Hands-on met Skype-spraak- en videogesprekken voor Outlook.com

Ik heb Skype niet meer aangeraakt sinds de komst van FaceTime en Viber-videogesprekken, maar er is zeker nog steeds een enorm gebruikersbestand voor de service, vooral in de zakelijke markt. De integratie van Skype in hun lijn van mobiele en desktopproducten stond hoog op de prioriteitenlijst van Microsoft met Skype na de overname – het nieuwste product dat moet worden geïntegreerd, is Outlook.com. Laten we de handen uit de mouwen steken!

Microsoft’s moderne heruitvinding van Hotmail is positief ontvangen door gebruikers. Zo positief zelfs dat – althans in mijn vriendenkring en collega’s – mensen daadwerkelijk zijn overgestapt van het al lang populaire Gmail. Gmail is de afgelopen jaren nauwelijks veranderd; Outlook.com is een grote verandering in hoe web-e-mail eruitziet en, als gevolg daarvan, werkt. Ja, ‘als het niet kapot is, repareer het dan niet’. Gmail heeft er echter sinds midden jaren 2000 grotendeels hetzelfde uitgezien en gewerkt. Ik vind het nogal vreemd om dit te zeggen, maar Gmail begint een beetje saai te worden!

  Hoe alle vermeldingen van Pokemon Go van internet te blokkeren?

Nu heeft Outlook.com de mogelijkheid om te chatten met Facebook- en Google-vrienden voor een goede tijd, maar de toevoeging van Skype-spraak- en videogesprekken maakt de kroon!

Het werkt (bijna) zoals verwacht. Meld u gewoon aan bij uw Microsoft-account op Outlook.com, klik op het smileypictogram in de rechterbovenhoek om de chat te starten en u kunt beginnen! Skype is al verbonden met uw account, dus u hoeft alleen maar op ‘Nieuw gesprek starten’ te klikken en een videogesprek te starten, toch?

Welnee. Voor Skype op Outlook.com moet eerst een plug-in worden geïnstalleerd voor video-/audiochats. Ik hoopte dat ik geen browser-plug-in hoefde te installeren, maar helaas! Webstandaarden zijn niet geavanceerd genoeg. WebRTC heeft nog veel werk nodig voordat – of ooit – grote bedrijven zoals Microsoft het adopteren.

  Wat zijn Google Play-punten en hoe gebruik je ze?

Het installeren van de plug-in van 5 MB was pijnloos. Videochats weigerden echter gewoon te werken. Skype op Outlook.com weigerde mijn webcam te herkennen! Ik heb wel audiochat getest, en dat werkte in ieder geval goed. Stemkwaliteit was top!

Ik zou het niet erg vinden om over te stappen naar Outlook.com, maar de verhouding tussen inspanning en productiviteit blijft laag, vooral gezien het feit dat ik Google Apps gebruik voor een aangepast domein (awaisimran.com) en Mailbox op iOS, wat niet werkt. ondersteunt Outlook nog niet. Voor alle anderen maakt de toevoeging van Skype in de browser Outlook.com echter een nog aantrekkelijker alternatief voor Gmail.

  Een Mac instellen voor uw kinderen