Handtekeningen maken, bewerken en toepassen in Microsoft Outlook

Met Outlook kunt u een standaardhandtekening toepassen op nieuwe berichten, antwoorden en doorgestuurde berichten. U kunt zelfs verschillende standaardhandtekeningen hebben voor nieuwe berichten en antwoorden/doorsturen. U kunt ook extra handtekeningen maken die u direct op elk bericht kunt toepassen. Hier is hoe ze werken.

Een e-mailhandtekening is een handige manier om informatie op te nemen over wie u bent, wat u doet en hoe u contact met u kunt opnemen. In veel bedrijven is dit een vereiste, en uw handtekening is mogelijk al voor u ingesteld voordat u zich aanmeldde.

Outlook biedt echter geen standaardhandtekening, dus als uw bedrijf er geen voor u heeft gemaakt of als u Outlook op uw thuiscomputer hebt geïnstalleerd, moet u er zelf een maken. Klik hiervoor op Bestand > Opties > E-mail en klik vervolgens op de knop “Handtekeningen”.

  Hoe de TRUNC-functie in Excel te gebruiken?

Dit opent het venster Handtekeningen en briefpapier, waar u handtekeningen kunt toevoegen, bewerken en verwijderen. Klik op ‘Nieuw’ om een ​​nieuwe handtekening toe te voegen.

Geef uw nieuwe handtekening een naam en klik vervolgens op “OK”.

Uw nieuwe handtekening wordt weergegeven in de lijst met handtekeningen en u kunt de inhoud van de handtekening toevoegen in het gebied “Handtekening bewerken”.

Er is een volledige reeks opmaaktools beschikbaar, waaronder de mogelijkheid om afbeeldingen, hyperlinks en visitekaartjes van uw contacten in te voegen.

U kunt deze opmaakhulpmiddelen gebruiken om allerlei soorten informatie toe te voegen, maar voor een formele handtekening moet u waarschijnlijk ten minste het volgende opnemen:

Uw volledige naam
Uw telefoonnummer (bureautelefoon EN mobiel)
jouw e-mailadres
De website van uw bedrijf

Als je een handtekening voor jezelf maakt, is het aan jou wat je erin zet. Als u een handtekening instelt voor een zakelijk e-mailadres, is het waarschijnlijk de moeite waard om te controleren of er iets specifieks is dat u moet opnemen.

  Waarom u automatische updates in Chrome nooit moet uitschakelen

Zodra u uw handtekening hebt ingesteld zoals u dat wilt, is het tijd om deze de standaard te maken. Selecteer eerst het juiste postvak (als u Outlook hebt ingesteld om toegang te krijgen tot meer dan één postvak), kies vervolgens een handtekening voor “Nieuwe berichten” en ook een handtekening voor “Beantwoorden/doorsturen”.

U hoeft ook geen standaardhandtekening te hebben. Als u liever zonder handtekening begint, selecteert u “(geen)” in een van de vervolgkeuzemenu’s.

U kunt binnen redelijke grenzen zoveel handtekeningen maken als u wilt – we hebben zonder probleem 15 verschillende handtekeningen gemaakt. Er is anekdotisch bewijs dat het maximale aantal handtekeningen dat u kunt gebruiken 128 is, maar we kunnen hier geen verificatie van vinden en het is onwaarschijnlijk dat de meeste mensen dit probleem ooit zullen tegenkomen.

  Hoe u Photoshop-bestandsgeschiedenis kunt opslaan in een tekstbestand

Wanneer u een nieuw bericht maakt of een bestaand bericht beantwoordt/doorstuurt, past Outlook de standaardhandtekening toe die u hebt gekozen. Maar u kunt een andere kiezen door op Bericht > Handtekening te klikken en vervolgens degene te kiezen die u wilt.

Als u een nieuwe handtekening kiest, wordt de standaardhandtekening vervangen. Als u “(geen)” als standaard hebt geselecteerd, voegt Outlook de handtekening toe aan de onderkant van het e-mailgedeelte.