Gratis LogMeIn-alternatief voor schermdeling en toegang op afstand

LogMeIn is een van de meest populaire tools voor het op afstand delen van desktopschermen, waarmee desktop- en mobiele gebruikers hun scherm eenvoudig op afstand kunnen openen en delen via het web of native applicaties voor de ondersteunde platforms. Een paar dagen geleden trok het bedrijf echter de stekker uit zijn gratis accounts voor zowel nieuwe als bestaande klanten, en raasde het freemium-gebruikersbestand en de experts uit de industrie. Het bedrijf biedt geen gratis registratie meer aan nieuwe gebruikers, terwijl bestaande gratis accounthouders beleefd werden gevraagd om ofwel een betaald abonnement te kiezen of over te stappen naar een andere dienst. Als u op zoek bent naar een alternatief, probeer dan Mikogo – een LogMeIn-achtige app voor het delen van schermen voor Windows, Mac, Linux, iOS, Android en internet.

Mikogo is heel eenvoudig op het oppervlak, zowel vanuit het oogpunt van esthetiek als gebruik. Met een alomtegenwoordig ontwerp op alle ondersteunde platforms, vond ik het erg leuk hoe Mikogo alles op de eenvoudigste manier samenvoegde. Aan de slag gaan met de service is ook heel eenvoudig. Dit is hoe het werkt:

  Op gebaren gebaseerde rekenmachine-app die resultaten opslaat [Paid]

Om eenvoudig deel te nemen aan een sessie voor het delen van schermen die door iemand anders is gemaakt, hoeft u geen account bij de service te hebben. Maar als u uw scherm op afstand met iemand anders wilt delen, moet u eerst een account maken. Bezoek gewoon de website via de link aan het einde van dit bericht en navigeer naar de registratiepagina.

U wordt gevraagd om uw naam, e-mailadres, een aangepast wachtwoord en telefoonnummer om u toegang te verlenen tot de functieset van de service. Eenmaal aangemeld, stuurt Mikogo je ook een bevestigingsmail.

De volgende stap is het downloaden van Mikogo’s applicatie voor jouw platform. Desktopgebruikers moeten de juiste Windows-, Mac- of Linux-app downloaden om een ​​sessie voor delen op afstand te starten, terwijl degenen die van plan zijn mee te doen dit ook kunnen doen via de mobiele apps voor iOS of Android, naast het web.

  Veilig weggooien (of verkopen) Smarthome-hardware

Nadat u een account hebt aangemaakt en de app hebt gedownload, logt u in met het e-mailadres en wachtwoord waarmee u zich bij de service hebt geregistreerd.

U komt dan in het startscherm van het programma, van waaruit u direct een nieuwe sessie kunt starten. Met Mikogo kun je ook sessies voor het delen van schermen plannen en deze later toegankelijk maken, wat een geweldige functie is die van pas kan komen bij het vooraf plannen van online vergaderingen. Om onmiddellijk een nieuwe sessie te starten, klikt u op de kleine aan/uit-knop aan de linkerkant, kiest u uw sessietype uit het vervolgkeuzemenu en klikt u op ‘Sessie starten’.

Elke sessie heeft een unieke 9-cijferige sessie-ID waarmee anderen kunnen deelnemen, zodat u het scherm alleen met geselecteerde mensen kunt delen. U kunt een sessie ook vergrendelen zodat er geen extra deelnemers aan kunnen deelnemen.

Nu hoef je alleen nog maar de 9-cijferige code te delen met de mensen met wie je de sessie wilt delen. Om deel te nemen aan de sessie, kunnen de ontvanger(s) navigeren naar go.mikogo.com, de 9-cijferige sessie-ID invoeren en op ‘Deelnemen aan sessie’ klikken. Er zijn twee verschillende verbindingsmethoden waarmee men kan deelnemen aan de sessie. Connection Program geeft een bredere controle aan de externe sessie, zoals gebruikers de mogelijkheid om het toetsenbord en de muis van het gedeelde scherm te bedienen. HTML Viewer daarentegen laat de deelnemer alleen het scherm zien.

  Hoe u uw iPad kunt bijwerken naar de nieuwste versie van iPadOS

U kunt de onderstaande link bezoeken voor meer informatie over Mikogo, inclusief de betaalde abonnementen en andere functies.

Bezoek Mikogo