Herstel League of Legends-foutcode 900 op Windows 10

League of Legends is ongetwijfeld een beroemd online multiplayer-spel, maar veel gebruikers klagen dat ze League of Legends-foutcode 900 tegenkomen wanneer ze proberen in te loggen op de LoL-servers. Als u League of Legends Error 900 op uw Windows 10-pc wilt repareren, moet u de redenen kennen die dit probleem veroorzaken. Dit behandelt alle redenen die het probleem veroorzaken en helpt u te begrijpen hoe u foutcode 900 League of Legends op uw Windows 10-pc kunt oplossen.

Hoe League of Legends Error Code 900 op Windows 10 te repareren

Lees verder om meer te weten te komen over de oplossingen om League of Legends-foutcode 900 op Windows 10-pc in detail op te lossen.

Wat veroorzaakt League of Legends-foutcode 900?

Verschillende redenen dragen bij aan League of Legends Error 900 op uw Windows 10-pc. Hier zijn er een paar.

  • De gelanceerde game heeft geen administratie rechten; daarom staat uw pc het niet toe om te patchen.
  • Er is onvoldoende ruimte op uw pc. Patchen (het toevoegen van extra codes om het gamen te verbeteren) heeft wat ruimte nodig.
  • De installatiebestanden en configuratiebestanden van het spel zijn beschadigd en moeten worden vervangen.
  • De gameclient is beschadigd of kapot op uw pc.
  • Het overbezorgde antivirusprogramma of de firewall blokkeert het spel.
  • Verouderd Windows 10-besturingssysteem en stuurprogramma’s.
  • Er is geen stabiele internetverbinding om het spel te starten en te spelen.
  • Verkeerd geconfigureerde game-installatiebestanden.
  • Ongepaste netwerkinstellingen en DNS-adresconfiguraties.

Oplossingen om foutcode 900 League of Legends op te lossen

Hier is een lijst met methoden voor probleemoplossing om u te helpen League of Legends Error 900 op te lossen. Volg ze in dezelfde volgorde om de beste resultaten te bereiken.

Methode 1: basisstappen voor probleemoplossing

Hieronder volgen de basismethoden om de fout op te lossen.

1A. Start de pc opnieuw op

De algemene truc om alle tijdelijke storingen in verband met League of Legends op te lossen, is door uw computer opnieuw op te starten. U kunt uw pc opnieuw opstarten door de stappen te volgen.

1. Navigeer naar het Windows Power User-menu door tegelijkertijd op de Windows- en X-toets te drukken.

2. Selecteer Afsluiten of afmelden.

3. Klik ten slotte op Opnieuw opstarten.

1B. Herstart Router

Dit is een eenvoudige manier om problemen op te lossen waarmee u League of Legends Error 900 in eenvoudige stappen kunt oplossen. U kunt uw router opnieuw opstarten door onze handleiding Router of modem opnieuw opstarten te volgen. Nadat uw router opnieuw is opgestart, controleert u of u de besproken fout kunt oplossen.

1C. Controleer de serverstatus

Heel vaak kunt u League of Legends Error 900 tegenkomen vanwege problemen aan de serverzijde. Volg de onderstaande stappen om te controleren of de server offline is of technische problemen heeft.

1. Bezoek de officiële Riot-server statusupdate pagina.

2. Blader vervolgens naar beneden en selecteer League of Legends.

3. Selecteer vervolgens uw regio en taal om door te gaan.

4. Op de volgende pagina ziet u eventuele meldingen voor server-end-fouten. Als die er zijn, moet u wachten tot ze zijn opgelost.

1D. Account opnieuw inloggen

Je kunt de besproken fout ook oplossen door je af te melden bij het spel voordat er een foutmelding verschijnt. U kunt dan even wachten of uw computer opnieuw opstarten. Meld u vervolgens opnieuw aan volgens onderstaande instructies.

1. Als je in het spel zit, druk je tegelijkertijd op de toetsen Alt + F4.

2. Klik nu op Afmelden.

3. Sluit het spel af en start je pc opnieuw op.

4. Voer je inloggegevens in en log opnieuw in op het spel.

1E. Stel de juiste datum- en tijdinstellingen in

Onjuiste datum- en tijdinstellingen op uw computer kunnen bijdragen aan League of Legends Error Code 900 op Windows-pc. Volg de onderstaande instructies om de datum-, regio- en tijdinstellingen op uw Windows 10-computer te synchroniseren.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Windows-instellingen te openen.

  Hoe de nieuwste update van Windows 10 te downloaden en te installeren

2. Selecteer nu de optie Tijd en taal zoals weergegeven.

3. Zorg er vervolgens voor dat op het tabblad Datum en tijd de twee waarden Stel de tijd automatisch in en Stel de tijdzone automatisch in opties zijn ingeschakeld.

4. Klik vervolgens op Nu synchroniseren zoals hierboven aangegeven.

1F. Sluit alle achtergrondprocessen

Als er te veel achtergrondprocessen op uw Windows 10-pc zijn, kunt u niet zo gemakkelijk toegang krijgen tot uw netwerkverbinding, omdat al die taken een deel van het netwerk in beslag nemen. Ook zal het RAM-verbruik hoger zijn en zullen de prestaties van het spel blijkbaar vertragen.

Volg onze gids Taak beëindigen in Windows 10 om alle andere achtergrondprocessen op uw Windows 10-pc te sluiten.

Controleer na het sluiten van alle achtergrondprocessen of de besproken fout in League of Legends is verholpen of niet.

1G. Windows-besturingssysteem bijwerken

Alle bugs en foutieve patches op uw computer kunnen worden verholpen door Windows-updates. Microsoft brengt regelmatig updates uit om al deze problemen op te lossen.

Zorg er daarom voor dat u de bijgewerkte versie van het Windows-besturingssysteem gebruikt en of er updates in behandeling zijn, gebruik dan onze gids Hoe u de laatste update van Windows 10 kunt downloaden en installeren

Controleer na het updaten van uw Windows-besturingssysteem of u League of Legends Error 900 kunt oplossen

1 uur. Update GPU-stuurprogramma’s

Als je zonder fouten van grafische games wilt genieten, moeten je stuurprogramma’s in perfecte staat verkeren. Als de stuurprogramma’s verouderd of defect zijn, zorg er dan voor dat u ze bijwerkt. U kunt zoeken naar de nieuwste releases van stuurprogramma’s van de officiële websites, of u kunt ze handmatig bijwerken.

Volg onze gids 4 manieren om grafische stuurprogramma’s bij te werken in Windows 10 om uw stuurprogramma bij te werken en te controleren of u het besproken probleem in LoL hebt opgelost.

1I. Rollback GPU-stuurprogramma’s

Soms kan de huidige versie van uw grafische stuurprogramma’s conflicten in uw spel veroorzaken en in dit geval moet u eerdere versies van geïnstalleerde stuurprogramma’s herstellen. Dit proces wordt het terugdraaien van stuurprogramma’s genoemd en u kunt uw computerstuurprogramma’s eenvoudig terugzetten naar hun vorige staat door onze gids te volgen Hoe u stuurprogramma’s terugdraait op Windows 10.

1J. Installeer GPU-stuurprogramma’s opnieuw

Als u na het bijwerken van uw GPU-stuurprogramma’s niet weet hoe u foutcode 900 League of Legends moet oplossen, installeer dan de apparaatstuurprogramma’s opnieuw om eventuele incompatibiliteitsproblemen op te lossen. Er zijn verschillende manieren om stuurprogramma’s opnieuw op uw computer te installeren. Toch kunt u grafische stuurprogramma’s eenvoudig opnieuw installeren volgens de instructies in onze handleiding Stuurprogramma’s verwijderen en opnieuw installeren op Windows 10.

Controleer na het opnieuw installeren van de GPU-stuurprogramma’s of je zonder fouten toegang hebt tot League of Legends.

1K. Systeembestanden herstellen

Als er corrupte systeembestanden in uw Windows-besturingssysteem staan, kan uw pc veel problemen met de internetverbinding ondervinden. Als u zeer recentelijk League of Legends Error Code 900 ervaart, bestaat de kans dat uw computerbestanden corrupt of beschadigd zijn geraakt.

Gelukkig heeft je Windows 10-pc ingebouwde reparatietools zoals SFC (System File Checker) en DISM (Deployment Image Servicing and Management) waarmee je alle corrupte bestanden kunt repareren.

Lees onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 en volg de instructies om al uw corrupte bestanden te herstellen.

1L. Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Een andere mogelijke reden die het besproken probleem veroorzaakt, is uw beveiligingspakket. Wanneer uw antivirusprogramma’s LoL-bestanden en -mappen als een bedreiging detecteren, krijgt u te maken met verschillende conflicten. Lees daarom onze handleiding over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 en volg de instructies om uw antivirusprogramma tijdelijk uit te schakelen op uw pc.

Nadat u League of Legends Error 900 op uw Windows 10-pc hebt opgelost, moet u het antivirusprogramma opnieuw inschakelen, aangezien een computer zonder beveiligingssuite altijd een bedreiging vormt.

1M. Schakel Windows Defender Firewall uit (niet aanbevolen)

Soms kan de Windows Defender Firewall op uw computer om veiligheidsredenen voorkomen dat de game wordt geopend. Als u niet weet hoe u de Windows Defender Firewall uitschakelt, raadpleegt u onze handleiding Hoe u Windows 10 Firewall uitschakelt en volgt u de instructies die worden gegeven.

Zorg ervoor dat u de Firewall-suite weer inschakelt nadat u het probleem in LoL hebt opgelost, aangezien een computer zonder firewallprogramma een bedreiging vormt. U kunt deze handleiding volgen Apps toestaan ​​of blokkeren via de Windows Firewall om de app toe te staan.

Methode 2: voer League of Legends uit als beheerder

Om League of Legends-foutcode 900 op uw Windows 10-computer te voorkomen, voert u League of Legends uit als beheerder zoals hieronder aangegeven.

1. Klik met de rechtermuisknop op de League of Legends-snelkoppeling op het bureaublad of navigeer door de installatiemap en klik er met de rechtermuisknop op.

  Hoe u Windows 10 Accent Color op de URL-balk in Firefox kunt krijgen

2. Selecteer nu de optie Eigenschappen.

3. Ga vervolgens naar het tabblad Compatibiliteit en vink het vakje aan Voer dit programma uit als beheerder.

4. Klik ten slotte op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 3: map LoL_air_client verwijderen (indien van toepassing)

Een andere eenvoudige manier om League of Legends Error 900 op te lossen, is door een specifieke map in Verkenner te verwijderen. Hiermee worden de corrupte componenten in uw Windows 10 verwijderd die aan de game zijn gekoppeld. Hier zijn een paar stappen om de map te verwijderen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen om Verkenner te openen.

2. Navigeer nu naar de volgende locatie en open deze.

C:Riot GamesLeague of LegendsRADSprojectslol_air_client 

Opmerking: u kunt de map lol_air_client ook op een andere locatie vinden. Besteed wat extra aandacht aan het vinden van de map.

3. Klik nu met de rechtermuisknop op de map lol_air_client en klik op de optie Verwijderen.

Nadat u de map hebt verwijderd, start de pc opnieuw op en controleer of je het probleem hebt opgelost in League of Legends.

Methode 4: voer League of Legends handmatig uit

Als uw computer wat extra tijd nodig heeft om League of Legends te patchen, krijgt u te maken met het probleem met de foutcode 900 van League of Legends. Toch kun je de game handmatig patchen door de onderstaande stappen te volgen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen om Verkenner te openen.

2. Navigeer nu naar het volgende locatiepad.

C:Riot GamesLeague of LegendsRADSprojectslolpatcherreleasesdeploy

3. Klik in de map Deploy met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand LoLPatcher.exe en klik op Als administrator uitvoeren.

Nadat je je game handmatig hebt gestart, controleer je of je het probleem opnieuw tegenkomt in League of Legends.

Methode 5: Tweak Bestandshosts

Als het hostbestand bewerkte vermeldingen van League of Legends bevat, krijgt u te maken met het probleem met League of Legends Error 900. Daarom moet u de vermeldingen verwijderen om hetzelfde op te lossen. Hier zijn een paar instructies om hosts-vermeldingen aan te passen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen om Verkenner te openen.

2. Ga nu naar het tabblad Weergave en vink het vakje Verborgen items aan in de sectie Tonen/verbergen.

3. Kopieer en plak nu het volgende pad in het navigatiepad van Verkenner.

C:WindowsSystem32driversetc

4. Selecteer nu en klik met de rechtermuisknop op het hosts-bestand en selecteer de optie Openen met zoals weergegeven.

5. Selecteer nu de optie Kladblok in de lijst en klik op OK zoals afgebeeld.

6. Nu wordt het hosts-bestand als volgt in Kladblok geopend.

7. Voeg deze regel 67.69.196.42 l3cdn.riotgames.com toe aan de onderkant van het bestand.

8. Sla nu het bestand op door samen op de toetsen Ctrl+S te klikken.

9. Sluit Kladblok af en controleer of u het besproken League of Legends Error Code 900-probleem hebt opgelost.

Methode 6: DNS-cache en gegevens wissen

Weinig gebruikers hebben gesuggereerd dat het wissen van de DNS-cache en -gegevens op uw pc hen heeft geholpen bij het oplossen van een mislukte poging om lid te worden van de wachtrij. Volg de instructies.

1. Druk op de Windows-toets en typ cmd. Klik vervolgens op Openen.

2. Typ nu de volgende opdrachten een voor een. Druk na elke opdracht op de Enter-toets.

ipconfig/flushdns
ipconfig/registerdns
ipconfig/release
ipconfig/renew
netsh winsock reset

3. Wacht tot de opdrachten zijn uitgevoerd en start uw pc opnieuw op.

Methode 7: Schijfruimte wissen

Als uw pc geen schijfruimte heeft om nieuwe patches uit de game te installeren, kunt u League of Legends Error Code 900 niet repareren. Controleer daarom eerst de schijfruimte en maak indien nodig de tijdelijke bestanden schoon.

Stap I: Controleer schijfruimte

Volg de onderstaande stappen om de schijfruimte op uw Windows 10-pc te controleren.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen om Verkenner te openen.

2. Klik nu op Deze pc in het linkerscherm.

3. Controleer de schijfruimte onder Apparaten en stuurprogramma’s zoals weergegeven. Als ze rood zijn, overweeg dan om de tijdelijke bestanden te wissen.

Stap II: wis tijdelijke bestanden

Als er minimaal beschikbare ruimte op uw computer is die bijdraagt ​​aan het besproken probleem, volg dan onze gids 10 manieren om ruimte op de harde schijf vrij te maken in Windows, waarmee u alle onnodige bestanden op uw computer kunt wissen.

Methode 8: DNS-adres wijzigen

Verschillende gebruikers hebben gesuggereerd dat het overschakelen naar Google DNS-adressen u kan helpen bij het oplossen van League of Legends-fout 900. Als u het spel correct start en een foutmelding krijgt, volgt u onze gids om het DNS-adres te wijzigen. Dit zal je helpen alle DNS-problemen (Domain Name System) op te lossen, zodat je het spel zonder gedoe kunt starten.

  Waar slaat Windows screenshots op?

Controleer na het wijzigen van uw DNS-adres of u LoL zonder foutscherm kunt starten.

Methode 9: gebruik Virtual Private Network

Als u uw probleem echter niet kunt oplossen, kunt u proberen Virtual Private Network te gebruiken. Het zorgt ervoor dat uw verbinding meer privé en gecodeerd blijft. U kunt de geografische regio wijzigen met behulp van VPN-instellingen, zodat u het besproken probleem eenvoudig kunt oplossen. Hoewel er zoveel gratis VPN’s beschikbaar zijn via internet, wordt u geadviseerd om een ​​betrouwbare VPN-service te gebruiken om te genieten van premium-versies en functies.

Bekijk onze gids Wat is een VPN en hoe werkt het? voor meer informatie over Virtual Private Limited.

Als u niet weet hoe u een VPN op uw Windows 10-computer moet instellen, volg dan onze handleiding over het instellen van een VPN op Windows 10 en implementeer hetzelfde.

Nadat je een VPN-verbinding hebt opgezet, controleer je of je het besproken probleem hebt opgelost.

Methode 10: verwijder DirectX via het register

Verschillende gamers hebben bevestigd dat het opnieuw installeren van DirectX op je pc hen heeft geholpen bij het oplossen van foutcode 900 League of Legends. Hier leest u hoe u het door DirectX geïnstalleerde bestand uit het register kunt verwijderen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + R-toetsen om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ nu regedit en druk op Enter om de Register-editor te starten.

3. Navigeer nu naar het volgende locatiepad in de Register-editor.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftDirectX

4. Klik nu met de rechtermuisknop op het bestand InstalledVersion en klik op de optie Verwijderen.

5. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het versiebestand en selecteer vervolgens de optie Verwijderen.

6. Volg nu onze gids Download en installeer DirectX op Windows 10 om DirectX opnieuw te installeren op uw Windows 10-pc.

Methode 11: Installeer League of Legends opnieuw

Alle verkeerd geconfigureerde bestanden in League of Legends leiden tot foutcode 900 League of Legends, zelfs als u alle hierboven besproken methoden hebt gevolgd en alle lopende acties hebt bijgewerkt. In dit geval heb je dus geen andere keuze dan de game opnieuw te installeren. De game is gekoppeld aan je account en wanneer je de game opnieuw installeert, verlies je je voortgang niet. Hier leest u hoe u League of Legends opnieuw installeert.

1. Druk op de Windows-toets en typ apps en functies. Klik vervolgens op Openen.

2. Zoek nu naar League of Legends in de lijst en klik erop. Selecteer vervolgens de optie Verwijderen.

3. Als u hierom wordt gevraagd, klikt u opnieuw op Verwijderen.

4. Ga vervolgens naar de officiële website van League of Legends download pagina en klik op de optie GRATIS SPELEN.

5. Meld u aan voor uw account en klik op de optie Downloaden voor Windows. Klik vervolgens op de optie Installeren.

6. Wacht tot het spel is geïnstalleerd. Navigeer naar Mijn downloads in Verkenner en dubbelklik op het installatiebestand om de toepassing uit te voeren.

7. Volg de instructies op het scherm om de game op je Windows 10-pc te installeren.

8. Start ten slotte de game opnieuw en nu heb je een oplossing voor het besproken probleem.

Opmerking: veel gebruikers en online forums hebben gemeld dat het opnieuw installeren van de game met de Hextech Repair-tool heeft geholpen om de fout te verhelpen. Bezoek de officiële Hextech Repair-toolsite en download het programma. Het is gratis, dus wanneer u de tool installeert en start, ziet u een optie om de game opnieuw te installeren. Volg de instructies om het probleem op te lossen.

Methode 12: Neem contact op met de ondersteuning van League of Legends

Probeer ten slotte contact op te nemen League of Legends-ondersteuning team met betrekking tot uw League of Legends Error 900-probleem.

***

We hopen dat deze gids nuttig was en dat je League of Legends Error Code 900 op je pc kon repareren. Laat ons weten waar je de volgende keer over wilt leren. Als u vragen/suggesties heeft met betrekking tot dit artikel, kunt u deze ook in het opmerkingengedeelte plaatsen.