Hacker News lezen op de Linux-desktop?

Hackgregator is een desktop-leestoepassing voor de nieuwswebsite Hacker News. Met Hackgregator is het mogelijk om het nieuws van deze site op de Linux desktop te lezen. Hier leest u hoe u het op uw systeem kunt instellen.

Hackgregator installeren op Linux

De Hackgregator is een uitstekende manier om de Hacker News-website op de Linux-desktop te lezen. Dat gezegd hebbende, het programma is niet vooraf geïnstalleerd op een Linux-besturingssysteem, dus het moet handmatig worden geïnstalleerd.

Er zijn drie manieren om de Hackgregator-applicatie op Linux te installeren. Voor Arch Linux en Manjaro kun je het instellen via de AUR. Het is ook mogelijk om de applicatie vanuit Flathub te installeren als een Flatpak en op elke Linux-distributie via de broncode.

Flatpak

We raden ten zeerste aan om de Hackgregator via Flathub in te stellen als een Flatpak. Deze methode is compatibel met 99% van de Linux-distributies. Start om te beginnen een terminalvenster op het bureaublad.

U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu. Wanneer het terminalvenster open en klaar voor gebruik is, volg dan onze gids om de Flatpak-runtime in te stellen.

  Journalctl gebruiken om Linux-systeemlogboeken te lezen

Nadat u de Flatpak-runtime op uw computer hebt ingesteld, gebruikt u de opdracht flatpak remote-add om de Flathub-app store aan uw computer toe te voegen. Deze app store helpt je bij het installeren van Hackgregator.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Nu de Flathub-app store is geconfigureerd, kunt u de Hackgregator-toepassing op uw systeem installeren met behulp van de onderstaande flatpak-installatieopdracht.

sudo flatpak install flatpak install flathub de.gunibert.Hackgregator

Arch Linux AUR

Als u Arch Linux gebruikt, kunt u het Hackgregator-programma op uw systeem gebruiken met behulp van de AUR-app. Gebruik de onderstaande pacman-opdracht om de pakketten “git” en “base-devel” te installeren om het proces te starten.

sudo pacman -S base-devel git

Met de twee pakketten geconfigureerd op uw Arch-pc, moet u de Trizen AUR-helper configureren. Dit programma configureert de Hackgregator-applicatie veel gemakkelijker vanuit de broncode dan met de hand.

git clone https://git.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Nu de Trizen AUR-helper is geïnstalleerd, kan de Hackgregator-toepassing worden geïnstalleerd. Met behulp van de trizen -S installatieopdracht hieronder.

trizen -S hackgregator

Broncode

Als je geen Flatpak of Arch Linux hebt of de Hackgregator-app op je Linux-pc moet instellen, kun je dit het beste doen door de broncode te downloaden en deze zelf te bouwen. Hier is hoe het te doen.

  Hoe cloudgegevens op Linux te beveiligen met Cryptomator

Installeer eerst de onderstaande afhankelijkheden op uw Linux-systeem.

glib
gtk
libsoep
json-glib
webkit2gtk4

Nu de afhankelijkheden zijn geïnstalleerd, downloadt u de code en voert u de opdrachten in om de software te bouwen en te installeren.

git clone https://gitlab.com/gunibert/hackgregator.git
cd hackgregator

meson build

ninja -C build

sudo ninja -C build install

Hackgregator gebruiken

Hackgregator is een vrij eenvoudig te gebruiken app. Standaard laadt het de topverhalen van Hacker News. Om een ​​van de topverhalen te lezen, selecteert u de items in de lijst. Wanneer u een item uit de lijst kiest, laadt Hackgregator de link direct voor u om te lezen.

Opmerkingen lezen

Een van de belangrijkste aspecten van Hacker News is de commentaarsectie. Daar vinden veel gesprekken plaats, en het is waar gebruikers kunnen meepraten met hun twee cent op elke verzonden link.

Om de opmerkingen van een bepaald verhaal in Hackgregator te bekijken, klikt u op het blauwe nummerpictogram. Wanneer u op het nummerpictogram klikt, kunt u de opmerkingen over het Hacker News-bericht zien.

  Hoe Music Player Daemon op Linux in te stellen

Toegang tot nieuwe winkels

Standaard toont de Hackgregator-app u de “Topverhalen” die populair zijn op de website. Deze verhalen hebben de neiging om veel opmerkingen te hebben of zijn momenteel trending op internet.

Als je gloednieuwe verhalen wilt zien zoals ze in Hackgregator gebeuren, is de sectie “Topnieuws” weliswaar nuttig, maar niet de plaats om ze te vinden. Klik in plaats daarvan op het vervolgkeuzemenu om nieuwe verhalen in de app te zien.

Eenmaal in het vervolgkeuzemenu, verander het van ‘Topnieuws’ in ‘Nieuwe verhalen’. Wanneer u het menu wijzigt in ‘Nieuwe verhalen’, laadt de Hackgregator-toepassing geheel nieuwe verhalen op Hacker News die u kunt lezen.

Verfrissend

Hackgregator ververst niet automatisch. Dus of je nu ‘Topverhalen’, ‘Nieuwe verhalen’ of de andere keuzes leest, je krijgt geen automatische updates. In plaats daarvan moet u op de knop Vernieuwen drukken.

Zoek het vernieuwingspictogram in de linkerbovenhoek van Hackgregator. Selecteer het vervolgens met de muis. Wanneer u op dit pictogram klikt, wordt de Hackgregator-toepassing opnieuw geladen en worden nieuwe verhalen weergegeven voor de menuselectie die u hebt gekozen.