Hemingway Editor: een levensvatbaar grammaticaal alternatief?

Hemingway Editor is de enige tool die je nodig hebt voor het creëren van op tekst gebaseerde content met de hoogste nauwkeurigheid en productiviteit.

Als schrijver, redacteur of beide heb je altijd de beste schrijf- en bewerkingsapps nodig. Met deze tools kunt u in kortere tijd hoogwaardige inhoud produceren. Dergelijke schrijfhulp-apps helpen je ook om je op de inhoud te concentreren terwijl ze kleine fouten oplossen. De markt wordt overspoeld met tools als kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) die betaalbaar worden.

De vraag van een miljoen dollar is welke app geschikt is? Welke app biedt afleidingsvrij schrijven, gemakkelijk bewerken en online publiceren. Het antwoord is de Hemingway Editor.

Hieronder vindt u een duidelijk en beknopt overzicht van de kenmerken en functionaliteiten.

Wat is de Hemingway-editor?

De Hemingway-app is een desktop- en cloud-app die je schrijfstijl kan verbeteren en de tekstinhoud kan oppoetsen door vijf vervelende schrijfproblemen op te lossen waarmee we allemaal te maken hebben:

 • Onbeperkt gebruik van passieve stem
 • Bijwoord misbruik
 • Complexe zinnen
 • Ingewikkelde woorden
 • Inconsequente en lange zinnen

Het is een gratis te gebruiken web-app die iedereen online kan gebruiken. De meeste schrijvers gebruiken de app om inhoud te bewerken die is geschreven op andere tekstverwerkers zoals Google Docs of Microsoft Word. Als u er echter uw proza ​​op schrijft, ontwikkelt u de vaardigheid van gedurfd en duidelijk schrijven dat een gemiddelde moedertaalspreker moeiteloos begrijpt.

Functies

De app kleurcodes probleemzinnen, zinsdelen, woorden en passieve stem terwijl u inhoud kopieert en plakt. U kunt ook gewoon in de app schrijven en vervolgens naar de Editor-modus gaan om echte suggesties te vinden.

In de eerste plaats benadrukt de app het probleem. Er worden zelden suggesties weergegeven om de problemen op te lossen. Wanneer dit echter het geval is, kunt u gewoon op de suggesties klikken om deze in te voeren.

Verder zijn er tekstopmaaktools boven de schrijf- en bewerkingsinterface die u kunt gebruiken om HTML-publicatieklare inhoud te produceren.

Afgezien van schrijven en bewerken, heeft de webversie beperkte functies. Aan de andere kant heeft de desktop-app krachtige functies die worden uitgelegd in het gedeelte ‘Exclusieve functionaliteiten’.

Gebruikersomgeving

De schrijf- en bewerkingsinterface is volledig schoon, gemakkelijk te begrijpen en zonder afleiding. Omdat de app een paar functies biedt, kun je je echt concentreren op het schrijven dan op het uitproberen van onnodige functionaliteiten.

De schrijfwerkruimte is schoon en wit, zodat je beter kunt zien wat je schrijft. En niet te vergeten, het lettertype ziet er ook gemakkelijk uit.

Toetsenbord sneltoetsen

Hemingway Editor wordt geleverd met een aantal coole sneltoetsen, zodat u minder op de muis hoeft te vertrouwen en sneller kunt typen. Dit zijn de sneltoetsen die u regelmatig nodig zult hebben:

 • Cmd of Ctrl + J schakelt tussen de schrijf- en bewerkingsinterface
 • Cmd of Ctrl + L verbergt en toont het navigatievenster aan de rechterkant
 • Met Cmd of Ctrl + K kun je hyperlinks invoegen
 • Cmd of Ctrl + [ enables you to outdent a bulleted paragraph
 • Cmd or Ctrl + ] laat je een alinea met opsommingstekens inspringen
  Word een ISTQB-expert met deze 9 certificeringen

Afleiding schrijven

E-mail checken, Facebook-opmerkingen leuk vinden, favoriete YouTube-kanalen bekijken, enz., zijn de belangrijkste afleidingen waarmee je als schrijver te maken kunt krijgen.

Inhoudsopmaak

Het opmaken van uw geschreven artikel volgens Medium, WordPress of andere websites is echt een pijnpunt voor alle schrijvers.

Inhoud publiceren

Het publiceren van inhoud op verschillende websites of blogs kan ook een uitdaging zijn, omdat er veel handmatige stappen bij komen kijken.

Inhoudsvolume

Het bijhouden van uw inhoud is economisch belangrijk als u professioneel schrijft

Leesbaarheid

Veel schrijvers zijn niet goed thuis in de Engelse grammatica, zinsstructuur en vocabulaire om de leesbaarheid van hun inhoud van de ene op de andere dag te verbeteren. Dit is ook een essentiële uitdaging.

Schrijfstijl

De schrijfstijl is een essentieel onderdeel van elk geschreven artikel. U kunt lezerspubliek verliezen als het niet compatibel is met de doelgroep.

Suggesties van experts

Het is moeilijk om tijdens het schrijven een Google-zoekopdracht uit te voeren voor elke twijfel. Bovendien is dit een afleiding.

Hemingway Editor als oplossing

De Hemingway Editor-app is een totaaloplossing voor alle bovenstaande problemen voor schrijvers of bloggers. Hoewel de web-app gratis is, zijn de functies beperkt. Misschien wilt u de desktop-app voor een betere focus op het schrijven en produceren van een groot volume aan inhoud voor commerciële doeleinden.

Beste eigenschappen van de Hemingway-editor

De volgende zijn de functies waarvoor het de moeite waard is om de web-app van Hemingway Editor uit te proberen.

De schrijfmodus

In deze modus kunt u uw proza ​​schrijven. Er zijn geen andere functionaliteiten dan tekstbewerking. Ook krijg je het inhoudsvolume niet te zien. Daarom is het de juiste app voor jou als je gewend bent om lange inhoud te schrijven. Als u vroeger korte inhoud schreef en het inhoudsvolume wilt verbeteren, probeer dan deze app.

Voor de beste ervaring in de web-app schakelt u de webbrowser over naar de modus Volledig scherm. U krijgt meer oog-rustgevende witruimte.

De bewerkingsmodus

Net naast de knop Schrijven, krijg je de knop Bewerken. De knop Bewerken activeert de bewerkingsmodus van Hemingway Editor.

De bewerkingsmodus is de plaats waar alle magie gebeurt. Het geeft verschillende inhoudsstatistieken weer, zoals leesbaarheid, aantal woorden, kleurgecodeerde probleemmarkeringen en meer. U kunt uw inhoud ook opmaken, exporteren en publiceren vanuit deze app-modus.

HTML-vriendelijke opmaak

Hemingway Editor wordt ook geleverd met een minimalistische werkbalk met standaard tekstbewerkingstools. Deze zijn met name handig wanneer u inhoud schrijft voor websites of blogs met organische ranking en zoekmachineoptimalisatie in gedachten.

De websitecrawler van Google scant snel uw inhoud wanneer deze bestaat uit opmaakelementen zoals alineatag (P), header-tags (H1, H2, H3, enz.), Aanhalingstekens, opsommingstekens, links, genummerde lijsten, enz. U krijgt al deze noodzakelijke opmaak hulpmiddelen in deze app.

Bijwoord Spotter

De app wordt geleverd met een algoritme om standaard bijwoorden te herkennen. Het doorzoekt ook de inhoud met ‘ly’ om mogelijke bijwoorden te vinden en kruiscontroles met zijn bijwoordenbibliotheek. Het doel is om je alle bijwoorden te laten zien die je in je proza ​​hebt gebruikt.

Sommige bijwoorden hebben een negatief effect op bijvoeglijke naamwoorden en zwakke werkwoorden. Deze staan ​​bekend als slechte bijwoorden. Als u er te veel van gebruikt (meer dan 15), zal de toon van uw inhoud niet natuurlijk zijn. Uw eigen lezerspubliek zal het proza ​​moeilijk te volgen vinden. Gebruik daarom de Adverb Spotter (markeert het woord in blauw) om overbodige bijwoorden te verminderen.

  Hoe het percentage verschil tussen waarden in Excel te vinden?

Passieve Voice Spotter

Passieve stem maakt uw inhoud lui. Ook verlaagt het de leesbaarheidsscore. Bij commercieel en creatief schrijven voor websites suggereren deskundige schrijvers en redacteuren dat minder passief stemgebruik goed is.

De passieve stemzoeker van Hemingway Editor markeert het doelwit in een groene tint. Het leesbaarheidsalgoritme verlaagt de inhoudsscore als u meer dan 16 passieve stemmen in uw proza ​​gebruikt.

Vervang daarom passieve stemmen door hun actieve tegenhangers om de leesbaarheidsscore van uw tekst te verbeteren.

Synoniem Spotter

Een andere essentiële functie van het algoritme van de Hemingway Editor is het vinden van impopulaire, stoere en pompeuze woorden. Eenmaal gedetecteerd, markeert de app deze zinnen of woorden in paars.

Dergelijke woorden maken uw inhoud langdradig. Wanneer u er te veel van gebruikt, kan uw lezerspubliek uw inhoud eenvoudigweg uit frustratie sluiten. Want elke keer dat ze zulke woorden tegenkomen, moeten ze het woordenboek opzoeken voor de betekenis.

Als schrijver van marketing-, zakelijke en commerciële inhoud is het jouw taak om eenvoudige taal te gebruiken die iedereen kan begrijpen zonder de hulp van een woordenboek.

Telkens wanneer u een suggestie van de Synonym Spotter ziet, plaatst u de suggestie op zijn plaats door met de muis over het paars gemarkeerde woord te gaan en de alternatieven te selecteren.

Moeilijk leesbare zin Spotter

Deze tool schildert zinnen in geel om aan te geven dat de tekst in die sectie redelijk moeilijk te lezen is. De tool geeft echter geen suggesties om de situatie te verbeteren. U moet de methode van vallen en opstaan ​​​​doorlopen om het probleem op te lossen.

Uw inhoud krijgt een betere leesbaarheidsscore als u die moeilijk leesbare zinnen verwijdert.

Zeer moeilijk te lezen zinspotter

De experts op het gebied van schrijven en redigeren beschouwen complexe en lange zinnen als zeer moeilijk leesbare tekst. Hemingway Editor heeft een speciaal programma in zijn backend om dergelijke complexe zinnen te identificeren. Als je ziet dat de app sommige van je zinnen rood markeert, betekent dit dat dit complexe zinnen zijn.

Breek lange zinnen in twee of meer om de stroom van expressie te vergroten. Vervang ook complexe zinnen door korte zinnen van één primaire of onafhankelijke clausule. Dit zal de leesbaarheid van de inhoud aanzienlijk verbeteren.

Leesbaarheidsscore

Content Readability is het onderzoek dat probeert te begrijpen welke Amerikaanse onderwijsgraad je nodig hebt om proza ​​te begrijpen. In de Hemingway Editor geldt: hoe lager het leesbaarheidscijfer, hoe beter.

Deze schrijf- en bewerkingsapp gebruikt de Automated Readability Index om je tekst te beoordelen. Dit algoritme voor automatische leesbaarheidsindex is zeer betrouwbaar en populair.

Volgens deze app is de leesbaarheidsscore van 10 0r 9 goed omdat uitgebreide onderzoeken hebben aangetoond dat een gemiddelde Amerikaanse lezer tevreden is met de inhoud van het 10e leerjaar.

Hoogtepunten van inhoud

De Hemingway Writer is ook nuttig bij het vinden van inhoudsstatistieken zoals de volgende:

 • Leestijd
 • Brieven
 • karakters
 • Woorden
 • Zinnen
 • alinea’s

Exclusieve functionaliteiten van de Hemingway Editor pc-app

Extra functies die u krijgt wanneer u de desktop-app aanschaft, zijn:

Offline bewerken

De zelfstandige app werkt op Windows- of macOS-computers zonder internetverbinding. Als u lange afstanden reist en aan uw artikel wilt werken, kunt u dat doen met behulp van deze functie.

Direct publiceren naar WordPress of medium

U kunt uw inhoud met één klik rechtstreeks op Medium of WordPress publiceren. Het is niet nodig om de inhoud naar deze platforms te kopiëren en vervolgens vanaf het begin te formatteren.

  13 Beste slimme bril voor uiterlijk en functionaliteit

Klaar voor publicatie voor andere websites

Met de Hemingway Editor desktop-app kun je ook Markdown- of HTML-tekst exporteren voor publicatie op blogs en websites.

Hemingway Editor Prijzen

De standaard Hemingway Editor-app is gratis. Het is toegankelijk via webbrowsers, omdat dit een cloud-app is. Je hebt dus altijd internet nodig om aan de app te kunnen werken. Bovendien kun je niets opslaan in de web-app, dus kopieer en plak je werk ergens anders voordat je de Hemingway-editor sluit.

Als u een paar dollar wilt investeren in functionaliteit, gemak en productiviteit, kunt u de Hemingway Editor 3 desktop-app kopen voor $ 19,99. Het is een eenmalige aankoop.

Voor- en nadelen van de app

Pluspunten

 • Schrijven zonder afleiding van lange inhoud
 • Aanbevolen voor marketingexemplaren en artikelen
 • Geavanceerde analyse van de leesbaarheid van inhoud volgens de Automated Readability Index
 • Markeert slechte bijwoorden, passieve stem, complexe zinnen, ongewone woorden, enz.
 • De webversie is gratis
 • .Web-versie biedt alle essentiële functies van de Hemingway Editor
 • De desktop-app is lichtgewicht en werkt op een gemiddelde computer
 • Minimalistische gebruikersinterface voor maximale focus op werk

nadelen

 • Geavanceerde functies bevinden zich achter de betaalmuur en zijn alleen beschikbaar in de desktop-app.
 • Geen grammaticale fouten, interpunctie en spelfouten hoogtepunten
 • Niet aanbevolen voor niet-commerciële inhoud zoals studieboeken, romans, enz.

Alternatieven voor Hemingway Editor

Als u deze tool wilt vergelijken met enkele populaire alternatieven en vervolgens wilt beslissen of u deze wilt aanschaffen of niet, dan zijn hier enkele opties voor u:

grammaticaal

Grammarly is een wereldwijd erkend schrijfhulpmiddel voor het maken, bewerken, proeflezen, plagiaatcontrole, enz. van inhoud. Het heeft een robuuste AI in de backend die uw inhoud voortdurend scant op basis- en geavanceerde suggesties.

De gratis versie biedt alleen basiscorrecties zoals spelfouten, interpunctie, enz.

ProWritingAid

Engelse grammatica en zinsstijlen kunnen zeer gecompliceerd zijn voor zowel native als non-native schrijvers. ProWritingAid helpt u bij het oppoetsen van uw Engelse tekst door op AI gebaseerde suggesties te bieden, zoals consistentie, stijl, grammatica, spelling, duidelijkheid en meer.

QuillBot

QuillBot is populair als parafraserende app. Het biedt echter ook andere standaardfuncties voor schrijfhulpmiddelen, zoals grammaticacontrole, plagiaatcontrole, woordteller, samenvatting en citatiegenerator. Een functie met toegevoegde waarde is Co-Writer voor het gezamenlijk creëren van inhoud.

Laatste woorden

Tot nu toe heb je een 360° review van de Hemingway Editor doorlopen. Het is de keuze voor een schrijf- en bewerkingstool voor deskundige bloggers en schrijvers van website-inhoud.

Afhankelijk van uw schrijf-, bewerkings- en publicatiestijl, kunt u enkele of alle schrijfhulpmiddelen gebruiken die de app biedt. Bovendien kunt u ervoor zorgen dat de betaalde app productiever wordt, inhoud sneller publiceert en uiteindelijk moeiteloos contact maakt met uw publiek.

Omdat je een schrijver of redacteur bent, heb je deze journaling-apps nodig om gedachten moeiteloos vast te leggen. Bovendien zullen deze artikelsamenvattings- en parafraseringstools uw inhoudsteam zeker helpen om kwaliteitsteksten te produceren.

gerelateerde berichten