Het wachtwoord voor Zoom-vergaderingen vinden

Zoom is een open, niet-beperkende tool voor online vergaderingen. Dit betekent dat je iedereen kunt uitnodigen om deel te nemen aan een vergadering, ongeacht of ze een Zoom-account hebben of een contactpersoon zijn. In tegenstelling tot Microsoft Teams is Zoom niet gebonden aan domeinen of een Active Directory.

Met dit open en niet-beperkende model komen bepaalde problemen, bv. Zoom-bombardementen waarbij mensen deelnemen aan een vergadering met de bedoeling deze te verstoren. Om dit tegen te gaan heeft Zoom wachtwoorden voor vergaderingen die de toegang en toegang tot een vergadering regelen.

Zoek het wachtwoord voor de Zoom-vergadering

Een wachtwoord voor een Zoom-vergadering wordt automatisch gegenereerd voor een ad-hoc of een geplande vergadering. Een host heeft de mogelijkheid om een ​​aangepast wachtwoord te gebruiken of om het wachtwoord te gebruiken dat door Zoom is ingesteld.

  Audio transcriberen in Microsoft Word

Dit wachtwoord staat in de link en de uitnodiging voor een Zoom meeting. Normaal gesproken wordt het wachtwoord automatisch ingevoerd wanneer een gebruiker op een vergaderingslink klikt.

Zoom meeting wachtwoord in link

Als u wilt controleren of de vergaderlink die u heeft ook het wachtwoord bevat, moet u deze zorgvuldig onderzoeken en de anatomie van de link begrijpen.

Voorbeeld Zoom meeting link:

https://us05web.zoom.us/j/4228086622?pwd=WFk4SSt5b2J0UGNrZVBZYVRnVGtRdz09

Als je goed naar de link kijkt, vind je ‘pwd’ na de ? symbool. Alles wat na het vraagteken volgt, is een string die het wachtwoord versleutelt. Deze link bevat in feite het wachtwoord en als u erop klikt, gaat u naar de vergadering. U kunt dit echter niet kopiëren en plakken als wachtwoord.

  Een afspeellijst maken van URL's in VLC Player

1. Zoek wachtwoord voor Zoom-vergadering – Desktop/Web

De enige andere manier om het wachtwoord van de Zoom-vergadering te vinden, is door de host te vragen. De host kan het niet-versleutelde wachtwoord vinden en delen.

Als de vergadering al is begonnen, kunt u het wachtwoord voor de Zoom-vergadering vinden door deze stappen te volgen.

Klik op de knop Deelnemers.
Klik op Uitnodigen in het paneel dat wordt geopend.
Kijk rechtsonder en je ziet het wachtwoord.

Als de vergadering is gepland maar nog niet is begonnen, kunt u het wachtwoord vinden door deze stappen te volgen.

Open Zoom en ga naar vergaderingen.
Selecteer de vergadering en klik op Bewerken.
Zoek in het bewerkingsscherm naar het wachtwoordveld.
Kopieer en deel het wachtwoord met genodigden.

2. Zoek wachtwoord voor Zoom-vergadering – Mobiel

Op de mobiele Zoom-apps kunt u het wachtwoord voor een lopende vergadering niet vinden, maar u kunt het wel vinden voor een geplande vergadering die nog niet is begonnen.

  Hoe alle SVG's van elke webpagina in Chrome te downloaden

Open Zoom en ga naar het tabblad Vergadering.
Tik op de vergadering waarvoor je de toegangscode wilt vinden.
Zoek het veld Toegangscode op het scherm Vergaderingsdetails.

Conclusie

U moet voorzichtig zijn met de toegangscode voor een vergadering. Deel het nooit via een onveilig kanaal en deel het met niemand tenzij je weet dat ze op de lijst met genodigden staan.

gerelateerde berichten