Het verzoek repareren is mislukt vanwege een fatale hardwarefout in het apparaat

Heeft u te maken met het probleem dat het verzoek is mislukt vanwege een fatale hardwarefout op het apparaat? Dit artikel helpt u bij het vinden van een oplossing voor deze fatale hardwarefout op het apparaat. Deze fout treedt meestal op wanneer de fysieke componenten van de Windows-pc beschadigd raken. Deze schade heeft gevolgen voor het functioneren van de harde schijf. Het beperkt bewerkingen zoals bestandsoverdracht, kopiëren en plakken van bestanden, lees- of schrijfprocessen, enzovoort met de foutpop-up. Het voorkomt ook dat u toegang krijgt tot uw externe of interne SSD/HDD, USB-flashstation en andere externe opslagmediacomponenten. In extreme omstandigheden zal deze fout u niet helpen bij het uitvoeren van gegevensherstel. Daarom is het verplicht om het probleem snel op te lossen, omdat ze gevoelig zijn voor gegevensverlies.

Het verzoek oplossen is mislukt vanwege een fatale hardwarefout in het apparaat in Windows 10

Het verzoek is mislukt vanwege een fatale hardwarefout van het apparaat in Windows 10 is een veelvoorkomende fout voor de gebruikers. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren. Enkele gerelateerde oorzaken achter de fout worden hieronder vermeld.

  • Defecte, beschadigde of losse hardwarekabelverbinding.
  • Aanwezigheid van een oudere versie van de schijf.
  • Bestaan ​​van te veel slechte sectoren op de externe harde schijf.
  • Als de harde schijf niet is geïnitialiseerd, werkt deze mogelijk niet eens.
  • Incompatibele stationsletter.
  • Hardware- of systeemfout.
  • Problemen met bestandssysteemfouten.

Probeer alle onderstaande oplossingen een voor een, want ze zijn effectief en gemakkelijk.

Let op: Het is ook aan te raden om vooraf een gegevensback-up te maken via software naar keuze.

Methode 1: Problemen met hardwareverbinding oplossen

De basisstap voor probleemoplossing voor elke hardwarefout is het verwijderen en opnieuw aansluiten van de verbinding. Zoals u heel goed weet, is de sleutel achter het functioneren van elk hardwareapparaat een goede verbinding. In dit geval is het verplicht om te controleren of het hardwareapparaat correct is aangesloten op uw desktop. U kunt de onderstaande stappen proberen om de fout op te lossen.

  Google Drive instellen en gebruiken op uw Mac

1. Verwijder de extern aangesloten schijf en sluit deze opnieuw aan. Het wordt aanbevolen om, indien beschikbaar, opnieuw aan te sluiten op een andere poort.

2. Controleer of de hardwareverbindingskabel niet los, oud of kapot is. Als een dergelijke toestand bestaat, vervang dan door een nieuwe kabel.

3. Probeer ten slotte de hardwareschijf op een andere pc aan te sluiten.

Als de bovengenoemde instructies zijn gelukt, goed en wel. Maar als de fout nog steeds verschijnt, wees dan niet ontmoedigd. Deze methode heeft enorm geholpen bij het uitsluiten van verbindingsproblemen als boosdoeners. Probeer de volgende methoden een voor een totdat u een oplossing krijgt.

Methode 2: Controleer de harde schijf via SMART-kenmerken

Het gebruik van SMART-kenmerken (Self-monitoring, Analysis, and Reporting Technology) is een andere manier om het mislukte verzoek op te lossen vanwege een fatale hardwarefout van het apparaat. Deze SMART-technologie is een ingebouwde functie in Windows die wordt gebruikt om de status van de externe schijfstatus te observeren. Volg de onderstaande stappen om de status te controleren.

1. Druk op de Windows-toets, typ cmd en klik op Als administrator uitvoeren om Command Prompt als administrator te starten.

2. Typ de volgende opdracht en druk op de Enter-toets om deze uit te voeren.

wmic diskdrive get status

3. U krijgt deze drie resultaten: OK, Slecht/Voorzichtig, Onbekend

  • OK: Dit resultaat toont aan dat uw harde schijf in orde is. Daarom kunt u doorgaan met andere methoden.

  • Slecht/Let op: Als een dergelijk resultaat verschijnt, is uw harde schijf in slechte staat. Probeer andere methoden uit dit artikel om een ​​oplossing te vinden. Als geen enkele oplossing werkt, is het raadzaam om uw harde schijf te repareren in de onderhoudswinkel.

  • Onbekend: dit woordresultaat geeft aan dat de uitgevoerde opdracht de status van de harde schijf niet kon vinden. Voer dus andere methoden uit en kijk of ze u helpen. Als dat niet het geval is, is de enige optie die u hebt om de harde schijf naar de onderhoudswinkel te brengen.

Methode 3: Schijfstationstuurprogramma bijwerken

Soms kan het probleem worden opgelost door het verouderde stuurprogramma in Apparaatbeheer bij te werken. Dit komt omdat de oudere versies problemen kunnen veroorzaken. Voer daarom de onderstaande stappen uit om uw harde schijf te upgraden.

1. Druk op de Windows-toets, typ Apparaatbeheer en druk op Enter.

2. Dubbelklik op Schijfstations om de stuurprogramma’s uit te vouwen.

3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op een schijf en selecteer Stuurprogramma bijwerken.

4. Selecteer vervolgens Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s in het venster Stuurprogramma’s bijwerken.

5. Windows zal automatisch updates downloaden en installeren, indien beschikbaar.

6. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of de poging om het verzoek op te lossen is mislukt vanwege een fatale hardwarefout van het apparaat.

Methode 4: Schijffoutcontrole uitvoeren

Het controleren van de schijf kan de ontoegankelijkheidsproblemen oplossen. Het verbetert ook de prestaties van uw computer. Probeer de onderstaande stappen om de schijffoutcontrole uit te voeren.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + E en start Verkenner.

2. Klik met de rechtermuisknop op het beoogde station en selecteer Eigenschappen.

3. Navigeer in het pop-upvenster Eigenschappen naar het tabblad Extra. Selecteer de knop Controleren onder het gedeelte Foutcontrole.

4. Als het controleproces nu een fout detecteert, verschijnt er een prompt waarin u wordt gevraagd de harde schijf te scannen.

5. Start ten slotte uw pc opnieuw op. Als u klaar bent, controleert u of de fatale hardwarefout van het apparaat is verholpen.

Methode 5: Corrupte bestanden herstellen

Slechte sectoren zijn niet erg, tenzij ze zich over de hele harde schijf verspreiden. Het is dan ook zaak om dit zo snel mogelijk op te lossen. Het hulpprogramma Windows DiskPart wordt gebruikt om corrupte bestanden en slechte sectoren op de harde schijf te herstellen. Diskpart-opdrachten worden uitgevoerd in de tool om slechte sectoren te verifiëren en te repareren. Om het uit te voeren, voert u de onderstaande instructies uit. Lees onze gids over hoe u de schijf kunt controleren op fouten met chkdsk?. Volg daarna onze handleiding om systeembestanden op Windows 10 te repareren.

Methode 6: Wijzig de externe stationsletter

Alle externe schijven die op uw pc zijn aangesloten, zijn geconfigureerd met een stationsletter. Wanneer er een conflict ontstaat op bepaalde schijven, wordt de toegang verhinderd en wordt de fout veroorzaakt. Wijzig daarom de stationsletter met een nieuwe letter. Voer hiervoor de onderstaande stappen één voor één uit.

1. Klik met de rechtermuisknop op de optie Deze pc en selecteer Beheren op het bureaublad.

2. Selecteer in het venster Computerbeheer Schijfbeheer zoals weergegeven onder het gedeelte Opslag.

3. Klik met de rechtermuisknop op de harde schijf die de fout veroorzaakt en selecteer Stationsletter en paden wijzigen…

4. Selecteer Wijzigen… in de pop-upprompt.

5. Klik op de vervolgkeuzelijst en wijs een nieuwe letter toe aan uw harde schijf. Klik vervolgens op OK om de wijzigingen af ​​te ronden.

Nadat de stationsletter is gewijzigd, controleert u of u de externe schijf zonder foutmelding kunt openen.

Methode 7: harde schijf initialiseren via schijfbeheer

Soms is het mogelijk dat de externe schijf niet wordt geïnitialiseerd in schijfbeheer. Het wordt dus aanbevolen om het te controleren en te initialiseren. Om dit te doen, volgt u de onderstaande stappen en herstelt u het verzoek dat is mislukt vanwege een fatale hardwarefout op het apparaat.

1. Klik met de rechtermuisknop op de optie Deze pc en selecteer Beheren op het bureaublad.

2. Selecteer in het venster Computerbeheer Schijfbeheer zoals weergegeven onder het gedeelte Opslag.

3. Klik nu met de rechtermuisknop op de bestemde harde schijf en selecteer Schijf initialiseren.

4. Selecteer een optie uit MBR- of GPT-partitiestijlen volgens uw vereisten en klik op OK om de schijf te initialiseren.

Methode 8: Harde schijf formatteren

Als geen van de hierboven gegeven methoden is gelukt, is de laatste optie om van deze fout af te komen het formatteren van de schijf. Houd er echter rekening mee dat het formatteren van het apparaat al uw gegevens op de harde schijf volledig wist. Hier leest u hoe u uw harde schijf kunt formatteren.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + E om Verkenner te openen.

2. Klik met de rechtermuisknop op de map van de externe harde schijf en selecteer Formatteren.

3. Schakel in het pop-upvenster Opmaak het selectievakje Snel opmaken uit onder het gedeelte Opmaakopties. Klik vervolgens op Start om het formatteringsproces te initialiseren.

Methode 9: Externe harde schijf wijzigen

Nog steeds geen geluk? Zelfs na het proberen van alle methoden. Dan is de enige laatste optie die overblijft om het verzoek te laten mislukken als gevolg van een fatale hardwarefout van het apparaat, eenvoudigweg de defecte externe harde schijf te vervangen. U kunt ook de hardwarefabrikant bellen voor hulp of een plaatselijke reparatiewerkplaats zoeken en proberen het probleem op te lossen.

***

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het vinden van een mogelijke oplossing voor het mislukte verzoek vanwege een fatale hardwarefout op het apparaat in Windows 10. Laat ons weten welke methode het beste voor u werkte. Neem gerust contact met ons op voor vragen of suggesties via het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten