Herstel Windows 10 toegewezen stations die niet worden weergegeven in programma’s

Het delen van gegevens van de ene computer naar de andere is vrij eenvoudig te proberen. Niet alleen dit, maar u kunt nu ook eenvoudig gegevens van een systeem naar een externe computer delen. Dit is mogelijk met een toegewezen schijf die in feite een snelkoppeling is naar een gedeelde map op een externe computer of een server die de toegang tot de bestanden net zo maakt als het gebruik van een harde schijf. Een toegewezen station is ook bekend als een netwerkstation waarbij mappen, bestanden en zelfs een volledig opslagstation op een Windows-computer worden toegewezen. Als u echter problemen heeft ondervonden met het in kaart brengen van een schijf, bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben vandaag een perfecte gids voor u waarmee u Windows 10 toegewezen stations kunt repareren die niet in programma’s worden weergegeven. Netwerkschijf die niet wordt weergegeven, is een veelvoorkomend probleem voor Windows-gebruikers en kan met enkele eenvoudige oplossingen worden opgelost. Als u Windows 10 niet kunt toewijzen, zullen we u ook informeren over de redenen daarvoor. Laten we dus meteen beginnen met ons informatieve document en leren hoe u een probleem met een netwerkstation in Windows 10 kunt oplossen.

Hoe Windows 10 toegewezen stations te repareren die niet worden weergegeven in programma’s

Lees verder om oplossingen te vinden voor het niet verschijnen van een netwerkschijf ramen PC-probleem.

Symptomen van netwerkschijf verschijnen niet

Meestal doen zich problemen met het in kaart brengen van een schijf voor tijdens het delen van gegevens of het opslaan op een ander apparaat. Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende symptomen die u kunt tegenkomen op toegewezen stations die niet worden weergegeven:

  • Windows-gebruikers kunnen tijdens het delen van gegevens de verdwijning van de schijf van de in kaart gebrachte locatie tegenkomen.
  • Toegewezen schijf wordt soms ook niet weergegeven in Windows Verkenner en XYplorer.
  • Problemen met het verschijnen van netwerkschijven kunnen ook worden aangetroffen in verschillende andere toepassingen, zoals Primavera P6 Enterprise Project Portfolio.
  • Een ander symptoom van dit probleem doet zich voor bij het genereren van PDF-bestanden vanuit de software op Windows.
  • Windows ondervindt dit probleem ook wanneer Gebruikersaccountbeheer is ingeschakeld.
  Fix Netflix-fout F7121 1331 P7 in Windows 10

Wat zijn de oorzaken dat Windows 10 toegewezen stations niet worden weergegeven in programma’s?

Er zijn een paar redenen die het probleem veroorzaken dat toegewezen schijven niet worden weergegeven:

  • Een van de belangrijkste redenen achter dit probleem is het gebruik van Gebruikersaccountbeheer (UAC). Gebruikers die de neiging hebben om de schijf zonder beheerdersrechten in kaart te brengen, zijn kwetsbaarder voor het ervaren van een netwerkschijf die geen verbinding maakt met het apparaatprobleem.
  • De volgende reden die in dit geval prominent aanwezig is, is het gebruik van Verkenner. Bij het in kaart brengen van de schijf als beheerder worden niet alle standaard gebruiksrechten gedeeld.
  • Het probleem kan zich ook voordoen als de netwerkstations in de sessie van de gebruiker worden toegewezen (via GPO of handmatig via netgebruik).
  • Het probleem kan ook worden veroorzaakt als de huidige gebruiker lokale beheerdersrechten heeft en de app probeert uit te voeren in de modus Uitvoeren als beheerder.

Meestal wordt het probleem met de netwerkschijf weergegeven vanwege de manier waarop deze wordt geopend. Er zijn een paar methoden die u kunt proberen om dit probleem op te lossen met betrekking tot beheerdersrechten, bestandsverkenner en meer.

Methode 1: registersleutels wijzigen

Met behulp van Gebruikersaccountbeheer (UAC) van Microsoft krijgen gebruikers een melding of ze systeembestandsautorisatie of een harde schijf voor toepassingen moeten gebruiken. Als u standaard gebruikersrechten gebruikt om de Shell uit te voeren, kunt u de toegewezen stations niet zien. Dit komt door de beheerdersrechten die tijdens de configuratie zijn gebruikt. Om dit probleem op te lossen, kunt u de onderstaande stappen proberen:

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + R-toetsen om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ vervolgens regedit en druk op Enter om de Register-editor te starten.

3. Navigeer naar het volgende locatiepad voor de sleutelmap.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem.

4. Maak nu in dit adres een DWORD-waarde aan door met de rechtermuisknop te klikken en een sleutel te selecteren.

5. Geef de nieuwe waarde nu de naam EnableLinkedConnections en stel de waardegegevens in op 1. Deze actie helpt u om de beheerder in te schakelen in het gebruikersformulier Admin Approval Mode en User Account Control (UAC).

6. Klik ten slotte op OK om de nieuwe waarde op te slaan, de Register-editor af te sluiten en uw apparaat opnieuw op te starten.

  Fix Zoom ongeldige vergadering-ID-fout in Windows 10

Methode 2: netwerkproxy-instellingen configureren

Nadat u het probleem met de UAC-beheerdersrechten hebt opgelost, bestaat de volgende oplossing uit het configureren van netwerkproxy-instellingen en het helpen van Windows bij het herkennen van de netwerkschijfverbinding, wat u uiteindelijk zal helpen bij het oplossen van een probleem met het niet toewijzen van een netwerkstation in Windows 10.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om de app Instellingen te starten.

2. Kies nu de optie Netwerk en internet in Instellingen.

3. Klik vervolgens op Adapterinstellingen wijzigen in het linkerdeelvenster.

4. Klik met de rechtermuisknop op de optie Ethernet 2 en selecteer Eigenschappen.

5. Klik nu op het tabblad Netwerken op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en selecteer Eigenschappen.

6. Zorg er nu voor dat u Automatisch een IP-adres verkrijgen en Automatisch een DNS-serveradres verkrijgen selecteert.

7. Ga nu terug naar de startpagina van Netwerk en internet en klik op Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen.

8. Zorg er vervolgens voor dat onder het privégedeelte de netwerkdetectieoptie is ingeschakeld.

9. Zo niet, zet hem dan aan en klik onderaan op Wijzigingen opslaan.

Methode 3: SMB-functies inschakelen

De volgende methode om te voorkomen dat het netwerkstation niet wordt weergegeven, is door SMB-functies op uw Windows 10-pc in te schakelen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en klik op Openen.

2. Start Programma’s en onderdelen via het configuratiescherm van uw pc.

3. Klik op de optie Windows-functies in- of uitschakelen in het zijpaneel.

4. Selecteer nu de optie SMB 1.0/CIFS File Sharing Support en klik op OK.

5. Start uw computer opnieuw op om ervoor te zorgen dat de wijzigingen zijn toegepast.

Methode 4: Verborgen items inschakelen

U kunt ook proberen verborgen items op uw pc in te schakelen voor het geval uw bestanden en mappen verborgen zijn op de NAS-schijven. Als dit het geval is, toont uw netwerk ze mogelijk niet allemaal. Schakel daarom Verborgen items in om de NAS-schijf te wissen die niet wordt weergegeven op de netwerkverbinding en om de toegewezen schijf zichtbaar te maken.

1. Start de File Explorer-app op uw pc door de Windows + E-toetsen samen in te drukken.

2. Klik nu bovenaan op het tabblad Weergave.

3. Vink vervolgens het vakje voor Verborgen items aan.

Methode 5: gebruik software van derden

De laatste methode die betrouwbaar is en u kan helpen bij het repareren van Windows 10 toegewezen stations die niet in programma’s worden weergegeven, is het gebruik van software van derden. Als geen van de hierboven genoemde methoden helpt, kunt u proberen alle gegevens op de harde schijf te formatteren. Een software of applicatie van derden kan u helpen bij het herstellen van alle verloren gegevens zonder extra moeite. Om dit te doen, kunt u de hulp inroepen van onze gids over 9 beste gratis software voor gegevensherstel (2022).

  Hoe de Bad_Module_Info-fout op Windows 10 op te lossen?

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Waarom verschijnen de meeste toegewezen stations niet in alle mappen?

Ans. De belangrijkste reden waarom toegewezen schijven niet in alle mappen verschijnen, is dat alle mappen verborgen zijn in de NAS en andere apparaten.

Q2. Waarom wordt de netwerkschijf niet weergegeven in mijn Windows 10?

Ans. Als een netwerkschijf niet wordt weergegeven op uw Windows-pc, kan dit komen door mappen die op de NAS zijn verborgen.

Q3. Waarom maken netwerkschijven geen verbinding?

Ans. Verbindingsproblemen met netwerkschijven ontstaan ​​door Gebruikersaccountbeheer (UAC) dat voorkomt dat de schijf wordt weergegeven om het apparaat te beschermen tegen schadelijke programma’s.

Q4. Hoe kan ik de netwerkverbinding herstellen?

Ans. U kunt de netwerkverbinding op verschillende manieren eenvoudig herstellen. U kunt beginnen met het opruimen van de fysieke obstakels en vervolgens de internetrouter opnieuw opstarten. U kunt ook proberen Windows bij te werken en de DHCP-instellingen te optimaliseren.

Q5. Hoe kan ik een toegewezen schijf repareren?

Ans. U kunt een toegewezen station repareren door twee scripts te ontwikkelen en uit te voeren via de map Opstarten. Als u toegang nodig hebt tot het Active Directory-domein, kunt u de instellingen voor Groepsbeleid opnieuw configureren.

***

We hopen dat onze gids over het repareren van Windows 10 toegewezen stations die niet in programma’s worden weergegeven, u heeft geholpen met de redenen achter dit probleem en verschillende manieren waarop u het kunt oplossen. We hebben geprobeerd alle mogelijke oplossingen voor het probleem met de toegewezen schijf in het document te behandelen. Als u andere vragen in gedachten heeft of suggesties wilt geven, kunt u deze in de opmerkingen hieronder plaatsen.

gerelateerde berichten