Het bewaken en beheren van Docker-containers is eenvoudig met deze 8 CLI-tools

Docker Containers hebben ontwikkelaars op veel manieren geholpen. De voordelen van containerisatie zijn onder meer betere samenwerking, kosteneffectiviteit, mobiliteit en de mogelijkheid om een ​​applicatie snel te testen/implementeren.

Aangezien er zoveel waardevolle voordelen zijn, zijn veel services afhankelijk van Docker-containers.

Met de toenemende afhankelijkheid van technologie is het net zo belangrijk om de Docker Containers te beheren.

Ja, zelfs als u de beste Docker-hostingplatforms gebruikt, heeft u effectieve tools nodig om ze te beheren.

Hier concentreren we ons op enkele eenvoudige en effectieve CLI-tools om u te helpen bij het bewaken en beheren van een Docker-container.

Docker-containers onderhouden met CLI Tools

Hoewel grafische gebruikersinterfaces (GUI’s) beschikbaar zijn, geven veel beheerders nog steeds de voorkeur aan de opdrachtregel of terminal (CLI).

Maar waarom?

Over het algemeen evolueert een GUI en kan deze veranderen hoe deze werkt / waar de opties bestaan.

Een CLI daarentegen krijgt geen drastische verandering die de leercurve reset. Dus als u eenmaal gewend bent aan de CLI, hoeft u zich niet veel zorgen te maken over de updates.

Een CLI-tool kan gemakkelijk wennen zijn zonder voortdurend aan te passen aan nieuwe veranderingen.

Bovendien kan een GUI gekke bugs en problemen bevatten, die de werking van het beheer van een havenarbeider kunnen belemmeren.

Aan de andere kant is een CLI-tool grotendeels stabiel en bevat deze geen rare glitches / bugs.

Niet te vergeten, het is heel goed mogelijk om Docker-containers op afstand te beheren met alleen uw mobiele telefoon als het gaat om een ​​opdrachtregeltool.

Opdrachtregelhulpmiddelen om Docker te beheren

Het zal handig en veilig zijn om docker-containers te beheren met behulp van CLI-tools met al deze voordelen.

Het zou echter handig zijn als u al weet hoe u opdrachten in een Docker-container moet uitvoeren.

Maar wat zijn enkele opties om te proberen? Zijn de opdrachtregelterminaltools capabel genoeg om meerdere containers te bewaken en te helpen beheren?

  Fix De uploader heeft deze video niet beschikbaar gemaakt

Laten we een paar tools bekijken die u kunt proberen.

Dockly

Als u een meeslepende terminalinterface wilt voor het beheren of bewaken van de containers en services, Dockly is een fantastisch hulpmiddel.

Het is een Node.js CLI-toepassing, wat betekent dat u deze kunt installeren met behulp van de npm-repository. U hoeft de CLI niet te verlaten of alle docker-opdrachten of optievlaggen te onthouden, en Dockly maakt alles eenvoudiger.

De tool wordt actief onderhouden en is behoorlijk populair onder andere tools.

Het kan de loguitvoer van al uw draaiende docker-containers naar de logbox streamen, waar u indien nodig gemakkelijk omhoog/omlaag kunt scrollen. Je krijgt ook de mogelijkheid om snel een nieuwe bash-sessie te maken.

Dockly ondersteunt ook de Docker-zwermmodus. U kunt dus schakelen tussen de lokale containers en de zwermmodus.

Duiken

Duiken is een opwindend hulpmiddel waarmee u een docker-afbeelding en de inhoud ervan kunt verkennen.

De tool is bedoeld om u te helpen de docker-afbeelding te analyseren en ideeën op te doen om de grootte van uw Docker-afbeelding te verkleinen/beheren.

Niet alleen beperkt tot de mogelijkheid om de lagen en inhoud te bekijken, maar de tool vermeldt ook aanvullende details van bestandswijzigingen, gewijzigd, toegevoegd of verwijderd in de bestandsstructuur. U kunt uw afbeelding handmatig analyseren of de schatting van de afbeeldingsefficiëntie proberen.

De tool kan ook raden hoeveel verspilde ruimte uw afbeelding bevat.

U kunt dit in uw Cl-pijplijn uitvoeren om ervoor te zorgen dat u geen extra ruimte verspilt. Je kunt naar de GitHub-pagina gaan om te leren hoe je het kunt installeren en gebruiken.

Ctop

Als je niet veel functionaliteit nodig hebt, maar je focust op het monitoren van de services, Ctop is een perfecte keuze.

Het geeft u realtime statistieken voor meerdere containers, inclusief de essentiële details, zoals CID, CPU-gebruik, geheugengebruik en netwerkstatistieken. Dit alles in een eenvoudige gebruikersinterface.

Hoewel het in de eerste plaats het monitoren met meerdere containers eenvoudig maakt, heeft het ook een enkele containerweergave om een ​​specifieke container te inspecteren.

U kunt het pakket bouwen vanaf de GitHub-pagina of een aantal vooraf gebouwde binaire bestanden gebruiken die door derden worden onderhouden.

  Hoe groot is te groot voor een Microsoft Word-document?

Droog

Een terminaltool die u helpt bij het bewaken en beheren van dockercontainers. Droog is een eenvoudige applicatie zonder vereisten voor externe bibliotheken.

Het biedt ook ondersteuning voor een zwermcluster. U kunt dus informatie zoeken over containers of de zwermconfiguratie.

Voor het gemak ondersteunt het ook veel Docker CLI-opdrachten (met dezelfde functies) die u binnen Dry kunt gebruiken.

U hoeft dus niet uit de CLI te stappen en u meestal aan deze tool te houden.

Lazy Docker

Lazy Docker is een best beoordeelde tool die alle mogelijkheden biedt die u zou willen uitvoeren voor een Docker-container vanuit een enkele gebruikersinterface.

U hoeft geen verschillende Docker-commando’s te onthouden om verschillende acties uit te voeren.

U ziet de staat van uw docker containers of de omgeving en de logs zijn snel toegankelijk. U kunt in principe alles bekijken dat aan een container/service is gekoppeld, inclusief de ASCII-grafieken, afbeeldingslagen en meer.

Het beschikt ook over muisondersteuning. U kunt dus klikken/drukken om dingen snel gedaan te krijgen, wat u een extra laag gemak geeft.

Denk je dat het een aantal acties heeft gemist? Maak je geen zorgen; je kunt je aangepaste opdracht in de tool toevoegen om dingen supersnel te maken.

Poco

Poco is niet zo populair als sommige andere tools die in deze lijst worden genoemd. Het helpt echter bij bepaalde taken met behulp van de CLI.

Met Poco kun je ook Docker/Docker-compose- en Kubernetes-projecten organiseren en beheren.

Hoe complex het project ook is, het maakt gebruik van eenvoudige YAML-configuratiebestanden om u te helpen het project te vinden of te initialiseren in de lokale omgeving.

Talloze ontwikkelaars houden zich inderdaad bezig met het maken en beheren van de containers zonder na te denken over het organiseren / toegankelijk houden ervan.

Dankzij Poco hoef je niet meer zelf dingen te regelen, maar gebruik je de eenvoudige configuratiebestanden. Bovendien ondersteunt het ook versiebeheer met Git en SVN, wat dit efficiënter maakt.

Sen

Sen kan een goede keuze zijn als u functionaliteit en een eenvoudige gebruikersinterface wilt om docker-containers te beheren.

Sen kan u helpen uw containers en afbeeldingen interactief te beheren. U kunt ook de basisacties uitvoeren om een ​​service of container te starten, te stoppen, opnieuw op te starten, te beëindigen of te verwijderen.

  App- en gamelimieten instellen op Xbox One

De dashboardweergave toont alle containers en afbeeldingen op een georganiseerde manier. Van logboeken tot realtime updates, u krijgt veel functionaliteit van een tool die er zo eenvoudig uitziet.

Helaas wordt Sen niet zo actief beheerd als andere CLI-tools. Het ontvangt echter bugfixes. Als u geen extra luxe functies nodig heeft, kunt u op deze tool vertrouwen.

Skopeo

Skopeo, in tegenstelling tot sommige andere tools, richt zich op bewerkingen op containerafbeeldingen en de bijbehorende opslagplaatsen. Het helpt u niet bij het bewaken/beheren van services in de docker-containers, maar laat u uw afbeeldingen beheren.

Sommige functies omvatten het kopiëren van een afbeelding van/naar opslagregisters, het inspecteren van een externe afbeelding om eigenschappen en lagen te analyseren zonder de afbeelding te verwijderen, een afbeelding verwijderen en meer.

De Skopeo-opdracht vereist geen root-rechten voor de meeste functies. Het vereist ook geen daemon om te werken. Met deze tool kunt u Open Container (OCI)-afbeeldingen beheren of Docker v2-afbeeldingen verkiezen.

Laatste woorden: CLI-hulpmiddelen om de Docker-beheerbewerking te verbeteren

De meeste krachtige gebruikers vertrouwen op CLI-tools om dingen voor elkaar te krijgen, en dat is niet anders als het gaat om Docker-containers.

Of u nu het systeem wilt bewaken, de services wilt beheren, afbeeldingen wilt organiseren en een andere mogelijkheid wilt om uw Docker-implementatie efficiënt te beheren, een opdrachtregelprogramma zou moeten helpen.

Zelfs als je een beginner bent, kan wennen aan de CLI-tools je grote flexibiliteit en controle geven bij alles wat je doet, met Docker.

Hoewel er verschillende soorten CLI-tools beschikbaar zijn, kunt u een goede voorsprong krijgen met de hierboven genoemde.

U kunt nu Docker Architecture bekijken.

gerelateerde berichten