Google URL Shortener is een geweldige onofficiële Goo.gl Android-client

URL-verkorters zoals bit.ly of tinyurl zijn niet nieuw. Ze zijn steeds populairder geworden voor het delen van links op sociale media, met name Twitter. Voor niet-ingewijden maken deze services eenvoudig lange hyperlinks veel korter, zodat u ze kunt delen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over tekenlimieten. Veel populaire linkverkorters kunnen ook verschillende analyses volgen, zoals het aantal klikken, en linkaanpassing aanbieden. Google heeft een URL-verkortingsservice genaamd Goo.gl, maar de zoekgigant moet nog een officiële Android-client aanbieden. Tot die tijd kunt u hiervoor de Google URL Shortener van derden gebruiken.

Met de app kun je Goo.gl gewoon rechtstreeks op je mobiele apparaat gebruiken, zodat je onderweg kunt inloggen op je account, statistieken kunt bijhouden en links kunt inkorten.

Wanneer u de app voor de eerste keer start, wordt u gevraagd in te loggen op uw Google-account. Daarna geeft de app zijn startscherm weer, dat is onderverdeeld in de tabbladen Recent en Met ster. Eerder verkorte koppelingen worden weergegeven onder Recent, terwijl alle favoriete koppelingen naar het gedeelte Met ster worden verzonden.

  Kun je AirDrop gebruiken op een Windows-pc of Android-telefoon?

Er zijn twee manieren om een ​​link in te korten met Google URL Shortener. De eerste, meer voor de hand liggende manier om de link te kopiëren, tikt u op de knop ‘+’ in de app, plakt u deze in het adresveld dat volgt en tikt u op ‘Gereed’ om de verkorte versie te krijgen. De app laat je vervolgens de verkorte link selecteren voor verdere acties, zoals het naar het klembord kopiëren of openen in de standaardbrowser, en geeft ook een bruikbare melding weer met dezelfde opties.

De tweede manier is via het menu Delen in andere apps. Om bijvoorbeeld de link naar een pagina die u bekijkt in uw favoriete Android-webbrowser in te korten, opent u het menu Delen en selecteert u Google URL Shortener in de lijst. U krijgt dan een zwevend paneel te zien met verdere acties. U kunt deze acties ook laten overbrengen naar het meldingenpaneel in de vorm van een bruikbare melding.

  Een spiekbriefje voor videobewerkingsapps voor je Android-telefoon

Als u een verkorte link selecteert uit Recent of Met ster, kunt u ook statistieken bekijken zoals het aantal klikken voor de afgelopen twee uur, de afgelopen dag, week, maand of voor altijd. Omdat al je gegevens automatisch worden gesynchroniseerd met Goo.gl-servers, heb je toegang tot informatie over links die je op je Android hebt ingekort vanuit een webbrowser op je pc en vice versa.

Als u meldingen wilt uitschakelen, automatische synchronisatie wilt inschakelen of het standaardinterval wilt specificeren, kunt u dat doen vanuit het instellingenscherm van de app. Bovendien kunt u het standaardfilter voor klikanalyse wijzigen dat ik eerder noemde, en de instellingen voor geluid, trillingen en LED’s voor meldingen aanpassen.

  iLock fotografeert indringers die toegang proberen te krijgen tot uw Android-telefoon

De app is gratis beschikbaar in de Google Play Store. Download het naar uw apparaat via de onderstaande link.

Installeer Google URL Shortener vanuit de Play Store