Herstel stroompiek op de USB-poort in Windows 10

Windows 10 is een ongelooflijk besturingssysteem en hoewel het geprezen moet worden om zijn soepele werking aan de softwarekant, is het ook even goed aan de hardwarekant. Het is compatibel met vele soorten hardware-apparaten zoals externe monitoren, harde schijven en USB’s. Het detecteert en meldt ook wanneer er een probleem is met de hardware of een poort van uw pc. Een voorbeeld van zo’n probleem is een stroomstoot op de USB-poort Windows 10. Windows 10 geeft een bericht dat lijkt op een USB-apparaat dat niet goed werkt en de stroomlimieten heeft overschreden wanneer dit probleem zich voordoet. Het kan vervelend zijn omdat het u verhindert uw USB correct te gebruiken en het kan zelfs uw pc beschadigen. Zit jij ook met hetzelfde probleem, dan ben je hier aan het goede adres. We brengen u een perfecte gids die u leert hoe u een stroomstoot op de USB-poort Windows 10-probleem kunt oplossen.

Hoe u een stroomstoot op de USB-poort in Windows 10 kunt oplossen

U kunt om de volgende redenen tegenkomen dat een USB-apparaat niet goed werkt en de stroomlimietfout in Windows 10 heeft overschreden:

  • USB-apparaat dat meer stroom verbruikt dan het standaard uitgangsvermogen van de USB-poort
  • Defect USB-apparaat
  • Defecte USB-poort
  • Verouderde USB-stuurprogramma’s
  • Problemen met voeding
  Hoe het hosts-bestand op Windows 10 te wijzigen?

Nadat we de mogelijke oorzaken van dit probleem hebben geleerd, willen we u graag laten weten hoe u een stroompiek op de USB-poort Windows 10 kunt oplossen. Eerst raden we u aan enkele basiscontroles uit te voeren om vast te stellen of het probleem te maken heeft met hardware of software.

Methode 1: Basisstappen voor probleemoplossing

Hieronder vindt u enkele basisstappen voor probleemoplossing om het probleem op te lossen.

1. Start de pc opnieuw op: Voordat u iets doet, is het belangrijk om uw pc opnieuw op te starten. Het lost elk klein systeemgerelateerd probleem en andere bugs op. U kunt uw pc opnieuw opstarten door onze handleiding over het opnieuw opstarten of opnieuw opstarten van een Windows-pc te volgen. Het kan een stroomstootfout oplossen.

2. Controleer USB-apparaat: Probeer het USB-apparaat dat deze fout veroorzaakt aan te sluiten op een andere pc en controleer of de fout aanhoudt. Zo ja, dan kan het probleem worden veroorzaakt door een defect USB-apparaat.

3. Controleer de USB-poort: Sluit het USB-apparaat aan op een andere poort op uw pc en als deze werkt, is die specifieke USB-poort mogelijk defect. U kunt dit ook controleren door een ander USB-apparaat op de defecte poort aan te sluiten. Als het een stroomstootfout geeft, zit het probleem mogelijk in de USB-poort.

  Moo0-bestandsmonitor geeft bestandswijzigingen in realtime weer en registreert het [Windows]

4. Controleer de USB-kabel: als u een USB-kabel gebruikt om een ​​USB-apparaat aan te sluiten en u wordt geconfronteerd met een stroomstootfout, dan kan dit probleem het gevolg zijn van een defecte USB-kabel met ongelijke stroomverdeling of fysieke schade. Controleer de USB-kabel goed op sneden of andere schade. Verbind het met een ander USB-apparaat en probeer een andere USB-kabel te gebruiken als de fout zich blijft voordoen.

5. Controleer de voeding: zorg ervoor dat uw pc voldoende voeding heeft. Controleer of de spanning constant is en niet erg laag en als u UPS gebruikt, zorg er dan voor dat deze goed werkt en met de juiste en compatibele hardware.

Als u nog steeds te maken heeft met een stroomstoot op het Windows 10-probleem met de USB-poort, is dit waarschijnlijk een softwaregerelateerd probleem. Volg de onderstaande methoden om dat op te lossen.

Methode 2: Probleemoplosser voor hardware en apparaten uitvoeren

Een van de gemakkelijkste manieren om stroompieken op het Windows 10-probleem met de USB-poort op te lossen, is door de in Windows ingebouwde probleemoplosser voor hardware en apparaten te gebruiken. Het wordt gebruikt om veel soorten problemen met hardware op Windows 10 pc te detecteren en op te lossen. U kunt de probleemoplosser voor hardware uitvoeren door onze handleiding voor het uitvoeren van de probleemoplosser voor hardware en apparaten te volgen.

  Hoe de iPhone te repareren die niet wordt weergegeven in Verkenner in Windows

Methode 3: USB-stuurprogramma’s bijwerken

Mogelijk hebt u te maken met een stroomstoot op het Windows 10-probleem met de USB-poort als gevolg van verouderde USB-stuurprogramma’s. Door uw apparaatstuurprogramma’s bij te werken, wordt het compatibel met het systeem. Het lost ook alle problemen op die aanwezig waren in de vorige versie van het USB-stuurprogramma. U kunt het apparaatstuurprogramma bijwerken door onze gids over het bijwerken van apparaatstuurprogramma’s op Windows 10 te volgen.

Methode 4: stuurprogramma-updates terugdraaien

Een andere manier om stroompieken op het Windows 10-probleem met de USB-poort op te lossen, is door een eerdere versie van USB-stuurprogramma’s te gebruiken. Soms is een nieuwe update van stuurprogramma’s mogelijk niet compatibel of hebben ze een aantal niet-geïdentificeerde problemen. Kies een oude versie van USB-stuurprogramma uit de tijd dat u dit probleem niet had en het zou kunnen werken zoals het vroeger deed. Volg hiervoor onze gids voor Rollback-stuurprogramma’s op Windows 10.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u de stroompiek op de USB-poort Windows 10 hebt kunnen oplossen. Laat ons weten welke methode het beste voor u werkte. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze in het opmerkingengedeelte plaatsen.

gerelateerde berichten