Google Meet-codes gebruiken om deel te nemen aan een vergadering

Google Meet-vergaderingen zijn eenvoudig te maken en eraan deel te nemen. Je hebt de mogelijkheid om Google Meet te gebruiken met een Google-account, of zonder. Evenzo kan iedereen die u uitnodigt voor een vergadering deelnemen, ongeacht of ze zijn aangemeld bij een Google-account of niet.

Google Meet-links zijn ook relatief eenvoudig te delen. In tegenstelling tot een Zoom-vergaderlink, is een Google Meet-vergaderingslink veel kleiner en opgedeeld in secties, zodat deze gemakkelijker kan worden gedeeld of getypt.

Google Meet-codes

Een Google Meet-code is tien tekens lang. Het volgt het 3-4-3-patroon en elke sectie wordt gescheiden door een koppelteken, waardoor het gemakkelijker te lezen en in te voeren is.

  Hoe u het CPU-gebruik in het Dock van uw Mac kunt controleren

Identificeer Google Meet-code

Een Google Meet-code kan worden ingevoerd in de Google Meet-webapp of in de mobiele apps. De link hoeft niet per se in zijn geheel te worden ingevoerd.

Als u niet zeker weet wat de Google Meet-code voor een vergadering is, volgt u de richtlijnen.

Als je een nieuwe vergaderingslink hebt gegenereerd, is het gedeelte dat volgt na de .com/ de vergaderingscode. In het onderstaande voorbeeld is de vergadercode: yfz-aivq-qrg

https://meet.google.com/yfz-aivq-qrg

Google Meet-code gebruiken

Zodra u de code heeft, kunt u deze gebruiken om deel te nemen aan een vergadering.

Op de Google Meet-webapp;

Op bezoek komen Google Meet.
Klik in het veld Voer een code of bijnaam in.
Voer de code in.
Tik op Enter en u kunt deelnemen aan de vergadering.

Volg deze stappen om een ​​code te gebruiken in de Google Meet iOS- of Android-apps.

  De beste add-ons voor Google Spreadsheets

Open Google Meet.
Tik op Deelnemen aan een vergadering.
Voer de code in het veld in.
Tik op Deelnemen.

Zorg ervoor dat u bij het invoeren van de code ook de koppeltekens invoert. De code maakt in wezen deel uit van de URL voor de vergadering. Het maakt de code gemakkelijker te lezen, maar het betekent niet dat het koppelteken nutteloos is.

Als u zich zorgen maakt over de link of de vergadering die niet veilig is omdat deze niet versleuteld is, kunt u niet veel doen. Google Meet heeft geen wachtwoordoptie, maar de host van de vergadering heeft de mogelijkheid om iemand de toegang tot de vergadering toe te staan ​​of te weigeren.

Conclusie

De Google Meet-code lijkt veel op de Meeting ID die Zoom gebruikers geeft. In tegenstelling tot Zoom doet Google Meet het met de link. De Google Meet-link is niet versleuteld zoals de Zoom-link, omdat er geen wachtwoord bij betrokken is. Daarom werkt de link als een link en is er een makkelijk in te voeren code aan toegevoegd.

  Hoe u de CPU-statistieken van Taakbeheer in uw systeemvak kunt houden