Groepen instellen met Google Assistant

Google Assistent-spraakopdrachten voor je smarthome werken het beste als je apparaten in groepen staan ​​(Google noemt deze groepen ‘kamers’). Als u deze stap tijdens het instellen overslaat, wordt het gebruik van uw apparaten moeilijker. Hier leest u hoe u kamers kunt maken en er apparaten aan kunt toevoegen.

Kamers maken spraakopdrachten eenvoudiger

Met uw smarthome-apparaten die aan kamers zijn gekoppeld, kunt u met Google meer bereiken in minder woorden. In plaats van te zeggen “zet licht woonkamer uit 1, zet licht in woonkamer 2 uit, zet licht in woonkamer 3 uit”, enzovoort, noem je de kamer “Woonkamer” en zeg je “zet de lichten in de woonkamer uit” om alles uit te zetten ineens af.

Beter nog, als de Google Home waarmee je praat zich fysiek op dezelfde locatie bevindt als je slimme lampen, dan kun je deze toevoegen aan dezelfde groep als de lampen. Dan hoef je alleen maar “de lichten uit te doen” – de Google Assistent begrijpt de associatie en schakelt de juiste lichten uit.

Nieuwe apparaten aan kamers toevoegen

Om een ​​apparaat aan een kamer toe te voegen, open je de Google Assistent en tik je op de knop “Toevoegen”.

  Stuur een bericht om iemand te laten weten waarom je belt

Tik op de optie “Apparaat instellen”.

Tik op ‘Nieuw apparaat’ voor een Google Home- of Chrome Cast-apparaat of tik op ‘Heeft u al iets ingesteld?’ voor externe apparaten zoals Philips Hue of Wink hub. Voor dit voorbeeld gebruiken we de laatste optie.

In het dialoogvenster Accounts beheren, scrolt u naar de service om toe te voegen of tikt u op het vergrootglas om de naam te typen en ernaar te zoeken, voor dit voorbeeld zullen we Magic Home typen.

Tik op de Service en geef vervolgens accountgegevens op. Als dit proces lijkt vast te lopen, probeer dan op de drie stippen in de rechterbovenhoek te tikken en het in plaats daarvan in uw browser te openen.

Tik op alle gevonden apparaten en tik vervolgens op de optie “Toevoegen aan een kamer”.

Tik op de juiste kamernaam en tik vervolgens op “Volgende”. Scrol indien nodig naar beneden, waar u een optie “Aangepaste ruimte” ziet waarmee u een naam kunt maken.

Je bent helemaal klaar. Uw apparaat wordt nu aan een kamer gekoppeld.

Bestaande apparaten aan kamers toevoegen

Open de Google Assistent-app en scrol omlaag om een ​​lijst met apparaten te vinden die niet in kamers staan. Tik op een apparaat om het aan een kamer toe te voegen.

  Meldingen ontvangen voor alleen de e-mails die u belangrijk vindt in Microsoft Outlook

Tik op “Toevoegen aan een kamer” onderaan het scherm.

Kies de juiste thuislocatie. Je hebt waarschijnlijk maar één huis, dus tik erop en tik vervolgens op de knop ‘Volgende’.

Tik vervolgens op ‘Apparaat verplaatsen’.

Als u meer dan één account heeft dat is gekoppeld aan uw ’thuis’ (voor gezinnen, enz.), hebben ze allemaal toegang tot het apparaat. Als u het apparaat ooit naar een nieuw huis verplaatst, verliezen alle leden die toegang. Google probeert dat duidelijk te maken met het bericht ‘Beïnvloedt toegang voor leden van het huis’. Het is iets om in gedachten te houden met een gezinsopstelling.

Tik op de kamer waaraan u het apparaat wilt koppelen en tik vervolgens op ‘Volgende’.

Als je geen kamerlabel ziet dat je leuk vindt, scrol je naar de onderkant van de kamerkeuzes. Tik op de optie “Aangepaste ruimte”, geef een label op dat u leuk vindt en tik vervolgens op “Volgende”.

Als je een Google Home-apparaat hebt, kun je deze lampen gemakkelijker bedienen door het aan dezelfde kamer toe te voegen. Als een Google Home is gekoppeld aan dezelfde kamer als slimme lampen, kun je zeggen: “Hey Google, doe de lichten aan” om ze aan te zetten. Dit heeft natuurlijk alleen zin als de lampen en Google home zich fysiek in dezelfde ruimte bevinden.

  Widgets voor wereldklok en tijdzone aan uw iPhone toevoegen

Door uw apparaten in kamers te groeperen, kunt u die kamers bedienen door ernaar te verwijzen. Als je apparaten hebt gegroepeerd in een kamer met het label ‘slaapkamer’, kun je ‘Hey Google, doe de slaapkamer uit’ of ‘doe de slaapkamerverlichting’ zeggen, zelfs als de Google Home zich ergens anders in huis bevindt.

Door apparaten in kamers gegroepeerd te houden, blijft je Google Assistent-app niet alleen beter georganiseerd, maar wordt het ook gemakkelijker om met die apparaten te werken. Als je drie lampen in één kamer hebt, is het veel gemakkelijker om te zeggen “Zet de woonkamer uit” dan dat je hem moet vertellen om elk licht om de beurt uit te doen.