Google en Amazon doden de Smarthome Hub, en dat is geweldig

Sinds het begin van het slimme huis vormt de slimme hub het brein in het centrum van de operatie. Maar dankzij Google en Amazon zijn hubs minder nodig en kunnen ze binnenkort tot het verleden behoren.

Hubs waren het brein van de Smarthome

Als je lange tijd al je smarthome-apparaten op één plek vanuit één app wilde bedienen, was een smarthome-hub de juiste keuze. Smarthome-hubs hebben het beste werk geleverd door alles met elkaar te verbinden, van wifi-stopcontacten tot slimme Z-wave-sloten. Ze introduceerden routines, automatisering en een handig dashboard om alles op één speciale plek te regelen. Apparaten van verschillende fabrikanten kunnen samenwerken wanneer ze op een hub zijn aangesloten. Je was niet beperkt tot een enkel merk, of pech als je favoriete merk niet een bepaald type apparaat maakte.

Smarthome-hubs maakten Z-wave- en Zigbee-apparaten ook echt slim. Zonder één kon je een slim slot niet op afstand bedienen en was het beheren van codes veel moeilijker. Je zou een Z-wave- of Zigbee-apparaat kunnen monitoren en lokaal beheren vanuit een speciale app van de fabrikant, maar je had een hub nodig om de mogelijkheden verder uit te breiden.

Hubs hebben nadelen

Helaas is de smarthome hub-business niet bijzonder stabiel geweest. Lowe’s heeft verliet zijn Iris-platform volledig, en er zijn tal van andere hubs die u waarschijnlijk niet zou moeten gebruiken. De twee grootste spelers in de smarthome hub-business, Wink en SmartThings, hebben overnames doorstaan ​​die geen doorslaand succes waren.

  Bewaak het netwerk- en gegevensgebruik van uw iPhone vanuit het Berichtencentrum

SmartThings vereist momenteel twee verschillende apps om alle functies te gebruiken en het is vaak verwarrend om te weten welke app wanneer moet worden gebruikt, wat de ‘één app om ze allemaal te besturen’ volledig verslaat.

Wink’s geschiedenis is misschien nog beladener, Quirky was voorheen eigenaar van het bedrijf, maar ging failliet en verkocht Wink aan Flex. Flex verkocht op zijn beurt Wink aan ik ben+, opgericht door Will.iam.

Wink heeft sinds september 2017 geen nieuwe productintegraties van derden aangekondigd en het laatste nieuwe product dat Wink heeft aangekondigd (Lookout) kwam binnen oktober 2017. Om het nog erger te maken, is een lage voorraad van de hubs een veel voorkomend probleem, zoals te zien is in meerdere Reddit draden.

Google en Amazon hebben de noodzaak van hubs genegeerd

Gelukkig hebben Google en Amazon een nieuw alternatief voor hubs ingeluid. Google Assistant en Alexa zorgen niet alleen voor spraakbesturing van uw apparaten, maar ze repliceren bijna elke functie die slimme hubs bieden. Je kunt routines instellen in de Google- en Amazon-app; u kunt apparaten van verschillende fabrikanten verbinden, groeperingen, stromen en andere geautomatiseerde taken maken.

Deze spraakassistenten kunnen ook verbinding maken met verschillende apparaten, via wifi of app-integratie van derden. Als je een Echo Show of Echo Plus hebt, kun je ook verbinding maken met ZigBee-apparaten. In wezen, behalve Z-Wave en Zigbee (voor Voice Assistant-apparaten die hierboven niet zijn genoemd), is het zeer waarschijnlijk dat uw Google Home- of Amazon Alexa-apparaat zal werken met al uw smarthome-apparaten.

  Fitnessgegevens van Samsung Health synchroniseren met Google Fit

U profiteert van dezelfde voordelen van eenmalige toegangscontrole en automatisering, en krijgt de bonus van spraakbesturing. Gezien de omvang en kracht van Google en Amazon is de angst voor shutdown minimaal. Die kracht bleek bij CES 2019. Bijna elk smarthome-apparaat heeft aangekondigd dat het compatibel is met deze platforms. Wat miste er? Z-wave, ZigBee (buiten Philips Hue), Wink, Smartthings.

Het belangrijkste punt van zorg in een toekomst zonder Hubs is echter wifi en de problemen die het met zich meebrengt.

Wi-Fi is moeilijk, maar wordt steeds gemakkelijker

Als elk smart device dat je met je netwerk verbindt wifi is, loop je al snel tegen een aantal problemen aan. Wi-Fi heeft niet het enorme bereik dat een vermaasde ZigBee- of Z-Wave-set van apparaten kan bereiken. Het is ook niet batterijvriendelijk, en hoe meer apparaten je aansluit, hoe meer congestie het netwerk kan veroorzaken.

De komende Wi-Fi 6-standaard helpt de meeste van deze problemen op te lossen. Wi-Fi 6 is gemakkelijker voor de levensduur van de batterij, verbetert de snelheid op het 2,4 GHz-spectrum en zou algemene congestieproblemen moeten verminderen.

Maar dat is een norm die eraan komt en niet alle problemen helemaal oplost. Google en Amazon weten dat en ze hebben zich voorbereid op de toekomst door in te springen op Mesh-netwerken. Google had al een eigen mesh-routersysteem en Amazon net aangekondigd dat het Eero . zou kopen, het bedrijf dat Mesh zo goed als een kickstart heeft gegeven.

  Bestanden zippen (en unzippen) met PowerShell

Met Mesh-routers hebben uw apparaten al het bereik dat ze nodig hebben en behoren congestie tot het verleden. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het gebruik van een 2,4 GHz-netwerk en een 5 GHz-netwerk, en wat je wanneer moet gebruiken. Mesh-netwerken werken beide voor u, en ze doen dit naadloos, waarbij ze voor u kiezen wat het beste bij u past, wat handig kan zijn, aangezien veel slimme apparaten alleen op 2,4 GHz-netwerken werken.

Hubs lijken langzaam een ​​pijnlijke dood te sterven en Voice Assistants staan ​​klaar om triomfantelijk hun plaats in te nemen. Over het algemeen is dit een goede zaak, aangezien Google en Amazon groot genoeg zijn om moeilijke tijden door te komen en de acceptatie te bevorderen en naar lagere prijzen te werken. Ze hebben al de beste functies van hubs geïntegreerd en tegelijkertijd hun unieke mogelijkheden ingebracht, of dat nu een display is dat uw beste foto’s, of een intercomsysteem zonder alle bedrading.

De implementatie van smarthomes is voortdurend in beweging en de toekomst van hubs is nog maar een voorbeeld van hoe snel dingen veranderen. En hoeveel early adopter-pijn moet je bereid zijn te accepteren om nu een smarthome te hebben, in plaats van te wachten tot de normen echt normen zijn, en niet alleen flinke beloften.