Herstel Skype Hoog CPU-gebruik in Windows 10

epcdream.nl

CPU, de Central Processing Unit, voert de basisfuncties van de computer uit. Dit systeemhulpprogramma wordt ook wel de processor of microprocessor van het systeem genoemd. CPU-gebruik geeft de verwerkingskracht van een werkende pc aan. Als uw systeem meer probeert te presteren dan het kan, wordt dit aangegeven als hoog CPU-gebruik. 100% CPU-gebruik betekent dat uw computer meer werk doet dan zijn capaciteit. Er zijn bepaalde programma’s die ertoe kunnen leiden dat uw CPU meer werkt dan zou moeten en Skype is daar een van. Hoewel Skype een handig hulpmiddel is, kan het uw systeem vertragen en het geheugengebruik van uw CPU verhogen. Als uw computer traag reageert en veel vastloopt, dan zal onze gids over Skype hoog CPU-gebruik Windows 10 u veel helpen. In het document van vandaag bespreken we verschillende manieren waarop je Sype kunt repareren met te veel CPU. Daarnaast wordt u ook bewust gemaakt van de redenen achter Skype voor zakelijk hoog CPU-gebruik. Laten we daarom beginnen met het repareren van Skype en ervoor zorgen dat uw CPU-gebruik binnen de limiet blijft.

Hoe Skype High CPU-gebruik in Windows 10 te repareren

Lees verder om meer te weten te komen over de methoden voor probleemoplossing om Skype met te veel CPU op Windows 10-probleem in detail op te lossen.

Wat leidt tot Skype High CPU-gebruik Windows 10?

Gewoonlijk treedt een hoog CPU-verbruik op wanneer een programma start of een app in het systeem wordt gestart. Dit gebeurt doordat de app probeert de geschiedenis in te halen. Als u specifiek Skype gebruikt en u merkt dat uw systeem achterblijft, kunnen de volgende redenen dit probleem veroorzaken:

  • Weinig RAM van het systeem.
  • Interferentie van achtergrond-apps.
  • Spanning door visuele effecten en animatie op het systeem.
  • Verouderde versie van de app.
  • Corrupte systeembestanden van de app.

Skype repareren met te veel CPU

Nu u op de hoogte bent van de redenen waarom Skype kan leiden tot een hoog CPU-gebruik, is het tijd om de trage prestaties van uw pc te verhelpen met behulp van de volgende methoden. U kunt deze beproefde methoden proberen zoals ze worden vermeld om optimale resultaten te krijgen.

  Hoe u Ubuntu en Bash kunt laten werken op Windows 10

Methode 1: RAM-ruimte vrijmaken

De Skype-app die in uw systeem is geïnstalleerd, vereist voldoende RAM, bijvoorbeeld minimaal 2 GB RAM voor een ongestoorde ervaring. Als uw systeem op minder dan 2 GB RAM werkt, kan dit leiden tot een hoog CPU-gebruik in Skype voor bedrijven. Daarom moet u ervoor zorgen dat er minimaal 4 GB RAM op uw computer staat om Skype en andere programma’s probleemloos uit te voeren. U kunt proberen uw systeem-RAM te upgraden of vrij te maken om ruimte te maken voor handige apps zoals Skype om soepel te werken en laadproblemen met de CPU op te lossen. U kunt ook leren over het vrijmaken van RAM op uw Windows 10-computer met behulp van onze gids.

Methode 2: sluit achtergrond-apps

Een andere reden die we hierboven hebben besproken, zijn achtergrond-apps die Skype kunnen verstoren. Er zijn veel programma’s die Skype kunnen veranderen in een resource-hogging-applicatie. Deze programma’s zijn meestal hulpprogramma’s voor systeemverbetering die het gedrag van andere apps ten opzichte van uw pc kunnen veranderen, wat uiteindelijk leidt tot een hoog CPU-gebruik van Skype in Windows 10, in het geval van Skype. Daarom is het essentieel dat u dergelijke achtergrond-apps meteen van uw computer sluit om uw CPU-belasting te verlichten. U kunt alles leren over het uitschakelen van achtergrond-apps in Windows 10 met behulp van onze informatieve gids.

Methode 3: stel visuele effecten in op beste prestaties

Hoewel visuele effecten geweldig zijn voor systemen met voldoende RAM, zijn ze een last voor anderen met een laag RAM-geheugen. In dit geval wordt het van cruciaal belang om visuele effecten en animatie in te stellen op de beste prestaties op uw pc om ervoor te zorgen dat het probleem met Skype dat te veel CPU gebruikt, is opgelost. U kunt de instellingen voor visuele effecten op uw Windows-pc aanpassen met behulp van de onderstaande stappen:

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen om File Explorer op uw computer te starten.

2. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op Deze pc en klik op Eigenschappen in het menu.

3. Klik in het Info-venster op Geavanceerde systeeminstellingen.

  Fix De schijfstructuur is beschadigd en onleesbaar in Windows

4. Klik vervolgens in het venster Systeemeigenschappen op Instellingen… onder het tabblad Geavanceerd.

5. Selecteer ten slotte op het tabblad Visuele effecten de optie Aanpassen voor beste prestaties en klik op OK.

Methode 4: Skype-app bijwerken

Er worden tijdig nieuwe updates voor apps uitgebracht die een betere broncode bevatten dan de vorige versie van de app. Hetzelfde is het geval bij Skype, waarbij de oudere versie van de applicatie niet in staat is om de geavanceerde CPU van uw desktop uit te voeren, wat resulteert in Skype voor zakelijk hoog CPU-gebruik. In dit geval moet u de nieuwste beschikbare versie voor Skype installeren met behulp van de onderstaande stappen:

1. Open de Microsoft Store vanuit het menu Start van uw Windows-pc.

2. Klik vervolgens op Bibliotheek in Microsoft Store.

3. Klik nu op Updates ophalen in bibliotheek.

Als er een update beschikbaar is voor Skype, wordt deze automatisch op uw systeem geïnstalleerd. Zodra het is geïnstalleerd, kunt u proberen de nieuwe versie van Skype te starten en uw CPU-gebruik te controleren.

Methode 5: Skype-app opnieuw installeren

De laatste methode die u kunt proberen om het hoge CPU-gebruik van Skype Windows 10 op te lossen, is het opnieuw installeren van de toepassing. U kunt voor deze oplossing kiezen als geen van de bovenstaande methoden helpt. Door het nieuwe exemplaar van Skype te installeren, kunt u problemen met de app-bestanden en andere fouten die kunnen leiden tot een hoge CPU-belasting, wegnemen. Volg de onderstaande instructies om Skype opnieuw op uw computer te installeren:

1. Open Instellingen op uw Windows-pc door tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen te drukken.

2. Klik vanuit de beschikbare opties op Apps.

3. Klik nu in Apps & functies op Skype en selecteer Verwijderen.

4. Klik nogmaals op Verwijderen om het te bevestigen.

5. Als u klaar bent, start u de pc opnieuw op.

6. Open nu Microsoft Store vanuit de zoekbalk.

7. Zoek Skype erin en klik op Get om het opnieuw te installeren.

Methode 6: neem contact op met Skype-ondersteuning

Als laatste kun je proberen contact op te nemen Skype-ondersteuning om het probleem met het hoge CPU-gebruik van Skype voor bedrijven op te lossen.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Hoe kan ik ervoor zorgen dat Skype minder CPU gebruikt op mijn pc?

  Hier bewaart Windows 10 zijn standaardachtergronden

Ans. U kunt ervoor zorgen dat Skype niet leidt tot meer CPU-gebruik door ervoor te zorgen dat uw CPU minimaal 4 GB RAM heeft. U kunt ook proberen uw RAM-geheugen te upgraden of te wissen, zoals beschreven in Methode 1 hierboven.

Q2. Waarom is de CPU-belasting hoog op mijn Windows 10-pc?

Ans. Hoog CPU-gebruik op uw Windows 10-pc kan verband houden met een defecte voeding, wat kan resulteren in automatische onderspanning van uw CPU om stroom te besparen. Een undervolted CPU gebruikt slechts een fractie van zijn volledige vermogen en dus 100% CPU-gebruik.

Q3. Is het bekend dat Skype veel RAM gebruikt?

Ans. Als het pas is geïnstalleerd, heeft Skype een typische voetafdruk van 100 MB, wat behoorlijk minder is. Met de toename van een aantal contacten en gegevens in de applicatie kan het verbruik meer worden. Skype heeft minimaal 2 GB RAM nodig om soepel te werken.

Q4. Waarom is mijn CPU-gebruik plotseling hoog?

Ans. De plotselinge toename van het CPU-gebruik kan te wijten zijn aan videogames op een pc, videobewerkings- of videostreamingtoepassing, meerdere browsertabbladen en kan ook te wijten zijn aan het uitvoeren van een virusscan.

Q5. Waarom gebruikt Skype veel stroom?

Ans. Gewoonlijk veranderen programma’s voor systeemverbetering het gedrag van andere apps en programma’s om de video- of audioprestaties te verbeteren. Als andere apps op uw systeem een ​​microfoon of camera gebruiken, kan Skype ook met hen concurreren om bronnen, wat resulteert in een groot stroomverbruik.

***

We hopen dat ons document over Skype hoog CPU-gebruik Windows 10 erin is geslaagd u goed te begeleiden over de redenen die leiden tot de hoge CPU-belasting en verschillende methoden die u kunnen helpen dit probleem goed op te lossen. Zo ja, laat ons dan weten welke methode in uw geval het nuttigst was. U kunt ook uw vragen of suggesties hieronder achterlaten in het opmerkingengedeelte voor ons.