Het nachtzicht van een beveiligingscamera door een raam gebruiken

Wi-Fi-camera’s vertrouwen op infrarood (IR) voor nachtzicht. Maar IR weerkaatst op glas, dus als je je camera achter een raam gebruikt, zie je alleen ’s nachts een wazige reflectie. Hier leest u hoe u een duidelijk beeld krijgt.

Nachtzicht en ruiten gaan niet samen

Nachtzicht op de meeste Wi-Fi-camera’s maakt gebruik van een relatief eenvoudige natuurkundige truc. Een of meer IR-LED’s stralen zoveel mogelijk licht uit en werken als een schijnwerper. Omdat infrarood niet zichtbaar is voor het menselijk oog, merk je het niet eens, en je camera kan dat IR-licht gebruiken om ’s nachts video op te nemen.

Als je ooit hebt geprobeerd je wifi-camera uit een raam te richten, heb je waarschijnlijk ontdekt dat hij overdag perfect werkt. Maar ’s nachts is het een wazige warboel van video, die meestal alleen de reflectie van je camera en lichtvlekken laat zien.

Dit is een Wyze Cam met NightVision aan en buitenverlichting uit.

Dit verslaat volledig het punt van zelfs het hebben van een beveiligingscamera. Als je camera iemand buiten zou zien, zou je nooit weten hoe ze eruit zagen of wat ze aan het doen waren.

Als u wilt dat het nachtzicht van uw camera door glas werkt, moet u voor buitenverlichting zorgen. U kunt zowel traditionele buitenverlichting als IR-verlichting gebruiken. U moet ook de ingebouwde IR-verlichting van de camera uitschakelen of afdekken. Ten slotte zul je de camera ofwel zo dicht mogelijk bij het raam moeten plaatsen of hem een ​​beetje moeten kantelen in plaats van een directe hoek te gebruiken.

Het beste is natuurlijk om een ​​buitencamera te gebruiken. Een buitencamera omzeilt problemen met glas en profiteert nog steeds van de meeste van deze suggesties. Maar als je een buitencamera om welke reden dan ook niet kunt gebruiken, overweeg dan deze opties om de video die je van je binnencamera krijgt te verbeteren.

  Mappen hernoemen op een iPhone of iPad

Overweeg om het licht van de veranda aan te laten

Het eerste doel bij het verkrijgen van een beter beeld is om de ingebouwde IR-lampen uit de vergelijking te halen. Traditionele verlichting is de eenvoudigste manier om dat doel te bereiken. Als je een veranda hebt, laat deze dan aan. Je kunt dan de nachtmodus op je camera uitschakelen.

De mogelijkheden verschillen hier van camera tot camera. Sommige camera’s, zoals de Wyze Cam, laat je alleen alles uitzetten. Als de nachtmodus is uitgeschakeld, gaan de IR-lampen niet aan. Afhankelijk van de camera is je video mogelijk in kleur. Zoals je hierboven kunt zien, is de foto duidelijk genoeg om het gezicht te zien van iedereen die ’s nachts bij je deur komt.

Maar dit heeft een duidelijk nadeel: je gebruikt de hele nacht elektriciteit en kan je buren irriteren. Bewegingsgeactiveerde lampen zijn een betere oplossing. U kunt lampen op batterijen vinden die eenvoudig aan uw deur of muur kunnen worden bevestigd, zoals het bovenlicht. Of je zou een aangedreven oplossing kunnen overwegen met schijnwerpers. Een schijnwerper op zichzelf kan effectiever zijn dan een veranda-verlichting. Gecombineerd kunnen ze kristalheldere video opleveren.

Schakel de IR-leds uit of bedek ze

In het bovenstaande voorbeeld is de video van de camera nog in kleur, wat minder details geeft. Als u minder ruis en meer helderheid wilt, wilt u de video in zwart-wit houden. Sommige camera’s laat je IR-lampen uitschakelen terwijl je in de monochrome modus blijft, maar anderen zoals Wyze Cam zijn alles of niets. Als dat het geval is, is een beetje elektrische tape voldoende.

Je buitenverlichting is nog steeds handig met de IR-lampen bedekt, maar je krijgt een beetje meer detail in monochrome video, vooral als je meerdere buitenlampen gebruikt. Het overtollige licht zal ook de reflectie van je camera overstemmen.

  Hoe blokkades en files in Google Maps te bekijken

Hier branden zowel de verandaverlichting als de bewegingsdetectieschijnwerper boven de garage.

Draai uw camera een beetje of breng hem dichterbij

De reflectie van je camera in het raam is een probleem waar je nog steeds tegenaan loopt. Donkerdere camera’s, zoals de SimplifSafe-camera, zijn beter dan de helderwitte Wyze Cam. Het zal helpen om de lichten in de kamer uit te doen, maar je moet je camera zo dicht mogelijk bij het raam plaatsen voor de grootste verbetering.

De afbeelding hierboven toont een worstcasescenario waarbij de IR-lampen nog steeds actief zijn, ook al is het portieklicht aan, maar je kunt genoeg details zien om rond te komen. Het uitschakelen van de IR-verlichting verbetert het beeld nog meer.

Als je de camera niet op het glas kunt duwen, probeer hem dan te kantelen om de reflectie te compenseren. Zelfs een hoek van vijf graden zal helpen. Als u de reflectie uit de directe gezichtslijn verplaatst, wordt het beeld voldoende helderder zodat u langs kunt komen.

Gebruik in plaats van traditionele verlichting een IR-verlichting

Traditionele verlichting is niet altijd de beste optie. Afhankelijk van waar je camera wilt opnemen, stellen je buren het misschien niet op prijs dat schijnwerpers ’s nachts licht in hun huis schijnen, of het kan zelfs licht in je eigen huis blazen.

En hoewel traditionele schijnwerpers zullen werken, IR-verlichting is een nog effectievere oplossing. Zie het als een schijnwerper, maar in plaats van licht uit het zichtbare spectrum te gebruiken, straalt het infrarood licht uit. De afbeelding hierboven laat de IR-verlichting zien die is ingeschakeld. Maar als je het apparaat persoonlijk bekijkt, zie je alleen maar gedimde paarse lichten.

Het enige licht op deze foto komt van de IR Illuminator.

Het idee hier is om de ingebouwde IR-lampjes van je beveiligingscamera te vervangen. Schakel ze uit of bedek ze (je wilt in de zwart-witmodus zijn) en monteer de straler aan de buitenkant van je huis. Wat je camera betreft, heb je effectief een extreem krachtige spot gemonteerd. Voor het menselijk oog kan er een merkwaardige reeks gedimde paarse lichten verschijnen. Opvallend, maar makkelijk te negeren.

  Hoe te repareren Apex Legends 1.84 update crasht

In de bovenstaande afbeelding is de IR-verlichting op het trottoir gericht, waardoor dat het helderste punt is. U moet de exacte plaatsing en positionering testen voordat u het apparaat permanent aan uw huis monteert.

Op deze foto zijn zowel de IR Illuminator als de garageschijnwerper aan.

IR-illuminators kunnen samenwerken met traditionele lichten, en als u absoluut het duidelijkste beeld wilt, moet u die route volgen. De bovenstaande foto gebruikt alle hierboven besproken methoden. De Wyze Cam zit zo dicht mogelijk bij het glas, met zijn IR-LED’s bedekt. De IR-verlichting richt zich op het trottoir en iets activeerde de bewegingsdetecterende schijnwerper boven de garage.

Controleer uw camera op pixelgebaseerde bewegingsdetectie

Dag of nacht, niet alle wifi-camera’s ondersteunen bewegingsdetectiewaarschuwingen via vensters. Wi-Fi-camera’s vertrouwen op een van de twee methoden om beweging te detecteren: ze gebruiken hun IR-sensoren om veranderingen in warmte te identificeren, zoals een mens in de buurt, of ze meten veranderingen in pixels in de video.

Als je camera zijn IR-sensoren gebruikt voor bewegingsdetectie, ontvang je geen waarschuwingen achter glas. Net als bij je nachtvideo, kaatst de IR tegen je raam voordat het ooit een potentieel mens kan bereiken. Je camera kan geen beweging detecteren.

Pixel-gebaseerde bewegingsdetectie heeft dit probleem niet en kan via vensters werken. U wilt een camera die deze methode van bewegingsdetectie gebruikt als u van plan bent uw camera binnen te houden en naar de buitenwereld te richten.

Een basisregel is dat de meeste op batterijen werkende camera’s (zoals de Arlo Ultra) IR-detectie gebruiken en de meeste plug-incamera’s gebruiken pixelgebaseerde detectie. Maar er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld de Simplisafe-camera is een plug-in camera die IR-bewegingsdetectie gebruikt en geen goede keuze is voor raambeveiliging.

Niet elke optie werkt mogelijk voor jouw scenario, maar als je experimenteert, zul je de juiste omstandigheden vinden waardoor je camera ’s nachts goed achter glas werkt.