Google lanceert AI Bard en Microsoft Al Powered Image Creator

Hallo! 🙋We hebben vandaag de volgende updates voor je! 📣

Google lanceert Bard AI-chatbot om te concurreren met ChatGPT

Google, eigendom van Alphabet Inc., opent openbare toegang (alleen VS en VK) tot het conversatie-AI-chatbotprogramma BARD om te concurreren met OpenAI’s ChatGPT en Microsoft Bing Chat.

In de nieuwste ontwikkeling kondigde een Google-post aan: “We beginnen Bard, een vroeg experiment waarmee je met generatieve AI kunt werken, breder beschikbaar te maken.

Na jaren van onderzoek kondigde Google dinsdag aan dat het de toegang tot Bard zou openstellen voor de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en zich uiteindelijk zou verspreiden naar meer landen en talen. De verhuizing intensiveert de strijd tussen Google en Microsoft Corp. om de markt van AI-tools te domineren die kunnen worden gebruikt om menselijke tekstreacties te genereren.

BARD is bedoeld om te worden gebruikt in combinatie met Google Zoeken en geeft gebruikers de mogelijkheid om bronnen van andere websites te bekijken of hun antwoorden te bekijken. Een research large language model (LLM), een compacte en verbeterde versie van LaMDA, drijft BARD aan. In de loop van de tijd zullen er meer moderne modellen worden toegevoegd. Wanneer meer mensen LLM’s gebruiken, kunnen ze beter anticiperen op gunstige resultaten.

Google erkent dat LLM’s soms bevooroordeelde, misleidende of onjuiste informatie kunnen produceren. Om deze problemen te verhelpen, kunt u met Google kiezen uit enkele conceptversies van de reactie van BARD. Door verdere vragen te stellen of andere oplossingen aan te vragen, kunt u met BARD blijven werken, zoals te zien is in de onderstaande afbeelding.

  12 Voordelen van het gebruik van een WordPress-zorgplan voor uw bedrijfssite

Google beschrijft Bard als een vroeg experiment in kunstmatige intelligentie (AI) dat is ontworpen om de productiviteit te verhogen, ideeën te versnellen en nieuwsgierigheid aan te moedigen. BARD kan worden gebruikt om advies, verduidelijking of inspiratie te krijgen voor taken zoals het plannen van blogberichten.

Het zou een speciale site bieden, bard.google.com, in plaats van geïntegreerd te zijn in de zoekmachine van Google. Deze strategische stap is om nieuwe AI-technologie toe te passen en tegelijkertijd de winstgevendheid van de zoekmachineactiviteiten te behouden.

Als je het wilt proberen, moet je je aanmelden bij bard.google.com

Web3 Gaming zal in de komende 2 jaar tot 100 miljoen gamers aantrekken

We weten allemaal dat gaming en entertainment een enorme markt is, maar de verwachting is dat de Web3-gamingmarkt in de nabije toekomst een markt van meerdere biljoenen dollars zal bereiken, volgens verschillende onderzoeken en enquêtes.

Immutable en Polygon Labs, twee belangrijke bedrijven in de web3-gamingmarkt, voorspellen volgens het rapport een exponentiële groei in de komende jaren.

Bron: Unity.com

Volgens Robbie Ferguson en Ryan Wyatt, presidenten van respectievelijk Immutable en Polygon Labs, zullen ze binnen een jaar of twee de eerste 10 miljoen tot 100 miljoen toevoegen.

Immutable, een web3-gamingbedrijf, en Polygon, een layer-2 blockchain-bedrijf, sloegen op 20 maart 2023 de handen in elkaar om de schaalvergroting en acceptatie van de sector te ondersteunen. De samenwerking zal zich concentreren op het sneller ontwikkelen van web3-games, eenvoudiger te bedienen en minder gevaarlijk maken voor individuele makers en grote gamestudio’s om aan deel te nemen.

  Een Chrome-app casten naar Chromecast

Nu de gamingtrend verschuift van ‘free-to-play’ naar ‘play-to-earn’, verandert de dynamiek van de hele gaming-industrie al. Geen wonder dat het vooruitzicht van Web 3.0 mogelijkheden opent in de game-industrie, die veel experts heeft gemotiveerd om volledig geïnvesteerd te blijven in de vooruitgang van Web 3.0-games.

Web3 zal de game-industrie voor altijd veranderen. Veel van de grootste game-ontwikkelaars, waaronder Square Enix en Epic Games, werken al aan titels met Web3-integraties.

Volgens de schatting 40% van de web3-games [ever] geproduceerd zullen naar verwachting in de komende 12 tot 18 maanden gelanceerd worden. Dit vertegenwoordigt een aanzienlijk aantal pogingen of schoten op doel om de grens van 100 miljoen spelers te bereiken.

Web 3.0 maakt het internet eenvoudig, open en gedecentraliseerd, waardoor het gaminglandschap en de markt opnieuw vorm krijgen. Deze variaties zijn het eindproduct van hedendaagse ontwikkelingen in de sectoren, waaronder tokens, blockchain en AI.

Microsoft heeft de eerste browser uitgebracht met een geïntegreerde AI-aangedreven beeldgenerator

Bing Chat en Microsoft Edge bevatten nu een AI-aangedreven tool voor het maken van afbeeldingen. Het DALL-E-model van OpenAI wordt gebruikt om de tool van stroom te voorzien.

Volgens de recente release van de technologiegigant kunnen gebruikers afbeeldingen beschrijven of woorden vertellen om afbeeldingen te genereren. U kunt nu rechtstreeks vanuit de chat op één locatie geschreven en visueel materiaal maken.

  Wat is een CPU en wat doet het?

Microsoft beweert dat individuen Bing-chat op verschillende manieren gebruiken, van het creëren van nauwkeurigere oplossingen voor uitdagende problemen tot het gebruik ervan voor plezier of als creatieve inspiratie.

Door u in staat te stellen een afbeelding te maken door alleen de afbeelding die u graag ziet in uw eigen woorden uit te drukken, is de baanbrekende Picture Maker van Microsoft vandaag toegevoegd aan Bing Chat, waardoor de chatervaring naar een hoger niveau wordt getild.

Samengevat, deze inspanning zal de kenniskaarten vernieuwen en extra AI-aangedreven visuele storytelling toevoegen aan de nieuwe Bing- en Edge-preview.

Met Picture Maker kunt u een geheel nieuwe afbeelding maken door de afbeelding te beschrijven, details over de scène toe te voegen, zoals een plaats of activiteit, en een artistieke stijl te selecteren.

Om te beginnen met het genereren van een afbeelding voor een nieuwsbrief aan vrienden of als inspiratie voor het verbouwen van uw woonkamer, typt u iets als “teken een afbeelding” of “maak een afbeelding” als gespreksprompt. Het lijkt op een artistieke copiloot. Klik op het pictogram Bing Image Maker in de zijbalk om uw afbeelding te maken of start deze vanuit Bing Chat in Edge.

Voor Bing-gebruikers wereldwijd is de Image Creator nu toegankelijk op bing.com/create in het Engels. Het Picture Creator-pictogram in de zijbalk van Microsoft Edge kan ook worden gebruikt om Bing Image Creator te bezoeken. De maker van afbeeldingen wordt binnenkort geïntegreerd met de Bing-knop in de chatmodus.

Bekijk voor meer updates onze categorie Nieuwste technologie.