegd om Gmail offline te gebruiken, zonder een actieve internetverbinding. Bekijk hier hoe u de offline modus in Gmail inschakelt en hoe het werkt!

Hoe Gmail offline te gebruiken: gids (2022)

E-mailservices zoals Gmail of een andere service vereisen een actieve internetverbinding zodat gebruikers hun e-mailinbox kunnen controleren, nieuwe e-mails kunnen ontvangen en erop kunnen reageren. Met de offline e-mailmodus ingeschakeld voor Gmail, hebben gebruikers echter toegang tot min of meer alle functies van de e-mailservice van Google zonder internet. Ze kunnen hun inbox controleren, ongelezen e-mails openen en zelfs nieuwe e-mails naar ontvangers sturen.

  Complete gids voor het hosten van en deelnemen aan vergaderingen

Dus als je de offline modus voor Gmail wilt gebruiken, volg dan de onderstaande stappen om meteen aan de slag te gaan.

  • Open uw Gmail-account op uw Mac, Linux of Windows-pc en open de instellingen met behulp van het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek. Selecteer in het pop-upmenu “Bekijk alle instellingen” om het instellingenmenu te openen.

  • Ga naar het tabblad “Offline” in de bovenste navigatiebalk.

  • Vink op deze pagina het vakje aan voor ‘Offline e-mail inschakelen’ om de offline modus voor Gmail in te schakelen. U kunt ook de gewenste instellingen voor de functie kiezen.
  Een bestand verwijderen dat in een ander programma is geopend

  • Als u klaar bent, klikt u onderaan op de knop “Wijzigingen opslaan”.

Wanneer de offlinemodus is ingeschakeld, synchroniseert Gmail automatisch je nieuwste e-mails voor offline toegang en bewaart ze gedurende een bepaalde periode, variërend van 7 dagen tot 90 dagen.

Het is echter vermeldenswaard dat het verzenden van een e-mail in de offline modus de e-mail niet daadwerkelijk naar een ontvanger stuurt. In plaats daarvan zal het de samengestelde e-mail opslaan in de map “Outbox” en verzenden zodra de gebruiker weer online is. Google stelt ook voor dat gebruikers Gmail een bladwijzer moeten maken in hun Chrome-browser om gemakkelijk toegang te krijgen tot het platform terwijl ze offline zijn.

  Een muis gebruiken met uw iPad of iPhone

U kunt meer informatie vinden over de offline modus voor Gmail op de officiële ondersteuningspagina van Google. Laat ons ook uw mening hierover weten in de opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten