Het Configuratiescherm openen in Windows 11 (9 methoden)

Microsoft werkt er geleidelijk aan om instellingen uit het Configuratiescherm te verwijderen en ze naar de Windows-instellingen te verplaatsen. Enkele van de belangrijkste instellingen zijn al gemigreerd, waaronder programma’s en onderdelen, schijfopruiming, netwerkinstellingen (DNS via HTTPS) en nog veel meer. Dat gezegd hebbende, het Configuratiescherm is er in de nabije toekomst en u kunt het Configuratiescherm nu in Windows 11 openen. Het bevat alle verouderde instellingen, inclusief Back-up en herstel, Netwerkcentrum, enz. Dus laten we geen tijd verspillen en leren hoe u het Configuratiescherm in Windows 11 kunt vinden en openen.

Open het Configuratiescherm in Windows 11 (2022)

We hebben in dit artikel 9 verschillende manieren genoemd om toegang te krijgen tot het Configuratiescherm in Windows 11. U kunt de onderstaande tabel uitvouwen om te leren hoe u toegang krijgt tot het Configuratiescherm met behulp van het menu Start, de snelkoppeling op het bureaublad, de opdrachtprompt en andere eenvoudige methoden.

1. Druk eerst op de Windows-toets en typ “control“. Het Configuratiescherm verschijnt als het bovenste zoekresultaat en u kunt erop klikken om het te openen.

2. Het Configuratiescherm wordt daar geopend op uw Windows 11-pc. Nu kunt u doorgaan en programma’s verwijderen op Windows 11, toegang krijgen tot Network and Sharing Center en nog veel meer doen.

3. U kunt op de optie “Bekijken op” in de rechterbovenhoek klikken en het uiterlijk wijzigen in “Grote pictogrammen”. Hierdoor lijkt het Configuratiescherm meer op het Configuratiescherm van Windows 10.

  Hoe u uw Android-telefoon bedient vanuit Windows 10 [Tutorial]

Open het Configuratiescherm in Windows 11 met behulp van het dialoogvenster Uitvoeren

1. U kunt ook een opdracht Uitvoeren uitvoeren om snel het Configuratiescherm in Windows 11 te openen. Gebruik de Windows 11-sneltoets “Win + R” om het dialoogvenster Uitvoeren te openen. Typ hier controle en druk op Enter.

2. Hierdoor wordt het Configuratiescherm in Windows 11 onmiddellijk geopend.

Zoek Configuratiescherm in Windows 11 via Windows Tools

1. Open het Start-menu in Windows 11 en klik op “Alle apps” in de rechterbovenhoek.

2. Scroll vervolgens naar beneden en zoek naar “Windows Tools“. Klik om het te openen.

3. Zoek en open in het venster Windows Tools het “Configuratiescherm” op uw pc.

4. En zo hebt u toegang tot het Configuratiescherm vanuit Windows Tools in Windows 11.

Open het Configuratiescherm in Windows 11 vanaf de opdrachtprompt of PowerShell

U kunt de opdrachtprompt in Windows 11 ook openen vanuit de opdrachtprompt of PowerShell, afhankelijk van wat uw favoriete terminal is. Ik gebruik graag Windows Terminal omdat het me aanpassingsopties biedt en je veel instanties van verschillende omgevingsshells kunt openen. In deze zelfstudie gebruik ik de opdrachtprompt om het Configuratiescherm te openen, maar u kunt ook PowerShell of Windows Terminal gebruiken.

1. Druk op de Windows-toets, zoek naar “cmd” en open “Opdrachtprompt”. U hoeft CMD niet met beheerdersrechten te openen, maar als u altijd apps met beheerderstoegang in Windows 11 wilt openen, volgt u de gekoppelde handleiding.

2. Zodra u zich in het CMD-venster bevindt, typt u control en drukt u op Enter.

3. Hierdoor wordt het Configuratiescherm in Windows 11 meteen geopend.

Open het Configuratiescherm in Windows 11 met de app Instellingen

1. Gebruik de sneltoets “Win + I” om snel Windows-instellingen te openen. U kunt Windows-instellingen ook openen vanuit het menu Start.

2. Voer in de Instellingen-app “configuratiescherm” in het zoekveld in. U krijgt meteen de suggestie “Configuratiescherm” en kunt u erop klikken om toegang te krijgen tot oudere Windows-instellingen.

  18 Beste Syslog-servers voor Windows en Linux/Unix

3. En zo kunt u het Configuratiescherm vinden via de app Instellingen in Windows 11.

Open het Configuratiescherm in Windows 11 vanuit Verkenner

1. Gebruik de sneltoets “Win + E” om de bestandsverkenner in Windows 11 te openen. Klik hier onder de adresbalk op de naar beneden gerichte pijl en kies “Configuratiescherm” in het vervolgkeuzemenu. U kunt dit vanaf elke locatie in Verkenner doen.

2. Er wordt meteen een Configuratiescherm geopend.

Open het Configuratiescherm in Windows 11 vanuit Taakbeheer

Volg de onderstaande stappen om toegang te krijgen tot het Configuratiescherm in Windows 11 vanuit Taakbeheer:

1. Gebruik eerst de sneltoets “Ctrl + Shift + Esc” om Taakbeheer te openen. Klik in het menu op de bovenste rij op “Bestand” en kies “Nieuwe taak uitvoeren”.

2. Typ vervolgens control en druk op Enter.

3. Hierdoor wordt automatisch het Configuratiescherm op uw pc geopend.

Maak een bureaubladsnelkoppeling voor het Configuratiescherm in Windows 11

Hoewel u met de bovenstaande methoden toegang hebt tot het Configuratiescherm in Windows 11, volgt u de onderstaande instructies als u een snelkoppeling op het bureaublad wilt maken voor het Configuratiescherm op het bureaublad of een andere locatie.

1. Druk op de Windows-toets en typ ’thema’. Klik nu op “Thema’s en gerelateerde instellingen” om de app Instellingen te openen.

2. Scroll hier naar beneden en klik op “Instellingen bureaubladpictogram”.

3. Er wordt een pop-upvenster geopend. Schakel hier het selectievakje voor “Configuratiescherm” in en klik op “OK”.

4. Nu wordt een snelkoppeling op het Configuratiescherm aan uw bureaublad toegevoegd. Dubbelklik erop om het Configuratiescherm te openen.

5. Als u een aangepaste snelkoppeling met een opdracht wilt maken, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en kiest u Nieuw -> Snelkoppeling.

6. Voer onder het tekstveld het onderstaande pad in en klik op “Volgende”.

%windir%System32control.exe

7. Stel op de volgende pagina een naam in voor de snelkoppeling. Ik heb “Configuratiescherm“ ingevoerd. Klik nu op “Voltooien”.

  Fix steam_api64.dll Ontbreekt op Windows 10

8. Er wordt een snelkoppeling toegevoegd aan het bureaublad of waar u de aangepaste snelkoppeling ook maakt.

9. Klik nu op de snelkoppeling en het Configuratiescherm verschijnt op het scherm.

Hulpprogramma’s van het Configuratiescherm openen in Windows 11 Met God-modus

God-modus op Windows 11 opent niet precies het Configuratiescherm, maar bevat veel essentiële Windows-hulpprogramma’s en -instellingen die algemeen beschikbaar zijn onder het Configuratiescherm. Met deze functie hebt u bijvoorbeeld toegang tot Back-up en herstel, Apparaten en printers, internetopties, programma’s en onderdelen en meer opties.

We hebben al een gedetailleerde tutorial geschreven over het inschakelen van de God-modus op Windows 11, dus je kunt het gelinkte artikel volgen om deze handige functie in te schakelen. Dat gezegd hebbende, hier zijn korte instructies die u moet volgen.

1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies Nieuw -> Map.

2. Hernoem het vervolgens naar de onderstaande tekenreeks en druk op Enter.

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

3. De map verandert in een Configuratiescherm-achtig pictogram. Open het nu en u vindt hier alle hulpprogramma’s en instellingen van het Configuratiescherm.

Vind het Configuratiescherm in Windows 11 met gemak

Dit zijn dus de negen methoden die u kunt gebruiken om het Configuratiescherm in Windows 11 te vinden. Op het eerste gezicht lijkt Mircosoft niet klaar om het Configuratiescherm op korte termijn uit Windows 11 te verwijderen. Natuurlijk werkt Microsoft aan het migreren van veel functies, maar ik weet zeker dat er nieuwe oplossingen zullen zijn om toegang te krijgen tot het oude menu. Dat is in ieder geval allemaal van ons. Als je het MAC-adres in Windows 11 wilt vinden, hebben we daar een handige handleiding voor. En om meer te weten te komen over de beste register-hacks voor Windows 11, volg onze gekoppelde tutorial. Tot slot, als u nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in de opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten