Herstel het systeem dat ongeoorloofde wijzigingen heeft gevonden in het firmwarebesturingssysteem of UEFI-stuurprogramma’s

Windows 10 gebruikt de nieuwste technologische stuurprogramma’s en modules om de nieuwste hardware te implementeren en te ondersteunen. De meeste pc’s en laptops zijn uitgerust met UEFI-opstart in plaats van oude BIOS-opstart. Windows-gebruikers die migreren van Windows 7 naar Windows 10 kunnen enige problemen ondervinden; een daarvan is de conversie van het type harde schijf. Om deze problemen te verhelpen, kunt u soms per ongeluk een instelling wijzigen waardoor u de fout kunt krijgen. Het systeem heeft ongeautoriseerde wijzigingen in het firmware-besturingssysteem of UEFI-stuurprogramma’s gevonden. Als u zich zorgen maakt en niet weet hoe u het probleem moet oplossen en hierover op internet zoekt, bent u bij het juiste artikel. Hier weet u hoe u het systeem kunt repareren. Het systeem heeft ongeautoriseerde wijzigingen in de firmware van Windows 10 gevonden. Laten we beginnen.

Het systeem repareren Gevonden ongeautoriseerde wijzigingen in het firmwarebesturingssysteem of UEFI-stuurprogramma’s

Laten we, voordat we aan de slag gaan, enkele mogelijke redenen bekijken achter een ongeautoriseerde BIOS-update-poging tot fout.

  • Windows 7 biedt geen ondersteuning voor veilig opstarten sinds update KB 3133977
  • Problemen met veilig opstarten
  • Windows 10 schijfgerelateerde problemen
  • Malware-aanvallen

Methode 1: Veilig opstarten uitschakelen

Nu beschikken de nieuwste UEFI- en BIOS-systemen over veilige opstartfuncties en ondersteunt Windows 10 veilig opstarten. Veel fabrikanten laten de veilige opstartfunctionaliteit eenvoudig handmatig in- of uitschakelen via UEFI of BIOS aan het begin van de pc of laptop, wat gemakkelijk kan oplossen. Het systeem heeft ongeautoriseerde wijzigingen in het firmwarebesturingssysteem of UEFI-stuurprogramma’s gevonden. Om het BIOS te openen, leest u onze handleiding over het invoeren van BIOS op Windows 10 en volgt u de onderstaande stappen:

  Een blog starten met Google Blogger

Opmerking: de onderstaande stappen kunnen variëren afhankelijk van uw BIOS-versie. Volg deze stappen met betrekking tot uw pc-BIOS-versie.

1. Nadat u de BIOS-instellingen hebt ingevoerd, gaat u naar het tabblad Opstarten en zoekt u naar de optie Veilig opstarten.

2. Als u geen optie krijgt, navigeert u naar het menu Beveiliging en zoekt u naar de optie Secure Boot Control.

3. Stel Beveiligd opstarten in op Uitgeschakeld.

4. Druk op de F10-toets om de wijzigingen op te slaan en af ​​te sluiten.

Controleer ten slotte of het systeem ongeoorloofde wijzigingen in het firmwarebesturingssysteem heeft gevonden of de fout in de UEFI-stuurprogramma’s is opgelost of niet.

Na een aanbevolen update (optionele update) voor Windows 7 KB 3133977 had Windows 7 geen ondersteuning voor veilig opstarten. Op dat moment hadden de meeste UEFI- en BIOS-fabrikanten geen veilige opstartfunctionaliteit, behalve ASUS. Sommige ASUS-gebruikers kregen na het installeren van de update te maken met een bevriezingsprobleem, namelijk dat het systeem ongeoorloofde wijzigingen in het firmwarebesturingssysteem of UEFI-stuurprogramma’s heeft gevonden. Dit soort fouten worden door deze gebruikers ervaren na het updaten naar Windows 7.

  Goede RAW-foto's maken

Methode 2: Systeemherstel uitvoeren

Systeemherstel is een Windows-hulpprogramma dat is ontworpen om het systeem terug te zetten naar een staat waarin het nog goed werkte (dwz het herstelt de instellingen en apps en/of wijzigingen die op dat moment zijn gedaan). Systeemherstel is standaard ingeschakeld in het Windows-systeem en het Windows-systeem maakt elke keer dat er een wijziging aan het systeem wordt aangebracht een herstelpunt. Als u deze oplossing wilt proberen, lees dan onze handleiding over het gebruik van Systeemherstel op Windows 10 en implementeer de instructies zoals gedemonstreerd om het ongeautoriseerde probleem met de BIOS-update op te lossen.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Wat is het nut van een veilige boot?

antw. Als veilig opstarten is ingeschakeld, helpt het de computer of laptop te beschermen tegen malware of virusaanvallen. Het kan alle bestanden detecteren die worden gewijzigd door malware, zoals systeembestanden, opstartbestanden en zelfs Read-Only Memory-bestanden (ROM) door ervoor te zorgen dat hun digitale handtekeningen correct en gevalideerd zijn.

  Waarom de Dolby Vision HDR-opname van de iPhone 12 een groot probleem is?

Q2. Wat is het verschil tussen UEFI en BIOS?

antw. UEFI is ook bekend als Unified Extensible Firmware Interface en is een firmware die fungeert als firmware om hardware en besturingssysteem te initialiseren. BIOS, ook wel bekend als Basic Input/Output System, is firmware die is ingebed op een chip in het moederbord, die aanwezig is in een oude pc en laptop. Het belangrijkste verschil is dat UEFI gegevens op de harde schijf opslaat als een GUID-partitietabel (GPT) en BIOS gegevens op de harde schijf opslaat als Master Boot Record (MBR)

Q3. Is GPT of MBR beter?

antw. Omdat UEFI nieuwere technologie is, kan het met nieuwe hardware werken, maar oudere hardware kan niet worden gedetecteerd in UEFI. In dit geval is MBR beter compatibel met de meeste hardware.

***

We hopen dat het bovenstaande artikel over het oplossen van problemen en het oplossen van ongeautoriseerde wijzigingen in het firmwarebesturingssysteem of de UEFI-stuurprogramma’s van het systeem nuttig voor u was en we hopen dat u uw oplossing voor dit ongeautoriseerde probleem met de BIOS-update hebt gevonden. Laat ons weten welke van de methoden het beste voor u werkte. Als u vragen of suggesties heeft, aarzel dan niet om ze in de onderstaande opmerkingen te plaatsen.

gerelateerde berichten