Het geheugengebruik van Microsoft Teams beheren

Microsoft Teams bevat veel verschillende functies; chatberichten, videogesprekken, samenwerking aan documenten, het delen van bestanden, peilingen, formulieren, planningen, takenlijsten en meer. Het slaagt er nog steeds in om een ​​nominale hoeveelheid geheugen te gebruiken wanneer het draait.

Microsoft Teams zal meer geheugen gebruiken wanneer u in een vergadering zit of wanneer het bestanden synchroniseert of uploadt, maar het geheugengebruik is nog steeds redelijk. Als u merkt dat Microsoft Teams te veel geheugen gebruikt, moet u weten dat dit niet normaal is en dat er manieren zijn om dit te minimaliseren.

Geheugengebruik van Microsoft Teams beheren

Microsoft Teams gebruikt soms meer geheugen, maar het consequent gebruiken van een aanzienlijke hoeveelheid RAM is niet normaal voor de app. Het is niet bedoeld om het systeem te vertragen of de prestaties van andere apps te belasten.

Hier leest u hoe u overmatig geheugengebruik door Microsoft Teams kunt oplossen en op de lange termijn kunt beheren.

  OLED versus QLED en meer: ​​welke tv moet je kopen?

1. Sluit en herstart Microsoft Teams

Als u uw systeem niet vaak opnieuw opstart, kunnen sommige apps op den duur steeds meer RAM gaan gebruiken. Dit geheugengebruik kan worden verholpen door de app opnieuw te starten en als extra maatregel het systeem opnieuw op te starten.

Als Microsoft Teams veel geheugen blijft gebruiken nadat het opnieuw is opgestart, gaat u verder met de oplossingen hieronder.

2. Update Microsoft Teams

Microsoft Teams wordt vrij vaak geüpdatet en sommige updates kunnen leiden tot problemen met het geheugengebruik. Microsoft heeft de neiging om de app te optimaliseren, dus als je merkt dat Microsoft Teams te veel geheugen gebruikt, controleer dan of er updates beschikbaar zijn en installeer deze.

Open Microsoft Teams.
Klik rechtsboven op je profielfoto en selecteer Controleren op updates.
Microsoft Teams controleert op updates en downloadt deze.
Start Microsoft Teams opnieuw en de update wordt geïnstalleerd.

3. Wis de cache van Microsoft Teams

Het wissen van de cache van Microsoft Teams kan een groot aantal problemen met de app oplossen, niet in de laatste plaats een hoog geheugengebruik.

  Een afbeelding verscherpen in Photoshop

Meld u af bij Microsoft Teams.
Sluit Microsoft Teams af.
Bestandsverkenner openen.
Navigeer naar deze locatie: %appdata%Microsoftteams.
Verwijder de volgende mappen;
cache
blob_storage
databases
GPUCache
GeïndexeerdeDB
Lokale opslag
tmp

Start het systeem opnieuw op.
Meld u aan bij Microsoft Teams.

4. Schakel GPU-versnelling in

Microsoft Teams kan GPU-versnelling gebruiken, maar dit kan al dan niet bijdragen aan meer geheugengebruik. Als het is ingeschakeld, probeer het dan uit te schakelen en controleer het geheugengebruik door Microsoft Teams. Als het is uitgeschakeld, probeer het dan in te schakelen en controleer hoeveel geheugen het gebruikt.

Open Microsoft Teams.
Klik bovenaan op je profielfoto en selecteer Instellingen in het menu.
Ga naar het tabblad Algemeen.
Wijzig de geselecteerde status voor GPU-hardwareversnelling uitschakelen.
Start Microsoft Teams opnieuw nadat u de wijziging hebt aangebracht.

5. Schakel de Microsoft Teams Outlook-invoegtoepassing uit

Microsoft Teams installeert een invoegtoepassing voor Outlook als u Outlook op uw bureaublad hebt geïnstalleerd. Deze invoegtoepassing maakt het eenvoudiger om vergaderingen in Microsoft Teams vanuit Outlook te plannen, maar kan ook een hoog geheugengebruik veroorzaken. Probeer het uit te schakelen en controleer of het geheugengebruik weer normaal wordt.

  Een videogesprek starten in Slack

Outlook openen.
Ga naar Bestand>Opties.
Selecteer het tabblad Invoegtoepassingen.
Zoek naar de Microsoft Teams-invoegtoepassing en selecteer deze.
Klik op de knop Start helemaal onderaan naast de vervolgkeuzelijst Beheren.
Schakel het selectievakje naast de Microsoft Teams-invoegtoepassing uit.
Klik OK.
Start Outlook opnieuw.

Conclusie

Microsoft Teams verbruikt net als elke andere app geheugen. Als u bang bent dat het te veel geheugen verbruikt, moet u weten dat het normaal is om tijdens een vergadering tot 1 GB te verbruiken. Buiten een vergadering kan het tot 500-600 MB verbruiken. Tenzij de app effectief wordt vertraagd, andere apps vertraagt ​​of al het RAM-geheugen in beslag neemt, is er niet veel om je zorgen over te maken.