Het formaat van PowerPoint-sjablonen wijzigen

PowerPoint-dia’s gebruiken standaard een breedbeeldformaat in een verhouding van 16:9. Als u het naar het standaardformaat (4:3) wilt wijzigen of zelfs een aangepast formaat wilt maken, biedt PowerPoint een snelle en probleemloze manier om dit te realiseren.

Het formaat van PowerPoint-sjablonen wijzigen

Het formaat van de dia’s in PowerPoint wijzigen, is van invloed op de manier waarop ze verschijnen tijdens de eigenlijke presentatie en hoe ze op de hand-outs verschijnen. Ga je gang en open de presentatie waarvan we het formaat gaan wijzigen en selecteer het tabblad “Ontwerpen”.

Klik vervolgens op de knop “Diagrootte”.

Er verschijnt een menu waarin u kunt kiezen tussen het formaat “Standaard” (4:3) of het formaat “Breedbeeld” (16:9). Als u zonder andere wijzigingen overschakelt naar het standaardformaat, kunt u dit in het menu selecteren en worden de wijzigingen van kracht. Als u een beetje aangepast wilt worden om de maat aan uw specifieke behoeften aan te passen, selecteert u ‘Aangepaste diagrootte’.

  Hoe u uw wifi-netwerk kunt scannen op alle aangesloten apparaten vanaf uw telefoon

In het venster Diaformaat dat verschijnt, zal het klikken op het vakje onder “Slides formaat voor” (1) een menu openen met verschillende opties. Kies degene die het beste bij uw behoeften past. Als alternatief kunt u de afmetingen van de dia’s aanpassen door de grootte van de dia in te voeren in de vakken “Breedte” en “Hoogte” (2). Ten slotte kunt u de richting van uw dia’s en hand-outs kiezen door “Portret” of “Landschap” (4) te selecteren in de betreffende sectie.

Als u tevreden bent met uw installatie, klikt u op ‘OK’.

Als dit het formaat is dat u voor toekomstige presentaties wilt gebruiken, slaat u dit thema op en selecteert u het voor uw volgende presentatie. Terug op het tabblad “Ontwerp” selecteert u de pijl “meer”, die u rechtsonder in de groep “Thema’s” kunt vinden.

  Bewaar en synchroniseer bladwijzers, open ze op desktop of mobiel

Selecteer ‘Huidig ​​thema opslaan’ onder aan het menu dat verschijnt.

Windows Verkenner verschijnt nu, waarin u wordt gevraagd uw thema een naam te geven en op te slaan. Ga je gang en hernoem het, maar verander de locatie waar het zal worden opgeslagen niet. Thema’s die op deze standaardlocatie zijn opgeslagen, zijn beschikbaar met een muisklik op het opstartscherm van PowerPoint. Als u klaar bent, klikt u op ‘Opslaan’.

Laten we ervoor zorgen dat het wordt opgeslagen. Ga je gang en sluit je huidige PowerPoint-presentatie af en open PowerPoint opnieuw, dit keer als een lege presentatie. Selecteer “Nieuw” in het linkerdeelvenster.

  Hoe iCloud Drive-mappen te delen op iPhone, iPad en Mac

Selecteer ‘Aangepast’ bovenaan het venster.

Als het correct is opgeslagen, wordt uw thema hier weergegeven.

Als u uw aangepaste thema selecteert, wordt een nieuwe presentatie geopend waarin al uw instellingen zijn opgeslagen.