Het gesplitste scherm van Microsoft Teams gebruiken in vergaderingen

Online vergaderen is even wennen en zal voor veel mensen onnatuurlijk aanvoelen. Met onlinevergaderingen kunnen gebruikers zien wie er aan het woord is, maar alleen de persoon die aan het woord is, terwijl alle anderen als een miniatuur of een naam in een lijst verschijnen. U krijgt bijna altijd de indruk dat er maar één persoon in de vergadering is totdat iemand anders het woord neemt.

Microsoft Teams gesplitst scherm

Een onlinevergadering kan een willekeurig aantal deelnemers hebben, maar de grootte van uw scherm is niet groot genoeg om video van iedereen te kunnen opnemen. Er zijn limieten aan het aantal video’s dat naast elkaar kan worden weergegeven voordat ze moeten worden verborgen. Microsoft Teams heeft een gesplitste schermweergave waarmee gebruikers video van meer dan één deelnemer naast elkaar kunnen bekijken.

  Hoe Star Wars-scrolltekst in PowerPoint te maken

Schakel Microsoft Teams gesplitst scherm in

Microsoft Teams zal automatisch gesplitst scherm inschakelen, maar dit is onderhevig aan bepaalde beperkingen. Gesplitst scherm kan deelnemers aan een vergadering weergeven in een 2×1 of 4×4 raster. Het zou automatisch moeten worden ingeschakeld als er zoveel mensen in een vergadering zijn. Kom je boven de 4 uit, dan ga je terug naar de eenpersoonsweergave.

Open Microsoft Teams.
Start een vergadering en laat teamleden deelnemen.
Zodra teamleden het aantal van 4 overschrijden, klikt u op de knop met meer opties naast de naam/video van een lid.
Selecteer Vastzetten. Herhaal dit voor zoveel deelnemers als er op uw scherm passen.
Microsoft Teams gaat naar een gesplitste schermweergave en toont video’s voor de vastgezette deelnemers naast elkaar.

Microsoft Teams 3 x 3 raster

Met de 3×3 rasterweergave in Microsoft Teams kunnen 9 videofeeds tegelijkertijd op het scherm worden weergegeven. Deze lay-out wordt geactiveerd wanneer u 9 deelnemers aan de vergadering heeft.

  Meldingen ontvangen voor alleen de e-mails die u belangrijk vindt in Microsoft Outlook

Blokkeer video van raster/gesplitste schermweergave

Microsoft Teams toont video van deelnemers op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Als u vindt dat bepaalde teamleden niet hun eigen gecentreerde videofeed hoeven te krijgen, kunt u ze markeren als deelnemers.

Open Microsoft Teams.
Begin een vergadering.
Sta teamleden toe om mee te doen.
Klik bovenaan op de deelnemersknop.
Klik in het paneel aan de rechterkant op de knop meer opties naast een deelnemer.
Selecteer Een deelnemer maken.
Herhaal dit voor andere gebruikers.

Microsoft Teams gesplitst scherm: video & presentatie

Microsoft Teams heeft een presentatiemodus, maar wanneer een gebruiker naar de presentatiemodus gaat, wordt zijn eigen video verborgen. Er is geen manier om zowel de video als de presentatie naast elkaar te laten zien. De enige uitzondering is als je een live-evenement houdt. Voor live-evenementen in Microsoft Teams is een speciale licentie vereist.

  Hoe de pijltjestoetsen te repareren die niet werken in Microsoft Excel

Conclusie

Iedereen aanwezig houden tijdens een online vergadering is moeilijk en niet veel mensen zijn gewend aan dit specifieke vergaderformaat. Het bijhouden van een gesprek wordt voor velen van hen moeilijk. Als het 4×4- en 3×3-raster voor u onvoldoende is, probeer dan de Together-modus in Microsoft Teams. Het voegt iedereen toe aan een virtuele vergaderruimte die kan worden ingevuld voor de fysieke aanwezigheid waar veel mensen zich prettig bij voelen.