Growth Hacking-strategieën om nieuwe gebruikers te werven in 2023

Elk bedrijf heeft consistentie nodig bij het werven of bereiken van nieuwe klanten. Het maakt niet uit of een bedrijf een gevestigde waarde is of net een startup. Als u er niet in slaagt nieuwe consumenten aan te trekken, kan het groeipotentieel van een bedrijf worden beperkt en kan het voortbestaan ​​op de lange termijn in gevaar worden gebracht.

Desalniettemin komt het aantrekken van nieuwe gebruikers ten goede aan bedrijven door de omzet te verhogen, het merkbereik te verbreden en het consumentenbestand te diversifiëren. Het kan leiden tot een vast en groeiend klantenbestand, wat noodzakelijk is voor het succes en de duurzaamheid van het bedrijf op de lange termijn.

Bovendien kan het werven van nieuwe gebruikers nuttige feedback en inzichten opleveren, waardoor bedrijven hun nieuwe producten en diensten kunnen ontwikkelen om beter aan te sluiten bij de eisen van hun doelgroep.

Daarom staan ​​marketing en branding tegenwoordig op scherp. Bedrijven begrijpen nu dat likes op sociale media niet alleen bedrijfsgroei bepalen; het gaat om resultaten en het genereren van inkomsten.

Er zijn veel marketingstrategieën; mensen voeren advertenties uit en hebben verschillende strategieën om klanten te werven en op de markt te zijn.

Growth hacking is een van die strategieën die bedrijven helpen sneller en gemakkelijker te groeien; het helpt ook om de bottleneck te vinden.

Sommige bedrijven hebben echter kritiek op deze strategie. In dit artikel zul je dus ontdekken waarom growth hacking populair is, hoe je het voor je bedrijf kunt gebruiken en waarom mensen zeggen dat deze strategie niet goed is.

Wat is growthhacking?

Growth hacking is een datagedreven methode om groeikansen in een bedrijf of organisatie te herkennen en te verzilveren. Het omvat het testen en opschalen van marketing- en productstrategieën die leiden tot snelle bedrijfsontwikkeling met behulp van creativiteit, gegevens en technologie.

Growth hacking zoekt naar effectieve methoden om consumenten te werven en te behouden, de betrokkenheid te vergroten en de omzet te verhogen.

Voordelen van de Growth Hacking

Stel dat u altijd probeert manieren te vinden om uw bedrijf te laten groeien of uw bedrijf wilt stroomlijnen met traditionele marketing. Vervolgens moet u growth hacking-methoden proberen om het meeste uit uw marketinginspanningen en -activiteiten te halen.

Hier zijn enkele voordelen van de growth hacking-methode: –

Strategische groei

Growth hacking helpt startups en ondernemingen om in korte tijd snel te groeien.

Kosten efficiëntie

Growth hacking richt zich op het ontwikkelen van goedkope, krachtige oplossingen voor klantenwerving en -behoud, waardoor de behoefte aan aanzienlijke marketingmiddelen tot een minimum wordt beperkt.

Datagestuurde aanpak

Deze methode is gericht op testen en analyseren, waardoor datagestuurde besluitvorming en continue optimalisatie van groei-initiatieven mogelijk is, wat belangrijk is in deze competitieve markt.

Flexibiliteit

Growth hacking maakt snelle iteratie en veranderingen in elke stap van uw trechter mogelijk, waardoor bedrijven snel kunnen schakelen en zich snel kunnen aanpassen aan nieuwe kansen en problemen.

Concurrentie voordeel

Bedrijven kunnen een concurrentievoordeel behalen ten opzichte van hun vakgebied door innovatieve en efficiënte groeimethoden te ontwikkelen.

Maakt snellere inkomsten mogelijk

Traditionele marketing- en promotietechnieken zullen veel tijd kosten om resultaat te boeken. Door vanaf het begin growth hacking te gebruiken, kunt u uw merk sneller opbouwen dan met traditionele technieken. Er zal een grotere cashflow zijn als u snel buzz creëert en nieuwe mensen aantrekt.

Hiermee kunt u marktdominantie verkrijgen

Zodra u de aandacht van uw publiek trekt, is de kans groter dat mensen uw merk kennen en begrijpen. Ook kunt u bijna een begrip in uw vakgebied worden.

Hiermee kunt u meer te weten komen over nieuwe zakelijke ideeën en productconcepten. Growth hacking geeft u een dieper inzicht in uw consumenten en branche. En u kunt strategieën inzetten waarmee u geld kunt verdienen. Je moet experimenteren om een ​​aanpak te vinden die resultaten oplevert.

  Wat is foutcode 36 op Mac?

AARRR Methode voor growth hacking

AARRR (ook bekend als Pirate Metrics) evalueert de groei van een bedrijf. Het is een acroniem voor Acquisition, Activation, Retention, Revenue en Referral.

Het biedt een raamwerk voor het meten van belangrijke parameters voor klantenwerving, betrokkenheid en omzet, die essentieel zijn voor het succes van een startup. Bedrijven kunnen hun consumenten beter begrijpen en hun groeistrategie verbeteren door deze variabelen te meten

Acquisitie

Hoe worden klanten geworven en wat zijn de acquisitiemethoden?

Welke kanalen gebruikt u om nieuwe klanten te bereiken? Het kan SEO, sociale media, betaalde advertenties, enz.

activering

Hoe worden klanten geactiveerd en ondernemen mensen actie?

Melden ze zich aan voor een gratis proefperiode of controleren ze uw website?

Behoud

Hoe worden klanten behouden en wat is het retentiepercentage?

Kijken uw klanten en gebruikers herhaaldelijk op uw website of schrijven ze zich in voor uw nieuwsbrief?

Verwijzing

Hoe worden klanten aanbevolen en wat is het verwijzingspercentage?

Delen ze uw bericht op sociale media of delen ze de verwijzingscodes?

Winst

Hoe komt het inkomen tot stand en hoeveel verdient elke gebruiker?

Nu moet u controleren of uw investering in marketing en tracking de moeite waard is.

Bedrijven kunnen identificeren waar ze hun groei-inspanningen op moeten richten en hun strategie verfijnen voor een optimale impact door deze variabelen te meten.

Het AAARRR-framework is handig voor groeihackers, marketeers en productmanagers die groei willen stimuleren en tegelijkertijd de klantervaring willen verbeteren.

Bovendien kunt u een strategie bouwen, rekening houdend met de bovenstaande aanwijzingen.

Strategieën voor groeihacking

#1. Herbestemming van inhoud

Herbestemming van inhoud is het transformeren van huidige inhoud (zoals blogposts, films, infographics, enzovoort) in nieuwe formaten voor verschillende doelgroepen.

Je kunt nieuwe doelgroepen bereiken en je bereik vergroten door oude content aan te passen aan nieuwe vormen of kanalen (zoals sociale media, e-mail of podcasts). Het bespaart tijd en middelen, en u hoeft geen inhoud vanaf nul te creëren.

Consistente inhoud van hoge kwaliteit kan de bekendheid van het merk vergroten en helpen bij het ontwikkelen van een sterk, herkenbaar merk. Bovendien kan boeiende en hoogwaardige inhoud de betrokkenheid en conversies vergroten. Het is dus voor het werven en onder de aandacht brengen van nieuwe klanten of gebruikers.

#2. Gebruik urgentie en FOMO

Urgency en FOMO (Fear of Missing Out) zijn growth hacking-methoden die psychologische concepten gebruiken om mensen te motiveren om actie te ondernemen. U kunt consumenten aanzetten tot actie, zoals een aankoop doen, zich abonneren of zich aanmelden voor een dienst, door een gevoel van urgentie te genereren of door in te spelen op de angst van mensen om een ​​goede kans te missen.

U kunt een aanbieding maken voor een tijdelijke korting of incentive, waardoor klanten een gevoel van urgentie krijgen om te handelen voordat de aanbieding afloopt.

Bovendien creëert het een gevoel van schaarste door de beschikbaarheid van een product of dienst te beperken, het gewilder te maken en de kans te vergroten dat consumenten in actie komen. Bijvoorbeeld countdown timers op de landingspagina’s of websites.

Bovendien verhoogt het tonen van sociaal bewijs dat anderen profiteren van een aanbieding of product de waargenomen waarde en creëert het FOMO.

#3. Optimaliseer uw online aanwezigheid

Het is essentieel omdat het gebruikers helpt uw ​​merk te ontdekken voordat ze het bestaan ​​ervan kennen en om meer te weten te komen over uw reputatie voordat ze een aankoop doen. Het optimaliseren van uw website, app en inhoud voor zoekmachines kan u helpen het organische verkeer te verbeteren, waardoor uw bekendheid en bereik toenemen.

U kunt het aantal personen dat een aankoop doet of andere gewenste acties op uw website uitvoert, verbeteren door uw conversieratio’s te verhogen met behulp van CRO. Een sterke online aanwezigheid helpt ook om de reputatie van uw merk een boost te geven en uw bedrijf te positioneren als toonaangevend in de branche.

#4. Gebruik sociale mediaplatforms Uw concurrenten ontbreken

De online markt heeft een enorm potentieel. U kunt op nieuwe manieren communiceren met gebruikers of klanten. Voer dus eerst marktonderzoek uit en identificeer populaire socialemediakanalen onder uw doelgroep.

Bouw relaties op door in contact te komen met uw publiek, geweldige informatie te delen en te reageren op opmerkingen en berichten. Analysetools kunnen u helpen de prestaties van uw platforminspanningen te meten en uw aanpak indien nodig te wijzigen.

Uw concurrentie moet nog steeds socialemediakanalen gebruiken om nieuwe doelgroepen te bereiken, verbindingen te leggen en uw merk, product en diensten te promoten als opinieleider in uw sector.

  Hoe maak je een opstartbare kloon van de harde schijf van je Mac

#5. A/B-testen

A/B-testen zijn essentieel voor het growth hacking-proces, omdat het u in staat stelt om gegevensgestuurde beslissingen te nemen en uw website- of marketinginspanningen te verbeteren voor betere resultaten. U kunt zien welke methoden of benaderingen voor u werken en welke niet.

Bijvoorbeeld een call-to-action of de onderwerpregel van een e-mail, de opstelling van video’s en tekst op de landingspagina, enzovoort.

A/B-testtools geven ook essentiële inzichten in het gedrag en de voorkeuren van consumenten, waardoor u weloverwogen beslissingen kunt nemen met betrekking tot uw marketing- en groei-initiatieven. Het betekent dat u niet hoeft te vertrouwen op uw website of marketingstrategie op basis van aannames of instincten.

#6. Bied Freemium-optie aan

Het geven van een freemium-optie is van vitaal belang in de growth hacking-strategie omdat het u helpt nieuwe consumenten aan te trekken door een gratis versie van uw product of dienst aan te bieden; u kunt nieuwe klanten aantrekken die anders niet bereid zouden zijn vooraf te betalen.

Omdat mensen dol zijn op gratis geschenken, kan het u helpen uw bereik te vergroten en uw gebruikersbestand te vergroten.

Gebruikers die de mogelijkheid hebben gehad om uw product of dienst gratis uit te proberen, zijn eerder geneigd om te upgraden naar een premiumversie als ze dat de moeite waard vinden. Een freemium-optie is ook een belangrijk aspect van de growth hacking-strategie, omdat het u helpt nieuwe klanten aan te trekken, nuttige gegevens te verzamelen en klantloyaliteit op te bouwen, wat kan bijdragen aan uw groei en succes.

#7. Bouw een e-maillijst

Het opbouwen van een e-maillijst is belangrijk in de growth hacking-methode, omdat u hiermee een geïndividualiseerde communicatiemethode kunt gebruiken waarmee u rechtstreeks contact kunt opnemen met de mailbox van uw publiek, waardoor conversies worden gegenereerd en uw merkbekendheid wordt vergroot.

Het verzenden van gerichte en relevante e-mails met behulp van e-mailmarketingtools kan u helpen de interactie met de consument te verbeteren en verbindingen tot stand te brengen met uw abonnees. U kunt meer aanbiedingen en promoties opnieuw richten op abonnees van uw e-maillijst door er een te ontwikkelen.

#8. Gebruik van verwijzingsmarketing

Verwijzingsmarketing kan hoogwaardige leads voor uw bedrijf opleveren, aangezien verwijzingen eerder klanten zullen converteren dan andere leads.

Het werkt op dezelfde manier als ‘mond-tot-mondreclame’.

U kunt de loyaliteit en het plezier van klanten vergroten door uw huidige klanten te belonen om anderen voor te stellen. Het is een belangrijk onderdeel van de growth hacking-strategie, omdat het u helpt nieuwe consumenten aan te trekken, klantloyaliteit te ontwikkelen, conversies te verhogen en uw merkreputatie te verbeteren, terwijl u geld bespaart op marketing.

#9. Creëer een gemeenschap

Het creëren van een community is essentieel voor growth hacking, omdat het je helpt betrokkenheid te creëren, bruikbare inzichten te verwerven en merkherkenning te ontwikkelen.

Het stelt u ook in staat uw klanten beter te begrijpen, klanten te helpen en het klantbehoud te verbeteren. Daarom maakt het u benaderbaarder en betrouwbaarder in de ogen van uw klanten.

#10. Contentmarketing

U kunt contentmarketing gebruiken om het verkeer te vergroten, thought leadership te ontwikkelen, verbindingen op te bouwen, leads te genereren, SEO te verbeteren, waarde te geven en uw publiek opnieuw te targeten.

U kunt uw doelgroep ook retargeten met behulp van contentmarketingtools met verdere aanbiedingen en promoties als u contentmarketing gebruikt om het verkeer naar uw website te vergroten.

Hierdoor helpt het uw bedrijf bij het aantrekken van nieuwe klanten en consumenten.

#11. Samenwerking met influencers en merken

Samenwerking met influencers vergroot je bereik en trekt veel nieuwe gebruikers aan, aangezien consumenten influencers en wat ze zeggen vertrouwen. Ze helpen u bij het succesvol beschrijven van uw waren en diensten online. Samenwerken met een influencer is een slim idee als je een startup of een klein bedrijf bent.

#12. Gast posten

Het genereert autoriteit en hoogwaardige backlinks. Veel bedrijven zijn zich niet bewust van de voordelen van gastposten.

Het schrijven van artikelen voor de website van een ander bedrijf staat bekend als gastbloggen. Over het algemeen dragen gastschrijvers bij aan vergelijkbare sites in hun vakgebied om: Bezoekers terug te halen naar hun websites. Vergroot hun domeinautoriteit door te linken naar websites met een hoge autoriteit.

U kunt nieuwe doelgroepen bereiken en uw bereik vergroten door gastartikelen te publiceren op websites die andere of nieuwe doelgroepen aanspreken.

Als gevolg hiervan kunt u gastschrijvers in uw branche benaderen en hen vragen een blog voor u te maken. Het kan ook gratis worden betaald.

Bouw een Growth Hacking-strategie

Nu je de AARRR-methode en verschillende growth hacking-strategieën begrijpt, is het belangrijk om te begrijpen hoe je deze effectief kunt toepassen.

Volg deze stappen om een ​​growth hacking-strategie op te bouwen:

  Hoe maak je een Snake-spel in Python

#1. Definieer uw doelmarkt en publiek

Bepaal je doel voor je growth hacking-activiteiten en maak een buyer persona om je doelgroep te begrijpen.

#2. Bepaal uw Distinct Value Proposition

Stel uw USP in en de waarde die u aan uw klanten biedt. Wat onderscheidt u van uw concurrenten? Welk probleem lost uw product op voor uw beoogde doelgroep?

#3. Stel groeidoelstellingen vast

Stel expliciete, kwantificeerbare doelen en definieer het succes van uw growth hacking-activiteiten.

#4. Experimenteer met verschillende kanalen

Experimenteer met tal van marketingkanalen, zoals contentmarketing, sociale media, e-mailmarketing en influencermarketing om te evalueren wat aansluit bij uw doelgroep.

#5. Volg en meet resultaten

Gebruik analyses en statistieken om het succes van uw growth hacking-inspanningen bij te houden en pas uw strategie dienovereenkomstig aan.

#6. Schaal wat werkt

Zodra je een succesvol kanaal of een succesvolle tactiek hebt gevonden, kun je deze opschalen om meer mensen te bereiken.

#7. Voortdurend herhalen en verbeteren

Blijf experimenteren, verfijnen en uw growth hacking-strategie aanpassen om de groei continu te stimuleren.

Growth Hacking versus traditionele marketing

De volgende zijn belangrijke verschillen tussen growth hacking en traditionele marketing:

ParametersGrowth HackingTraditionele marketingFilosofieGrowth hacking omvat het identificeren van nieuwe, datagestuurde en vaak onorthodoxe technieken om groei te stimulerenTraditionele marketing richt zich op gevestigde best practices en beproefde strategieën om klanten te bereiken en groei te genereren. verschillende strategieën zoals virale marketing, verwijzingsmarketing, influencer-marketing en product-market fit. Het omvat advertenties, public relations, evenementen en direct mail. Doelstellingen Uitbreidingshacking richt zich op snelle groei en het bereiken van gedefinieerde, kwantificeerbare doelen, zoals het werven van nieuwe klanten of het verbeteren van betrokkenheid. Het richt zich op het vergroten van merkherkenning en het ontwikkelen van langetermijnrelaties met klanten. Doelen Groeihacking wordt vaak bepaald door zijn snelheid en behendigheid, waarbij de nadruk ligt op snel testen en het herhalen van meerdere technieken om te bepalen wat het beste werkt. Traditionele marketing is systematischer en trager -tempo, concentreren op de gestage, langetermijnimplementatie van gevestigde methoden. Gegevensgestuurd Groeihacking is grotendeels afhankelijk van gegevens en analyses om de besluitvorming te begeleiden en groei-initiatieven te verbeteren. Het wordt steeds meer gegevensgestuurd, maar is nog steeds afhankelijk van intuïtie en ervaring.

Zowel growth hacking als traditionele marketing kunnen op zichzelf waardevol zijn, en de specifieke behoeften en doelen van de organisatie zullen de beste strategie bepalen. Veel succesvolle bedrijven gebruiken een combinatie van growth hacking en traditionele marketing om hun doelen te bereiken.

Kritiek op de Growth Hacking

Sommige mensen geloven dat growth hacking voorrang geeft aan quick wins en kortetermijnvoordelen boven langetermijngroei en duurzaamheid.

Bovendien worden bepaalde growth hacking-tactieken, zoals spammen of mensen bedriegen, immoreel of bedrieglijk genoemd.

Ook,

Sommige growth hackers worden gestraft voor het toepassen van strategieën zonder een duidelijke strategie of begrip van hun doelgroep, wat resulteert in een losse aanpak die minder succesvol en moeilijker vol te houden is. Ze beweren dat growth hacking vaak afhankelijk is van technologie, wat de doeltreffendheid ervan zou kunnen beperken in bedrijven of markten waar technologie minder ingeburgerd is en veel wordt gebruikt.

Ondanks deze zorgen kan growth hacking nog steeds een nuttige methode zijn voor veel bedrijven die groei willen stimuleren, met name voor bedrijven in de beginfase van hun ontwikkeling.

Growth hacking-tactieken moeten echter zorgvuldig worden gebruikt en als onderdeel van een groter groeiplan dat rekening houdt met de specifieke vereisten en moeilijkheden van het bedrijf.

Gevolgtrekking

Growth hacking is een eigentijdse strategie om groei te stimuleren en nieuwe gebruikers te werven. Volg een gestructureerd proces van het definiëren van uw doelgroep, het identificeren van uw unieke waardepropositie, het stellen van groeidoelen, het experimenteren met verschillende kanalen, het volgen en meten van resultaten, opschalen wat werkt, en continu herhalen en verbeteren.

De sleutel is om vindingrijk, creatief en enthousiast te zijn om te experimenteren en je inspanningen te meten en te veranderen om de resultaten constant te optimaliseren. U kunt voorop blijven lopen en ontwikkeling voor uw bedrijf genereren met een goed geplande en uitgevoerde growth hacking-strategie.

U kunt ook de beste virale marketingcampagnes verkennen om de naamsbekendheid te vergroten.