Het Google Meet Whiteboard gebruiken in een vergadering

Whiteboards worden vaak gebruikt in vergaderingen, met name in brainstormsessies, als een manier om te visualiseren wat er wordt besproken en om ideeën bij te houden. Whiteboards zijn virtueel geworden en ze zijn een uitstekend hulpmiddel om te gebruiken in online vergaderingen. Op hen tekenen maart niet hetzelfde zijn als tekenen op een fysiek bord, maar het klaart de klus.

Microsoft Teams gebruiken? Het heeft ook een ingebouwde whiteboard-tool.

Google Meet-whiteboard

Google Meet heeft een ingebouwde whiteboard-tool. Wat nog belangrijker is, deze tool is beschikbaar, ongeacht of u Google Meet gratis gebruikt of dat u er een betaald abonnement voor heeft.

Het Whiteboard is niet beschikbaar voor mobiele gebruikers. Ze kunnen het whiteboard niet zien of ermee communiceren tijdens een vergadering.

  Hoe u vingerafdrukken nauwkeuriger kunt ontgrendelen op een telefoon?

Google Meet Whiteboard gebruiken

Volg deze stappen om het Whiteboard in Google Meet te gebruiken.

Start of neem deel aan een Google Meet-vergadering.
Klik op de activiteitenknop rechtsonder.
Klik op Whiteboard in het paneel dat wordt geopend.
Klik op de knop Een nieuw whiteboard starten (elke vergadering krijgt zijn eigen whiteboard).
Er wordt een nieuw venster geopend waarin u kunt tekenen.
Een tekentafel blijft ook na afloop van de vergadering actief.

Google Meet Whiteboard delen

Het Google Meet Whiteboard is in feite Jamboard van Google. Het is een ander Google-product dat een virtueel whiteboard is. In Google Meet wordt het weergegeven met de naam whiteboard, maar u gebruikt Jamboard.

Het gemaakte whiteboard kan worden gedeeld. Elk whiteboard heeft zijn eigen unieke koppeling. De gemakkelijkste manier om het whiteboard te delen, is door de link te kopiëren en via e-mail of chat te delen, maar gebruikers kunnen het alleen bekijken en niet bewerken.

  Gehoorverlies: hoe hard is te hard?

Om veiliger te delen, klik je op de Share-knop in de rechterbovenhoek van het jamboard. Voeg e-mails toe van de gebruikers met wie u het bord wilt delen en klik op Verzenden. Als je ooit een map in Google Drive hebt gedeeld, ziet deze gebruikersinterface er heel bekend uit.

Conclusie

Wanneer u een whiteboard maakt, kan iedereen in de vergadering dit zien. Om toegang te krijgen tot het whiteboard, moeten andere gebruikers ook op de activiteitenknop klikken in een vergadering. Aangezien het bord al is gemaakt, verschijnt het in het Whiteboard-paneel. Gebruikers kunnen meerdere whiteboards maken voor een enkele vergadering en iedereen in een vergadering kan ermee communiceren. Een koppeling voor elk whiteboard dat binnen een vergadering is gemaakt, verschijnt in het Whiteboard-paneel. Als een vergadering eindigt en dezelfde vergadering opnieuw wordt gestart (dezelfde link), worden de whiteboards die in de vorige sessie zijn gemaakt, niet weergegeven.

  Hoe Eevee te laten evolueren naar Vaporean, Flareon en Jolteon in Pokémon Go