Het beste streamingapparaat kiezen

Streamingapparaten zijn een essentieel onderdeel geworden van onze entertainmentunit, of u nu thuis bent of zelfs op kantoor. Bij het kiezen tussen Google TV en Roku kan het moeilijk zijn, omdat beide een aantal krachtige functies hebben die je niet kunt negeren.

Ik heb alle informatie over beide gadgets opgezocht en heb duizenden recensies op internet doorgenomen. Om je leven gemakkelijker te maken, heb ik deze gedetailleerde gids gemaakt die alles behandelt wat je moet weten over beide streamingplatforms.

Op basis van factoren zoals videokwaliteit, beschikbare apps, gebruikersinterface en kosten, kunt u bepalen welke de beste voor u is.

Blijf bij ons tot het einde; dit wordt interessant en informatief.

Google TV – Een korte samenvatting

Google TV is een streamingapparaat dat voor veel ophef heeft gezorgd in de streamingwereld. Met de lancering in 2020 concurreert het met enkele van de grootste namen in de branche, zoals Roku TV, Apple en Fire TV.

Een van de opvallende kenmerken die ik van Google TV vond, zijn de mogelijkheden voor het verzamelen van inhoud. Het apparaat brengt content van verschillende streamingdiensten samen, waardoor het gemakkelijk is om mijn favoriete films en tv-programma’s te vinden en te bekijken. Bovendien biedt Google TV gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van kijkgeschiedenis en voorkeuren.

Google TV bevat zijn spraakbesturingsmogelijkheden via Google Assistant. Je kunt dit gebruiken om naar je favoriete tv-programma’s, liedjes op YouTube te zoeken, van kanaal te veranderen en nog veel meer door het gewoon aan de assistent te vragen.

Bovendien bieden ze meer dan 10.000 apps, waaronder Disney+, YouTube Music, Spotify, enz.

Roku – Een briefing

Roku is een van mijn favorieten, gezien zijn uitzonderlijke reeks functies en zijn dominantie op de markt gedurende tientallen jaren. De Roku-tv is voorzien van het Roku-besturingssysteem met een vrij eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface. Het brengt maatwerk naar uw handen waar u op uw startscherm kunt beslissen.

U kunt ervoor kiezen om door uw favoriete streamingkanalen te navigeren, de achtergronden te wijzigen en heeft zelfs toegang om uw eigen screensaver te maken. Het belangrijkste feit dat gebruikers vaak de voorkeur geven aan Roku TV, is dat u direct toegang krijgt tot meer dan 350+ gratis live tv-kanalen op The Roku Channel.

Een van de beste aspecten van Roku is de eenvoud. Met een paar simpele klikken stel je alles in op je tv. Of je nu een kabel installeert of gewoon Netflix wilt streamen, met de begeleide installatie zit je goed.

  7 Vim-editors voor betere productiviteit in 2022

Bovendien hebben de meeste Roku-streamingapparaten een resolutie van 4K. Je kunt zelfs de 8K Roku-tv kopen en genieten van de levenslange ervaring van het streamen van je favoriete programma’s en films.

Google TV versus Roku

We weten nu een korte uitleg over zowel Google TV als Roku. Van hun oorsprong tot het scala aan apparaten en functies die ze de gebruikers te bieden hebben. Het kiezen van een van beide kan echter een moeilijke taak zijn.

Laten we naar de onderstaande tabel kijken en het grote verschil tussen Google TV en Roku begrijpen.

FunctiesGoogle TVRoku TVGebruikersinterfaceModerne en intuïtieve interfaceEenvoudige en gebruiksvriendelijke interfaceStembesturingJaJaStartschermGepersonaliseerd startscherm met suggestiesGepersonaliseerde startscherm met favoriete kanalenKwaliteit van inhoudOndersteunt 4K- en HDR-inhoudOndersteunt 4K- en 8K-inhoudKanalenOndersteunt grote streamingdienstenOndersteunt grote streamingdiensten Live TV800+ gratis tv-kanalen350+ gratis live tv-kanalenMobiele appBiedt een mobiel app voor afstandsbedieningBiedt een mobiele app voor afstandsbediening

Google TV versus Roku-gebruikersinterface

Hoewel zowel Google TV als Roku meerdere vergelijkbare functies hebben, ondersteunen ze allebei spraakbesturing, mobiele apps en nog veel meer. Er zijn echter grote verschillen die de een beter maken dan de ander.

Google TV biedt een intuïtievere interface en werkt soepel met uw Android TV, Chromecast en andere streamingapparaten. Ze hebben meer dan 10.000 apps en kanalen beschikbaar voor gebruik.

Evenzo heeft Roku TV een eenvoudigere, gebruiksvriendelijke interface waarvoor geen handleiding nodig is om het te begrijpen. Je hebt alle apps direct op je scherm en je kunt erop klikken om te beginnen met streamen.

Google TV versus Roku – Startscherm

Google TV biedt je een startscherm waar je meerdere aanbevelingen van Google zelf kunt bekijken via meerdere apps zoals YouTube, Netflix, Prime, etc. Je kunt onderstaande afbeeldingen bekijken waar Google de voorkeur aan heeft gegeven.

Dezelfde reeks functies is nergens te vinden op Roku. Zoals gezegd ziet alles er vrij eenvoudig en gesorteerd uit. Sommigen vinden de eenvoud aantrekkelijk; de aanbevelingen zijn echter handig als u iemand zoals ik bent die altijd in de war is over wat u moet bekijken.

Google TV versus Roku – Extra functies

We spraken over de belangrijkste kenmerken die we konden vinden en waarover bijna iedereen praat en vergelijkt. Er zijn echter bepaalde toegevoegde functies die u moet kennen.

Google TV is beschikbaar op uw Chromecast, Smart TV’s en op uw Android- en iOS-smartphones.

  • Je kunt je Google TV gebruiken als wallpaper aan de muur. Wanneer u voor langere tijd inactief bent, kunt u afbeeldingen toevoegen uit uw galerij, Google Earth, illustraties, enz.
  • Cast elke film, tv-show, video, etc. van je telefoon naar de tv.
  • Bedien je smarthome-apparaten en bekijk ze op de tv.
  • Gebruik je smartphone als afstandsbediening.
  • Sluit een camera aan en bekijk het videogesprek op het grote scherm.

Roku daarentegen is beschikbaar op de Roku TV, Streaming Players en zelfs op de mobiele telefoon. Hier zijn enkele toegevoegde functies.

  • Cast foto’s en video’s op tv met een mobiele app
  • Verander achtergronden en geheime screensavers
  • Biedt automatische software-updates
  • Bekijk gratis inhoud op Roku Channel op alle apparaten
  • Smart TV gebouwd door Roku met Roku OS
  Met WinTrezur kunt u foto's versleutelen en een afbeelding instellen als wachtwoord

Voordelen van het gebruik van Google TV

Google TV heeft wel invloed als het gaat om het kiezen tussen meerdere andere streamingdiensten. Je hebt een enorme bibliotheek met apps en kanalen; het is toegankelijk via uw mobiel en andere streaming-apparaten, en nog veel meer. Maar dit is niet alles.

Ik heb de voordelen van het gebruik van Google TV opgesomd die de zaken wellicht duidelijker maken.

Moderne en intuïtieve interface

De Google TV-interface is visueel verbluffend en ziet er zeer intuïtief uit. Via de afstandsbediening navigeer je eenvoudig door honderden apps en content op het scherm.

Het beste deel van het gebruik van Google TV is dat Google op basis van uw zoekgeschiedenis en het bekijken van inhoud u soortgelijke programma’s of films rechtstreeks op het scherm zal voorstellen.

Spraakbesturing

Spraakbesturing is erg handig als u op zoek bent naar een handsfree ervaring terwijl u door inhoud bladert.

Welnu, je hebt rechtstreeks toegang tot de Google Assistent via je afstandsbediening en kunt spraakopdrachten gebruiken om naar je favoriete kanaal te zoeken, de bediening aan te passen en nog veel meer.

Inhoudskwaliteit

Google TV ondersteunt zowel 4K- als HDR-inhoud. Het hangt af van het apparaat waarop u de inhoud streamt die de kwaliteit zal bepalen. Als u Chromecast (4K) gebruikt, kunt u een resolutie tot 4K krijgen voor tv-programma’s, films, enz.

Evenzo, als u Chromecast (HDR) gebruikt, heeft u alleen toegang tot inhoud met een resolutie tot 1080p. Over het algemeen is het een win-win aan beide kanten, aangezien beide even geweldig zijn.

Samengestelde aanbevelingen

Afgezien van de uitzonderlijke gebruikersinterface, biedt Google TV ook uw samengestelde aanbevelingen. U kunt doorgaan met het kijken naar uw favoriete programma’s en films zonder dat u de app elke keer hoeft te openen.

Al je bekeken programma’s staan ​​klaar op het startscherm voor alle streaming-apps en -platforms. Het biedt gepersonaliseerd entertainment op basis van wat u hebt bekeken en bekeken. Maak eenvoudig uw profiel aan en open het. Nu is al uw inhoud voor u. Hetzelfde kan ook voor kinderen worden gedaan.

Bouw je WatchList op

Ik heb de gewoonte om op Google te zoeken naar elke show waarvan ik denk dat ik die moet bekijken. Met Google TV heb ik mijn eigen volglijst gemaakt tijdens het browsen en onderzoeken op mijn telefoon.

Het enige dat u hoeft te doen, is Kijklijst kiezen naast de informatie van dat tv-programma en uw keuzes worden gesynchroniseerd op alle platforms, zoals mobiele apps, tv en Google Zoeken.

Voordelen van het gebruik van Roku

Roku is hier nu al tientallen jaren en de voordelen van het gebruik van de Roku TV zijn onmetelijk. Ik heb er echter een aantal hieronder vermeld op basis van mijn ervaring. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen die u kunt behalen met Roku.

  Wat is Adobe Creative Cloud en is het het waard?

Eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface

Door eenvoud lijkt alles perfect. Terwijl u de moderne interface van Google kiest, kunt u nooit de gebruiksvriendelijke interface op Roku verslaan.

Het is de gemakkelijkste maar zeer nuttig. Alle apps, kanalen en alles is direct beschikbaar op je startscherm. Gewoon klikken en je kunt aan de slag. Over het algemeen is het eenvoudig, waardoor het een geweldige optie is voor gebruikers die nog niet bekend zijn met streaming.

Inhoudskwaliteit

Roku TV brengt 4K-, HDR- en zelfs 8K-inhoud naar uw streamingplatform. Nou, het hangt er helemaal van af welke kanalen of streaming-apps hiermee compatibel zijn. Roku TV had zelf de 8K-compatibele tv gelanceerd die de beste beeldkwaliteit geeft.

Gratis live-tv

Een van de belangrijkste kenmerken en voordelen van het gebruik van Roku is de exclusieve lijst met meer dan 350 gratis live tv-kanalen. Al deze zijn beschikbaar op The Roku Channel, en je kunt zelfs een lokale uitzending aan je HD toevoegen met een antenne en door meer van dergelijke gratis kanalen bladeren.

Bovendien kunt u zelfs zoeken naar de live tv-inhoud die u wilt bekijken, en Roku TV zal de platforms aanbevelen waarop u kunt kijken. Bovendien kun je zelfs een schijf van meer dan 16 GB aansluiten op je tv of de HD-antenne en tot 90 minuten live tv pauzeren.

Applicatie voor de mobiele telefoon

De Roku mobiele app is beschikbaar voor zowel Android- als Apple-gebruikers. Het maakt je streamingervaring een stuk beter.

Als je niet in de buurt van je Roku-tv bent, kun je alles op je smartphone bekijken. Deze is ook te gebruiken als afstandsbediening, waar je alles mee kunt bedienen, zoals het wisselen van zender, met een klik het juiste platform selecteren en meer.

Privé luisteren

Een van de meest interessante functies waar ik van hield, is privé luisteren. Als iedereen in je huis heeft geslapen en je je favoriete voetbalwedstrijd moet kijken zonder iemand wakker te maken, kun je je oortjes gebruiken om privé te luisteren.

U kunt de functies eenvoudig inschakelen via de compatibele Roku-afstandsbedieningen en de Roku mobiele app en uw hoofdtelefoon aansluiten. Je kunt zelfs je vrienden uitnodigen en genieten van de wedstrijd.

De mening van de auteur

Nou, als ik moet kiezen, wordt het zonder twijfel Google TV. Nu is Roku nu minder als het gaat om krachtige functies en gratis live tv-kanalen.

Als persoon die echter houdt van de moderne gebruikersinterface en ook van het aanbevelingenscherm op Google TV, is dit wat mij het beste uitkomt. Roku TV heeft een vrij eenvoudige set functies in vergelijking met Google TV.

Nu is de stemassistent voor Google TV veel beter dan die van Roku TV, en het hele proces verloopt over het algemeen vrij soepel. Ik heb misschien geen behoefte aan het gebruik van de live tv-kanalen; vandaar dat dit een enorm voordeel kan zijn; Ik kan zonder leven.

Over het algemeen komt het allemaal neer op persoonlijke voorkeuren en het nemen van de beslissing die het beste bij u past. Als je nog steeds onduidelijk en verward bent, laat het me dan hieronder weten, en ik zal je zeker helpen.

U kunt ook enkele VPN’s voor Smart TV’s verkennen.