Herstel Windows 10 Volume te laag

Soms kunt u analyseren dat uw Windows 10-volumeniveaus het hoogst zijn, maar toch is het volume erg laag. Dit is een veel voorkomend probleem dat slim moet worden opgelost. In dit artikel hebben we een lijst met redenen en methoden die het probleem met het te lage Windows-volume oplossen. Hoop dat dit voor jou werkt! Lees dus verder om het computervolume te laag te maken op Windows 10.

Hoe Windows 10 Volume te laag te repareren

Als u geconfronteerd wordt met een te laag laptopvolume op Windows 10 terwijl u geniet van de audio-inhoud van uw pc, is de meest waarschijnlijke reden te wijten aan incompatibele audio-instellingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen die bijdragen aan een te laag laptopvolume bij een Windows 10-probleem.

 • Gedempt of laag volume.
 • Functies voor audioverbetering ingeschakeld op pc.
 • Verouderde audiostuurprogramma’s in computers.
 • Beschadigde kabels, stekkers en luidsprekers.
 • Toegang tot de microfoon wordt niet verleend.
 • Verouderd Windows-besturingssysteem.
 • Verouderde/incompatibele audiostuurprogramma’s.
 • Aanwezigheid van corrupte bestanden op pc.
 • Er zijn maar weinig essentiële Windows Audio-services die niet zijn ingeschakeld.

Ga nu verder naar het volgende gedeelte om het probleem met het laptopvolume te laag Windows 10 op te lossen. We zullen de methoden voor probleemoplossing bespreken waarmee u het probleem met een te laag volume van Windows 10 kunt oplossen. Implementeer de methoden in dezelfde volgorde om perfecte resultaten te krijgen.

Voorafgaande controles

Voordat u naar de geavanceerde methoden voor probleemoplossing gaat, kunt u met een paar eenvoudige hacks het computervolume te laag Windows 10 binnen enkele klikken herstellen. Als u geen oplossing krijgt, gaat u naar het volgende gedeelte.

1. Start uw pc opnieuw op en eventuele tijdelijke problemen met de computer worden opgelost.

2. Zorg voor een goede internetverbinding, aangezien audio-inhoud van hoge kwaliteit een voldoende bandbreedte vereist. U kunt audioproblemen ondervinden wanneer u zich midden in een video-/audiobestand bevindt als een deel van de datapakketten verloren gaat vanwege onvoldoende bandbreedte.

3. Zorg ervoor dat u een microfoon van hoge kwaliteit gebruikt en deze stevig op uw pc is geplaatst.

4. Zorg ervoor dat u zich niet in een lawaaierige omgeving bevindt met verkeersgeluiden of menigtegeluiden op de achtergrond. Zo voorkom je dat je stem vervaagt.

Methode 1: Vervang beschadigde kabels

Het is tijd om te controleren of er externe schade is aan de externe luidsprekers, microfoon en andere audioapparaten die bijdragen aan het probleem.

1. Controleer kabels op losse verbindingen en of alle andere kabels zijn aangesloten of niet.

2. Zorg ervoor dat alle andere kabels en snoeren in de juiste aansluiting zijn gestoken. Neem contact op met de hardwarefabrikant als u niet zeker bent van de juiste aansluitingen.

3. Controleer de volumeniveaus en of de stroom is ingeschakeld.

4. Als u ook een hoofdtelefoon heeft aangesloten, koppelt u deze los en controleert u of dit helpt.

Methode 2: Selecteer het juiste afspeelapparaat

Als u meer dan één audio-uitvoerapparaat gebruikt, controleer dan wanneer het apparaat als uitvoerapparaat wordt gebruikt. Volg de onderstaande stappen om de audio-uitvoer te controleren.

1. Klik op het Speakers-pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm.

2. Klik op het pijlpictogram om de lijst met op de computer aangesloten audioapparaten uit te vouwen.

3. Selecteer het audioapparaat (van uw voorkeur) en zorg ervoor dat de audio wordt afgespeeld via het geselecteerde apparaat.

  Padomgevingsvariabelen instellen in Windows 10

Ga verder met de volgende methode als uw probleem hiermee niet is opgelost.

Methode 3: Geluidsapparaat inschakelen

Bij deze methode moet u controleren of de geluidsinstellingen correct zijn en compatibel zijn met het audioapparaat dat u gebruikt. Dit helpt u om het Windows 10-probleem met het laptopvolume te laag op te lossen door de onderstaande stappen te volgen.

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Luidsprekers in de rechterbenedenhoek van het scherm en klik op Volumemixer openen.

2. Nu wordt een reeks volumeregelaars geopend. Zorg ervoor dat niet alle volumeniveaus zijn gedempt. Als u een rode cirkel met een lijn vindt, schakelt u het volumeniveau weer in.

3. Houd nu de Windows + I-toetsen samen ingedrukt om de Windows-instellingen te openen.

4. Klik op Systeem.

5. Klik vervolgens op Geluid in het linkerdeelvenster en klik op Apparaateigenschappen onder het menu Uitvoer.

6. Zorg ervoor dat het vakje Uitschakelen niet is aangevinkt.

7. Herhaal stap 5-6 voor invoerapparaten zoals afgebeeld.

Controleer of u het probleem met het te lage volume van Windows 10 hebt opgelost.

Methode 4: Voer de probleemoplosser voor audio uit

Uw pc bevat een ingebouwde tool voor probleemoplossing om eventuele problemen en fouten die automatisch optreden, op te lossen. De audioapparaten die op uw computer zijn aangesloten en de ingebouwde audioapparaten worden gescand. Volg onze gids De probleemoplosser voor hardware en apparaten uitvoeren om problemen op te lossen om alle audiogerelateerde hardwareproblemen op uw pc op te lossen. U kunt de probleemoplosser voor audio ook afzonderlijk uitvoeren volgens de instructies in onze handleiding De probleemoplosser voor Windows Update uitvoeren, maar zorg ervoor dat u de optie Audio afspelen selecteert zoals afgebeeld.

Methode 5: Programma’s sluiten met audio

Om het probleem op te lossen, als het audiohulpprogramma wordt gebruikt door andere programma’s op uw Windows 10-pc, wordt u geadviseerd om alle andere programma’s of toepassingen die op de achtergrond worden uitgevoerd een voor een te sluiten of ze te dwingen af ​​te sluiten met behulp van Taakbeheer. Volg hiervoor onze handleiding over het beëindigen van een taak in Windows 10.

Methode 6: Audiotoegang toestaan

Als de applicatie waarmee u de audio hoort niet in de lijst staat, kunt u geen audio-inhoud horen. Zorg er daarom voor dat de audio-instellingen voor uw app op uw pc zijn ingeschakeld door de onderstaande stappen te volgen.

1. Start Windows-instellingen door de Windows + I-toetsen tegelijk in te drukken.

2. Klik op Privacy.

3. Blader hier naar beneden in het linkerdeelvenster en klik op de optie Microfoon. Zorg ervoor dat Apps toegang krijgen tot uw microfoon is ingeschakeld.

Opmerking: Start Geluidsinstellingen vanuit het zoekmenu en selecteer het juiste invoerapparaat (Microfoon (2-High Definition Audio Device)) als standaard.

Controleer of je mijn laptopvolume te laag hebt opgelost Windows 10-probleem.

Methode 7: Standaard audioapparaat instellen

Zorg ervoor dat u controleert of een audioapparaat, zoals een koptelefoon of luidsprekers, als standaardapparaat is ingesteld. Stel dat u een externe monitor (die geen ingebouwde luidsprekers heeft) op uw pc aansluit. Als deze monitor is ingesteld als standaard uitvoerapparaat, kunt u geen geluid horen. Stel uw audioapparaat in als het standaardapparaat volgens de onderstaande instructies om het probleem met het te lage laptopvolume in Windows 10 op te lossen.

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Luidsprekers in de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteer de optie Geluiden.

2. Schakel over naar het tabblad Afspelen en klik met de rechtermuisknop op het audioapparaat dat u als standaardapparaat wilt instellen.

3. Selecteer de optie Instellen als standaardapparaat zoals gemarkeerd en klik op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 8: Geluidskaart opnieuw inschakelen

U kunt het probleem met het te lage volume van Windows 10 eenvoudig oplossen door de geluidskaart opnieuw op te starten zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Druk op de Windows-toets en typ Apparaatbeheer en klik op Openen.

  Hoe Windows 10 te repareren Alle instellingen bij aanmeldingsfout wissen

2. Vouw de controllers voor geluid, video en games uit door erop te dubbelklikken.

3. Klik met de rechtermuisknop op uw geluidskaart en selecteer de optie Apparaat uitschakelen.

4. Bevestig nu de prompt door op Ja te klikken en uw pc opnieuw op te starten. Herhaal dan stap 1-2.

5. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw geluidskaart en selecteer de optie Apparaat inschakelen.

6. Probeer nu een geluid in uw app af te spelen en controleer of het probleem is opgelost of niet.

Methode 8: Audioverbeteringen uitschakelen

Als het geluid van lage kwaliteit of ruis lijkt te zijn, wordt u geadviseerd de samplefrequentie te wijzigen. Een bemonsteringsfrequentie met een lage frequentie veroorzaakt een te laag computervolume Windows 10-problemen, maar u kunt een bemonsteringsfrequentie met een hogere frequentie selecteren door de onderstaande stappen te volgen.

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Luidsprekers in de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteer de optie Geluiden.

2. Schakel over naar het tabblad Afspelen en selecteer het audioapparaat gevolgd door de knop Eigenschappen.

3. Schakel vervolgens over naar het tabblad Geavanceerd en zorg ervoor dat u in het vervolgkeuzemenu onder Standaardindeling het hoogste frequentiebereik selecteert (24 bit, 48000 Hz).

Opmerking: zorg ervoor dat de optie Audioverbeteringen uitschakelen is uitgeschakeld onder Signaalverbeteringen.

6. Klik op Toepassen en vervolgens op OK om de wijzigingen op te slaan. Controleer of u het laptopvolume opnieuw te laag vindt Windows 10. Als dat het geval is, past u verschillende niveaus van frequentiebereiken aan door deze stappen te herhalen en te bevestigen welk bereik het computervolume te laag oplost bij het Windows 10-probleem.

Methode 9: Corrupte bestanden herstellen

Een paar essentiële bestanden en programma’s moeten op uw pc werken. Maar als ze corrupt of verkeerd geconfigureerd zijn, zult u te maken krijgen met mijn laptopvolume is te laag Windows 10-problemen. Het kan echter worden gerepareerd met behulp van de ingebouwde hulpprogramma’s van uw Windows 10-pc, namelijk System File Checker en Deployment Image Servicing and Management. Lees onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 en volg de instructies om al uw corrupte bestanden te herstellen.

Wacht tot de opdrachten zijn uitgevoerd en controleer of u het probleem met mijn laptopvolume te laag hebt opgelost.

Methode 10: Audioservices opnieuw starten

Enkele van de essentiële Windows-audioservices helpen u te voorkomen dat het Windows 10-volume te laag is. Als deze services zijn uitgeschakeld, kunt u verschillende conflicten tegenkomen. Start een paar essentiële audioservices opnieuw zoals hieronder wordt aangegeven om dit probleem op te lossen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Services en klik op Als administrator uitvoeren.

2. Scroll naar beneden en dubbelklik op de Windows Audio-service.

3. Selecteer nu in het nieuwe pop-upvenster het Opstarttype op Automatisch, zoals afgebeeld. Klik op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan.

Opmerking: Als de servicestatus Gestopt is, klikt u op de knop Start. Als de servicestatus Actief is, klikt u op Stoppen en opnieuw starten.

4. Herhaal al deze stappen voor andere Windows-services zoals Windows Audio Endpoint Builder en Remote Procedure Call (RPC).

Methode 11: Exclusieve toegang voor audioapparaat weigeren

Als u echter worstelt met een te laag computervolume met Windows 10, moet u ervoor zorgen dat geen enkel ander programma de exclusieve controle over uw audioapparaat overneemt. Volg de onderstaande stappen om de besproken functie uit te schakelen.

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Luidsprekers en selecteer de optie Geluiden.

2. Selecteer uw audioapparaat en klik op de knop Eigenschappen.

3. Zorg ervoor dat op het tabblad Algemeen de optie Apparaatgebruik is ingesteld op Dit apparaat gebruiken (inschakelen) zoals weergegeven. Klik op Toepassen en OK als u wijzigingen heeft aangebracht.

4. Schakel over naar het tabblad Geavanceerd en zorg ervoor dat onder het menu Exclusieve modus de volgende opties zijn uitgeschakeld.

 • Toestaan ​​dat apps de exclusieve controle over dit apparaat overnemen.

 • Geef exclusieve modustoepassingen prioriteit.

Opmerking: zodra u het vinkje bij Applicaties toestaan ​​om exclusieve controle over dit apparaat te nemen uitschakelt, wordt de optie Toepassingen in exclusieve modus voorrang geven automatisch uitgeschakeld.

5. Klik ten slotte op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan. Nu zou u het Windows 10-probleem met het laptopvolume te laag hebben opgelost.

Methode 12: Audiostuurprogramma’s bijwerken

Verouderde en incompatibele audiostuurprogramma’s resulteren altijd in een te laag volume in Windows 10. Zorg ervoor dat u een bijgewerkte versie van audiostuurprogramma’s gebruikt en als uw computer niet over de nieuwste stuurprogramma’s beschikt, wordt u geadviseerd deze bij te werken volgens de instructies in onze handleiding Realtek HD Audio-stuurprogramma’s bijwerken in Windows 10.

Nadat u uw audiostuurprogramma’s naar de nieuwste versie hebt bijgewerkt, controleert u of u het Windows 10-probleem met het laptopvolume te laag hebt opgelost.

Methode 13: Windows bijwerken

Eventuele nieuwe Microsoft-updates die in afwachting zijn om op uw pc te worden geïnstalleerd, dan kunnen een paar bugs en problemen niet op uw computer worden opgelost. Door Windows 10-computers bij te werken, kunt u het Windows 10-probleem met een te laag laptopvolume oplossen. Volg onze gids over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10.

Controleer of het computervolume te laag is in het Windows 10-probleem of niet.

Methode 14: Audiostuurprogramma’s terugdraaien

Soms kan de huidige versie van audiostuurprogramma’s audioconflicten veroorzaken en in dit geval moet u eerdere versies van geïnstalleerde stuurprogramma’s herstellen. U kunt uw computerstuurprogramma’s eenvoudig terugzetten naar hun vorige staat door onze gids te volgen Hoe u stuurprogramma’s kunt terugdraaien op Windows 10.

Methode 15: Audiostuurprogramma’s opnieuw installeren

U wordt geadviseerd om incompatibele apparaatstuurprogramma’s alleen opnieuw te installeren als u geen oplossing kunt krijgen door ze bij te werken. Door een toepassing van derden te gebruiken, kunt u audiostuurprogramma’s opnieuw installeren of door de stappen handmatig uit te voeren volgens de instructies in onze handleiding Drivers verwijderen en opnieuw installeren op Windows 10

Nadat u de audiostuurprogramma’s opnieuw hebt geïnstalleerd, controleert u of u de audio in uw Windows 10 kunt horen.

Methode 16: Conflicterende app repareren en resetten

Als geen van de methoden u heeft geholpen het probleem met het te lage volume van Windows 10 op te lossen, maar u de audio in andere apps op uw pc kunt horen, is er een mogelijkheid dat uw audio-app die is gedownload van de Microsoft Store ergens in conflict is. Dus, in dit geval, repareer of reset de app indien mogelijk om het probleem op te lossen.

Opmerking: in deze handleiding worden stappen voor het repareren en resetten van Minecraft-draagraketten gedemonstreerd. Volg de stappen op basis van je spel.

1. Druk op de Windows-toets en typ Minecraft Launcher en klik op App-instellingen.

3. Scroll naar beneden in het scherm Instellingen en klik op de optie Repareren.

Opmerking: uw app-gegevens worden niet beïnvloed tijdens het repareren van Minecraft Launcher.

4. Controleer of je het audioprobleem hebt opgelost. Als dit niet het geval is, klikt u op de optie Reset.

Opmerking: als u Minecraft Launcher reset, worden de app-gegevens verwijderd.

5. Start ten slotte uw pc opnieuw op. Maar als u hetzelfde tegenkomt, probeer dan de app opnieuw te installeren als laatste optie.

Methode 17: Systeemherstel uitvoeren

Als geen van de methoden u heeft geholpen, is de enige overgebleven optie om uw computer naar de vorige versie te herstellen. Volg hiervoor onze handleiding over het gebruik van Systeemherstel op Windows 10 en implementeer de instructies zoals getoond.

Controleer na het herstellen van uw Windows 10-pc of het probleem met het vaste computervolume te laag is met Windows 10.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u het probleem met een te laag volume van Windows 10 kon oplossen. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten