Het Hosts-bestand zoeken en bewerken in Windows 11

Er zijn talloze manieren om het IP-adres in Windows 11 te vinden, maar wat als u het hosts-bestand in Windows 11 wilt vinden en bewerken? Het hosts-bestand is een krachtige methode om een ​​bepaalde website op uw pc te beperken of toe te staan. Hiermee kunt u een IP-adres voor een bepaald domein toevoegen, en de browser zal naar dat specifieke adres verwijzen. Daarom hebben we een handige handleiding samengesteld over het vinden en bewerken van het hosts-bestand in Windows 11. Bovendien hebben we een uitleg bijgevoegd van wat het hosts-bestand doet in Windows 11, zodat u het concept in eenvoudige bewoordingen kunt begrijpen. Laten we daarom naar de stappen gaan die u moet volgen.

Vind en bewerk Hosts-bestand in Windows 11 (2022)

We hebben de locatie van het hosts-bestand in Windows 11 in deze handleiding genoemd, zodat u het gemakkelijk kunt bewerken. Bovendien hebben we ook uitgelegd wat het hosts-bestand is en wat het wordt gebruikt op uw Windows 11-pc.

Wat is het Hosts-bestand in Windows 11?

Wanneer u een website op uw pc opent, zoekt de browser het IP-adres van de domeinnaam van een DNS-server. Daarvoor gaat het echter eerst naar het “hosts” -bestand op uw Windows-pc om te zien of de gebruiker een IP-adres heeft opgegeven voor een bepaald domein. Als u een website hebt opgegeven met een niet-bestaand IP-adres (zoals 0.0.0.0), wordt de website niet geopend en wordt deze effectief geblokkeerd. In wezen houdt het hosts-bestand een lijst bij van alle websites die u op uw pc hebt geblokkeerd.

  Wat is er nieuw in Windows 10? We behandelen 10 functies met screenshots

Dat gezegd hebbende, als u een van de populaire DNS-servers in uw browser gebruikt, negeert de browser het hosts-bestand. Het gaat rechtstreeks naar de DNS-server of DNS-cache om het IP-adres op te halen van de website (domeinnaam) die u bezoekt. Om deze situatie te voorkomen, raden we aan om DNS via HTTPS (DoH) op Windows 11 in te schakelen via de systeeminstellingen. Het zorgt ervoor dat u alle versleutelde bescherming van DoH krijgt, terwijl u ook rekening houdt met het hosts-bestand. In dit scenario worden de websites die in het hosts-bestand worden genoemd, geblokkeerd en krijgt u ook versleutelde DNS-communicatie.

Kortom, met het hosts-bestand in Windows 11 kunt u websites blokkeren door ze naar een verzonnen IP-adres te verwijzen. Het is een gemakkelijke en effectieve oplossing voor gebruikers die bepaalde websites op hun pc willen beperken, vanuit alle browsers.

Hoe het Hosts-bestand te vinden in Windows 11

1. Druk eerst op de Windows 11-sneltoets “Windows + E” om de bestandsverkenner te openen. Dubbelklik hier om de “C” -schijf te openen.

2. Ga vervolgens naar de map “Windows”.

3. Navigeer daarna naar de map system32 -> drivers -> etc. Hier vindt u het “hosts” -bestand dat we moeten bewerken. Het is van het type “Bestand” en niet van “Kalender”.

4. Als u het “hosts”-bestand niet in deze map ziet, klikt u op “Bekijken” in het bovenste menu en klikt u op “Tonen”. Kies nu “Verborgen items“. Dit toont alle verborgen items, inclusief het “hosts” -bestand.

Windows 11 Host Bestandslocatie

U kunt naar het volgende adres navigeren – “C:Windowssystem32driversetc” om het hosts-bestand op Windows 10 en 11 te vinden. Hoewel u beheerdersrechten nodig heeft om het hosts-bestand op de oorspronkelijke locatie te bewerken, nemen we hier een iets andere route. Dus blijf lezen.

  Hoe u de standaardinstellingen van de Windows 10-app kunt stoppen?

Hoe het Hosts-bestand in Windows 11 te bewerken

1. Maak eerst een kopie van het “hosts”-bestand naar een andere locatie, zoals het bureaublad. Hiermee kunt u het Hosts-bestand in Windows 11 gemakkelijk en zonder beheerdersrechten bewerken.

2. Ga nu naar het gekopieerde hosts-bestand, klik er met de rechtermuisknop op en kies “Openen met”. Selecteer hier ‘Kladblok“.

3. Om websites te blokkeren met behulp van het “hosts”-bestand in Windows 11, voegt u onderaan een regel toe door de onderstaande syntaxis te volgen. Hier verwijs je twitter.com naar 0.0.0.0, wat een niet-bestaand IP-adres is. De zin na # is een opmerking en is optioneel. U kunt zoveel websites aan het hosts-bestand toevoegen als u wilt met behulp van de onderstaande syntaxis.

0.0.0.0 twitter.com #Your PC will block twitter.com

4. Klik nu op “Bestand” in het bovenste menu en kies “Opslaan”.

5. Kopieer en verplaats daarna het gewijzigde “hosts”-bestand naar de map “etc” om het te vervangen. Het zal om beheerdersrechten vragen en u moet op “Doorgaan“ klikken.

6. Tot slot, ga je gang en open twitter.com, en het zal niet openen op je Windows 11-pc omdat het IP-adres voor deze website is toegewezen aan een niet-bestaand IP-adres. Dus zo kunt u het hosts-bestand in Windows 11 vinden en bewerken om websites te blokkeren.

7. Als u de website wilt deblokkeren, verwijdert u eenvoudig de regel die u in het hosts-bestand hebt toegevoegd of voegt u # toe aan het begin van de regel om van de hele tekst een opmerking te maken. Dit maakt het commando niet effectief. Verplaats nu het gewijzigde hosts-bestand opnieuw naar de map “etc” om de wijzigingen door te voeren.

  6 manieren om bestanden en mappen te hernoemen in Windows 10

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het Hosts-bestand in Windows 11?

Het hosts-bestand bevat in wezen een lijst met websites die u op uw pc wilt blokkeren. U kunt ook het hosts-bestand in Windows 11 gebruiken om een ​​domeinnaam naar een bepaald IP-adres te verwijzen.

Waar vind je het Hosts-bestand in Windows 11?

Het hosts-bestand in Windows 11 bevindt zich op C:WindowsSystem32driversetc .

Wat is het nut van het Hosts-bestand in Windows 11?

U kunt het hosts-bestand in Windows 11 gebruiken om websites op uw pc te blokkeren door ze naar een niet-functioneel IP-adres te verwijzen.

Kunnen we DNS via HTTPS inschakelen met een Modified Hosts-bestand?

Ja, u kunt DNS via HTTPS gebruiken en tegelijkertijd verkeer naar het ghosts-bestand leiden. U moet DNS via HTTPS echter inschakelen via Windows-instellingen en niet via de browser.

Bewerk het Hosts-bestand om websites te blokkeren in Windows 11

Dus dat is hoe u de hosts-bestanden in Windows 11 kunt lokaliseren en bewerken. Nogmaals, als u wilt dat uw pc naar geblokkeerde hosts op uw Windows-pc zoekt, moet u DNS via HTTPS vanuit uw browser uitschakelen. En als u DNS via HTTPS hebt ingeschakeld via de pc-instellingen, hoeft u niets te doen. Windows 11 houdt rekening met het hosts-bestand. Dat is in ieder geval allemaal van ons. Als u de opstartmap van Windows 11 in Windows 11 wilt vinden, gebruikt u onze gekoppelde handleiding. En om je MAC-adres in Windows 11 te vinden, hebben we daar ook een handige handleiding voor. Tot slot, als u nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten